Întrebări pe care ni le punem de mult

Am o întrebare.

Dețin: Intel 600p Series 256GB M.2 80mm SSD (SSDPEKKW256G7X1) pe un Intel Core i7-4790, placă video integrată Intel HD Graphics 4600, 12 GB RAM DDR3-1600, placă de bază GIGABYTE GA-H97-D3H.

Chestia e că am trecut la acel SSD de tip M.2 de la un SSD clasic și aproape nu am avut niciun spor de performanță.

Am înțeles ulterior că nu am luat chiar cel mai performant M.2, și probabil între timp au apărut și altele mai performante.

Întrebarea mea e - dacă schimb acel M.2 cu alt M.2, mai performant, o să se simtă în utilizarea de zi cu zi?

Menționez că folosesc calculatorul 90% din timp pentru browsing / Office, torenți porniți constant, și în principiu am un calculator rapid, dar aș vrea să știu dacă ar fi și mai rapid cu un M.2 mai nou.

Mersi.

PS: Intenționez să fac achiziția de Black Friday, dar vreau să nu mai stau în tensiune. :biggrin:
 
Stai liniștit, e normal. Sunt puține aplicatii care să folosească un SSD M.2 PCIe. În lucrul de zi cu zi doar când copiezi fișiere de pe un SSD pe altul se vede ceva mai serios, și doar dacă nu ai antivirus pornit. Eu am în laptop un Samsung 960 EVO (1TB, 3200MB/s read, 1900MB/s write) și nu văd cine știe ce diferență față de celelalte SSD-uri din laptop (care-s un Samsung SATA M.2 OEM și un SATA 2.5"). Am doar două-trei aplicații pe care le folosesc zilnic și la care diferența poate fi măsurată (în principal proiecte cu fișiere mici și multe - pe 960EVO limitarea devine de CPU și nu de I/O).

La Windows boot nu s-a simțit deloc când am migrat de pe SSD-ul cu care a venit laptop-ul (Samsung-ul M.2 SATA 512GB) pe 960 EVO (exact același Windows). În browsing and stuff - nimic. Poate dacă ai avea mai puțină memorie să simți ceva, dar nu e cazul. Un SSD mai mare poate fi util, depinde câte aplicații ai. Un SSD mai rapid - chiar trebuie să ai aplicații care să folosească așa ceva.
 
Exista vreo limitare la cartela orange prepay care nu-mi da voie sa folosesc mifi ul in roaming? Sunt in SEE, am credit, am roaming activat etc. Totul e ok daca pun cartela in telefon, in mifi nu merge!?
 
Am rezolvat, era de la setarile apn! Nu stiu de ce, mifi ul trece automat pe setarile partenerilor orange, adica isi crease el automat un niste profiluri de dial up, in functie de reteaua in care eram. In sfarsit, am pus manual apn ul orange de acasa si a mers! Multumesc mult lauru si miahi! :smile:
 
De curiozitate mi-am luat un d'asta ca sa vad si io cum se incarca telefonul.
Nu stiu cit de precis e dar l-am pus la incarcat de la 40% si mi-a aratat la inceput 5.22V cu 1.88A iar spre final a ajuns la 5.05V cu 1.05A. Deci grosso-modo incarca cu 1000 mAh si ajunge la 500 mAh spre final.
Xiaomi Mi A1 cu incarcatorul lui. Se pare ca nu stie QC 2/3/n.
 
Era interesant daca aparea pe undeva tensiunea maxima. Nimeni nu zice nimic de QC.
QC ajunge la 9-12V de obicei, chiar si la 20 mai nou.
 
Si toti producatorii spun clar: nu incarcati accu pe repede-inainte decat in cazuri de forta majora...
 
Care producatori spun asta?
Da, sunt de acord ca incarcatul cu curenti mici produce putina caldura si prelungeste viata acumulatorului sau chiar a aparatului, dar intotdeauna exista compromisuri. Sa nu-mi spui ca tu incalzesti toate lichidele masinii inainte sa pleci de pe loc.
 
Am vazut scris negru pe alb cam in toate prospectele de incarcatoare rapide. Use quick charge only when necessary. Sort of. Si e logic: incarcare rapida = caldura = stress suplimentar pe acumulatori.
 
Asta e cu totul altceva decat forta majora.
Pe de alta parte telefoanele moderne (sa fiu clar, nu vechi) au acumulatori de 2-3Ah, ceea ce face ca o incarcare rapida sa fie peste 2000-3000mA, greu de obtinut cu cablurile subtiri si incarcatoarele ieftine. De-aia s-a inventat QC.
 
Iar ca rack pentru disc, mi s-a luat de cutii fițoase dar cu controller USB pocnitoare; mai bine am luat un "rack" din ăla cu două slot-uri în care înfigi discuri jumate în aer, dar al cărui controller USB3 a performat bine în teste.
Cam ce recomandari ar fi pentru partea de rack basic? Ca inteleg ca pentru partea de stocare un WD Red ar fi de urmat. Nu inteleg insa care este diferenta intre cele doua versiuni de aici.
 
Am vazut scris negru pe alb cam in toate prospectele de incarcatoare rapide. Use quick charge only when necessary. Sort of. Si e logic: incarcare rapida = caldura = stress suplimentar pe acumulatori.
Samsung de la S7 incoace pune numai incarcatoare cu QC in pachet...
 
Ma refeream la chargerele pentru AA / AAA. Putin pe langa... :smile:
Chiar si acumulatorii moderni LSD de tip AA sau AAA cu chimie NiMH se recomanda a fi incarcati intre 0.5 si 1C, si cum in ziua de azi sunt intre 1000 si 2600mAh cam toate incarcatoarele sunt sub aceasta limita. Putine din ele sunt capabile sa dea peste 1A, si extrem de putine peste 2A.
 
Back
Top