Întrebări pe care ni le punem de mult

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Dacă crypto nu au o valoare reală, nu au nici cum să influențeze inflația. Din nou, nu-ți poți lua mâncare sau benzină cu crypto.

Explicația pentru care combustibilul a crescut în preț - pentru că de combustibil se leagă toate prețurile și valoarea per fiat pe care o poți cumpăra (aka puterea de cumpărare):

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Iar faptul ca un exchange are back-upuita o suma teoretica plus ceva asigurare cu sume blocate, inseamna ca niste bani reali raman infipti, o vreme, undeva.
Haha, bună asta. Tu ai impresia că exchanges au vreun backup în monedă reală într-o sumă care să influențeze inflația?

Uite un exemplu absolut hilar apropos de asta:

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Mi se pare mie sau astea doua se bat cap in cap? In NL nu esti obligat sa te inregistrezi daca ai drona sub 250g, deci nu primesti cod de operator.
nl.jpg

Dar in Ro trebuie sa pui numarul ala pe aparat. Tot in Ro zice ca te inregistrezi unde ai resedinta, deci eu n-am numar de inregistrare dar sunt obligat sa-l pictez.
ro.jpg

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
We are special. Like in Special Olympics.

Legislatia dronelor in Romania e bananier adaptata. No comment.

Ca solutie, poti sa o inregistrezi in Romania. Un amic mutat in Elvetia asa a facut; daca mai ai buletin romanesc poti sa o faci, daca ai doar pasaport pentru cetateni nerezidenti you are shit out of luck.

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Heh, să zici merci că a venit UE peste români, că până acum vreun an și ceva îți trebuia plan de zbor aprobat în prealabil (of course, cu certificat de pilot și tot restul) ca să zbori orice dronă cu cameră, oriunde, pentru orice scop.

IceCub

Membru Senior
Mi se pare mie sau astea doua se bat cap in cap? In NL nu esti obligat sa te inregistrezi daca ai drona sub 250g, deci nu primesti cod de operator.
View attachment 16427

Dar in Ro trebuie sa pui numarul ala pe aparat. Tot in Ro zice ca te inregistrezi unde ai resedinta, deci eu n-am numar de inregistrare dar sunt obligat sa-l pictez.
View attachment 16428
Daca drona are camera, chiar daca este < 250g, trebuie inregistrata atat in RO cat si in NL.
Am doua drone < 250 grame si a trebuit sa le inregistrez pe ambele pentru ca au camera.

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
La noi nu e considerata "toy", mai ales fiindca are camera. Dar daca n-avea camera nici nu stiu cum o clasifici.
IceCub ai intrebat la RDW? Fiindca pe site-urile guvernamentale apare termenul "toy" ocazional dar ei nu disting intre cele cu sau fara camera, doar greutatea conteaza.

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Pe site-ul pozat de LNT zice clar că este nevoie de înregistrare dacă nu e toy drone (caz în care trebuie să scrie clar pe cutie că e pentru copii <14 ani, dacă dai click pe "toy drone" îți spune foarte frumos ce înseamnă) sau dacă are cameră. Așa că nu știu de ce zice el că nu trebuie. Deci o înregistrează în NL și gata.

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Mi-au raspuns cei de la RDW, trebuie inregistrare fiindca are camera, chiar daca are sub 250g, deci exact ca la noi. Asa ca m-am facut operator pentru 23 euro inregistrarea si anual 13 euro reiinoirea valabilitatii.