Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

  ursamajor, la facultatea de drept sunt exercitii de acest gen, unde un grup de studenti trebuie sa sustina ca exista unicorni roz, iar restul sa incerce sa-i contrazica pe primii. Se cheama exercitii de gandire, si unii se relaxeaza in felul asta, scapa de stresul procesoarelor, retelelor, samd.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Se poate îmbina plăcutul cu utilul: adică te poţi relaxa şi fără să aberezi (nu tu, în general). :goofy:
   
 3. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Eu am spus ca in anumite circumstante se poate da raspunsul "nu stiu" la intrebarile de mai sus. Daca am sta sa o luam doar dupa logica ar fi mult mai multe intrebari la care nu s-ar putea da raspunsul "nu stiu" si subiectul initial al disputei ar fi mult prea usor. Eu personal vreau sa stiu daca exista in orice circumstante o intrebare la care sa nu se poata raspunde cu "nu stiu".

  Tin sa-ti aduc aminte faptul ca existenta noastra este un lucru discutat si disputat. Raspunsul poate fi bine mersi "nu stiu".

  Ma gandeam mai curand in ideea ca ii lipseste jumatate de buza, jumatate de limba (etc.), dar poate totusi sa raspunda verbal. Te asigur ca SE POATE sa se dea raspunsul "nu stiu".

  Dar subiectul NU STIE daca poate vorbi in momentul in care da raspunsul, el doar incearca. Deci raspunde cu "nu stiu".

  N-a spus nimeni ca se petrece la telefon chestia, dar sa stii ca am avut vise extrem de realiste cu dialoguri, iar intr-un vis poti primi intrebarea "esti treaz?". Cand esti FOARTE FOARTE obosit si ai vise agitate nu mai stii daca esti treaz sau nu. Raspunsul poate fi "nu stiu" avand in vedere starea de confuzie mentala a celui intrebat.

  Conteaza ce stie cel care da raspunsul, nu cel care intreaba :tongue:

  In esenta se raspunde cel mai greu cu "nu stiu" la intrebarile fizice si exacte. Exemplu: desenezi un cerc rosu pe pamant, pui pe cineva in mijloc, il intrebi "Corpul tau fizic se afla in cercul rosu?". In felul asta eviti raspunsurile de genul "nu stiu, pentru ca nu imi dau seama unde este corpul meu astral in momentul de fata" :tongue:.
   
 4. Olivian Breda

  Olivian Breda Internet marketer

  Pornesti de la presupunerea ca eu stiu ce e ala corp fizic, cerc, sau culoarea rosie. Dar e posibil sa nu stiu aceste lucruri. :biggrin:

  Exemplul meu de intrebare: "Auzi intrebarea mea?"
   
 5. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Am zis ca e mai greu, nu imposibil :tongue:
  Oricum ideea e sa pornim de la premisa ca intrebarea este inteleasa in deplinatatea sa, pentru ca altfel absolut ORICE intrebare poate sa nu fie inteleasa si in consecinta sa primeasca raspunsul "nu stiu".
   
 6. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

  SCViper, eu mi-am argumentat parerea, nu are sens sa continui, o sa ajungem sa ne citam asa la infinit. Dupa mine, intrebarile alea nu pot primi ca raspuns "nu stiu". :smile:
   
 7. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Eu nu stiu despre ce vorbiti aici, dar ce-ati zice de o cafea ? :tongue:
   
 8. pitzy

  pitzy Membru

  Pe ce principiu se umfla barcile pneumatice sau vestele de salvare, in special alea militare? Ma refer la faptul ca scoti supapa/capacul si ele se umfla singure.
   
 9. maxu

  maxu Membru Senior

  O fi existand o mini-butelie de aer comprimat intr-unul din buzunare?
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Dioxid de carbon.
   
 11. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

  La cele de salvare din avioane nici macar nu trebuie sa scoti supapa, au un senzor care se declansaza cand simte apa.
   
 12. pitzy

  pitzy Membru

  pai da, dar cum se umfla? De unde iau gazul respectiv?
   
 13. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Dintr-o capsulă presurizată cu CO2.
   
 14. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Puţin stupid, dar doar asta îmi vine acum în minte din cele multe pe care le aveam aseară în cap: de ce nu a luat nimeni epava din Costineşti când a eşuat? Cum de nu au furat-o încă să o vândă la fier vechi (sau încă mai fură din ea pe ascuns?).
   
 15. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  Seek and u shall find.
   
 16. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Cică ar fi costat prea mult recuperarea ei. Şi-apoi n-ai văzut că prin alte părţi le scufundă deliberat pentru a forma miniecosisteme locale (corali, peştişori şi alte obiceiuri populare).
  Interesantă e partea a doua, cea cu furatul fierului vechi. Probabil că până şi hoţii au realizat că nu e rentabilă activitatea de recuperare. :wink:
  Cică ar fi fost a lui Onassis.
   
 17. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Sau poate hoţii preferă să cheme în gazdă puşti care se minunează la „simbolul” Costineştiului? Adică sunt hoţi deştepţi care au făcut cercetări de piaţă şi au văzut că scot mai mult aşa?
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Poate. Sau pe "spiralaţii" lui Bivolaru. :biggrin:

  P.S. Îţi faci prea multe probleme pentru un junghi de epavă.
   
 19. ipman

  ipman Membru Senior

  Banii pe nava aia i-a platit compania de asigurari.
  Evident ca daca recuperarea costa mult si nimeni nu ii obliga sa o scoata de acolo, si-au luat banii pe asigurare si pe aici ti-e drumul.
  Valabil si pentru epava din Vama Veche.
   
 20. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Barcile de salvare si vestele de salvare gonflabile moderne sunt umflate automat si cu substante chimice care in contact cu apa sau aerul degaja cantitati impresionante de gaze. Sunt mai rapide si mai sigure decat buteliile presurizate.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice