Întrebări pe care ni le punem de mult

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Povestea o stiu din armata, de la superiori. Nu-i neaparat nevoie de subler, oricine poate efectua testul daca are o tzigare si un AKM pe aproape. :biggrin:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Oricine... :biggrin: Si acel 0,02mm face diferenta. Acum ca (vorba vine) armata nu mai e obligatorie, trebuie sa aflam povestea pe alte cai.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Intrebari colaterale: de ce glontul de pusca are 7.62 si nu 7.57 sau 7.91? Si la urma urmelor ce a fost mai intai: glontul sau tzigara? :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Mda, se pare ca aia nu aveau orice dimensiune de freza, pe vremuri. Au lucrat si ei cu ce au avut. :smile:
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Daca 1inch = 2.54cm , atunci cum 3*2.54 = 1/3 inch ? Vrei sa spui trei inchi si atat.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Scrisesem o mare prostie mai devreme. :smile: Dar iata versiunea corecta:

7.62mm = 3/10 inch

Pe aproape...
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
xen_chris, tu ai puscoci de calibrul 7.62 centimetri? Ala e deja tun :biggrin:
Aia-s milimetri...

Si da, sunt de fapt 3/10, nu 1/3.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,513
Originally posted by jarod
De ce nu există DVD-uri DL rewritable?
Discurile RW nu se bazează pe vopsea, ca discurile R. Se bazează pe materiale care pot avea două stări de cristalizare, amorfă sau cristalină. În starea cristalină reflectă laser-ul, iar în starea amorfă dispersează. Diferenţa de reflectivitate trebuie să fie cam 20% ca să fie recunoscută de unitate.

Dacă v-aţi jucat cu pistolul de lipit ştiţi că fludorul care nu e bine încălzit nu prea luceşte. Starea cristalină e obţinută topind materialul (~400 grade Celsius) şi lăsându-l să se răcească uşor, iar starea amorfă e obţinută încălzindu-l la temperaturi peste cea de topire (>800 de grade) foarte rapid şi răcindu-l brusc. Asta se face folosind vreo 3-4 puteri de laser şi tehnologii PWM (aplicarea laser-ului în pulsuri).

Pentru că trebuie să suporte temperaturi foarte mari, discurile RW au mai multe straturi, pentru scăderea difuziei materialului, interfeţe termice, materiale izolatoare chimic, radiator de răcire rapidă. Deja asta face mai grea trecerea de la single layer la double layer. Însă nu e numai asta. Materialul "activ" este un aliaj de stibiu, germaniu, teluriu, argint. Din câte ştiu nu e transparent (sau cel puţin e foarte puţin transparent, la grosimea la care se foloseşte pe discuri - ~9 nm), iar un disc DL se bazează pe semitransparenţa stratului intermediar.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,150
La urgenţe normal nu ar fi să existe mai multe camere de urgenţe cu mai mulţi medici în funcţie de gradul urgenţei? Să zicem trei grade de urgenţe cu medici speciali pentru ele şi camere diferite (în funcţie de necesităţi, spre exemplu la urgenţele majore în genere e nevoie de chirurg, etc.).
Medicii de la urgenţe cum se simt trecând prin mâna lor zilnic tot felul de mortăciuni sau oameni care le mor în timp ce îi lucrează? Gândesc ca toţi ceilalţi cu excepţia unei sensibilităţi scăzute (pentru ei pacienţii sunt pure obiecte care le repară?). Stau şi mă gândesc ce este diferit la acel om că sigur nu poate fi ca un om normal cum nici un paramedic sau pompier nu poate fi,
 

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,654
Cred că tre să ai o anumită structură, tre să fii mai tare ca restu`. De asemenea, mai cred că după un timp deja devine rutină. Mai nasol decât urgenţele mi se pare să-ţi moară pacienţi când lucrezi pe secţii de pediatrie.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,771
Chiar exista medici care se ocupa de pacienti "pe straturi".
Logodnica unui prieten lucreaza ca anestezista la urgenta. Deja s-a obisnuit, pentru ei oamenii reprezinta "obiectul muncii" la fel cum e si pentru noi. Si, ca si la noi, exista si "ratari".
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,202
Originally posted by hulubei
Medicii de la urgenţe cum se simt trecând prin mâna lor zilnic tot felul de mortăciuni sau oameni care le mor în timp ce îi lucrează?
Cand soseste "mortaciunea" pe targa, zau ca nu se mai gandeste nimeni la cat de sensibil este!
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Mă refeream la „emisiunile” care se dau la radio de zeci de ani, în jurul prânzului, în câteva limbi de foarte mare circulaţie.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
E sistemul "centralizat" prin care se alerteaza autoritatile locale in caz de pericol. Dupa ei s-au luat aia care transmit subiectele de BAC si Capacitate prin radio.
 
Top Bottom