Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Ama Optimex.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Dacă e trecut de 2 poli, se obişnuieşte el. :hihi:
   
 3. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Ce pastila ai luat? Rosie sau albastra? :smile:
   
 4. Spawn

  Spawn Membru Senior

  ha. ha. ha. :goofy:
  S-a-ntâmplat foarte rar, nu ştiu cum aş putea reproduce fenomenul. Iniţial am devenit atent la el din cauza unui pomişor din faţa geamului, mişcându-se frunzele se modifica lumina în cameră. Apoi într-o dimineaţă am sesizat fenomenul, dar nu era pic de vânt. M-am dus la bucătărie, acelaşi fenomen. Durează f. puţin, probabil se-adaptează ochii repede. Naiba ştie.
  Alte efecte nu sunt, în afară de faptul că soarele a devenit roşu şi cerul violet. :biggrin:
  Btw, ăsta e threadul de aberaţii?
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Cablu de retea de la RDS. E tras prin gauri in tocurile usilor si vreau sa-l mut in alta camera. Trebuie sa-i tai mufa. Are ceva daca tai si mufez din nou in timp ce cablul e conectat la switch-ul lor cu celalalt capat?
  In cazul in care nu merge asa, ce siguranta trebuie sa scot? Cea de la transformatorul cartierului? :biggrin:
   
 6. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Nu cred că mai există switch-uri care să presupună că niciodată nu poate exista vreun scurtcircuit la mațe și să fie complet neprotejat din acest punct de vedere. :smile: Cablurile se taie, se rup, shit happens; io zic că poți tăia mufa fără probleme, fără să scoți celălalt capăt din switch și fără să lași toată puștimea din vecini fără net :biggrin: Dar decât să-i pui iar o mufă dup-aia, de ce să nu-i pui o priză de perete cu mufă mamă, de la care să tragi un cablu tată-tată până unde-ți trebuie?
   
 7. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Poti sa tai cablul ca nu se intampla nimic, chiar daca e conectat.
   
 8. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  De la Cernavodă.
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Puteți să urmăriți aici momentul când o să taie curentu'.
   
 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cum si de ce se infunda urechile?

  Ieri dimineata conduceam masina pe dealurile de langa Breaza (zona opusa DN1, pante destul de serioase) si mi s-au infundat urechile de 2 ori. Sunt serpentine, se urca si se coboara cateva zeci de metri cu ceva gen 1m/s vertical, nu mai mult. Cu o zi inainte zburasem (nepresurizat) de la Sanpetru spre Bucuresti peste Postavarul cu urcare un pic peste 5 m/s timp de vreo cateva minute (de la 1750ft la 6000 ft) si nu am avut in nici un moment senzatia ca mi se infunda urechile; de vreo cateva ori am facut mici excese gen >10 m/s (e capatul scalei in variometru) si tot nu am avut asemenea probleme, dar uneori cand urc la "18 lounge" sau cand conduc pe serpentine chiar mi se infunda. De ce?
   
 11. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Cum: exista o diferenta de presiune intre cele doua parti ale timpanului (http://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Anatomy_of_the_Human_Ear_ro.svg).

  De ce: presiunea respectiva nu se poate egaliza din cauza infundarii trompelor lui Eustachio - inflamatii de diverse tipuri.
  Ca sa nu se mai infunde trebuie sa elimini cauza congestiei si eventual sa ajuti egalizarea presiunii cascand, mestecand guma etc.

  Cumva in timpul zborului aveai casti pe urechi?

  Si eu am observat ca senzatia de infundare a urechillor nu e mereu in concordanta cu diferenta de altitudine. Ma refer aici la mersul cu masina, nu am zburat nepresurizat pana acum. Uneori urcari relativ incete imi provoaca disconfort mai mare decat urcari mai rapide: urcarea pe Transfagarasan dinspre Curtea de Arges mi s-a parut mai neplacuta decat dinspre Bv.
   
 12. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Se da un netbook care a venit cu Windows 8 preinstalat. Proprietarul a cumparat un SSD pentru a face un upgrade. Intrebarea mea este de unde naiba fac rost, legal, de un kit de Windows 8 pentru a face un "clean install"?

  Momentan am recurs la functia "create recovery media" pusa la dispozitie de producator, dar ma tem ca iarasi ma umple de bloatware.
   
 13. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Fix asa se face: recovery sau install de la producator.
   
 14. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

 15. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Legal, le ceri de la producător. Da, o să îți dea aceeași versiune cu bloatware, pentru că, tot legal, pot să facă asta.
   
 16. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Am incercat-o si pe asta inainte sa postez, dar zice ca serial number-ul meu nu poate fi folosit pentru versiunea retail sau ceva de genul.

  Ca sa fiu mai clar, acolo ti se da un programel care iti cere serial key-ul, il verifica, dupa care descarca el fisierele si iti ofera posibilitatea de a face un ISO. Serial key-ul meu nu a fost bun din motivul mentionat mai sus.
   
 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  După cum ziceam, pentru licențele OEM suportul OS îl face vânzătorul OEM, nu Microsoft. Nu ceri la MS un kit, ci la OEM. Există un motiv pentru care licența OEM e mai ieftină :smile:.

  http://answers.microsoft.com/en-us/...download/1b1e2517-5658-450d-943e-7e81f902adec
   
 18. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Fuck them!

  Am folosit solutia de recovery oferita de Sony la pachet si iar m-a umplut de bloatware, sa sa nu mai spun ca ~ 80% din timpul de recovery l-a petrecut instaland bloatware-ul. Mai mult de atat, a mai "furat" ~ 30GB din SSD pentru partitia de recovery.
  Ipotetic vorbind, cat de (i)legal este sa ia omul un kit de Windows 8 din surse neoficiale si sa-l instaleze folosind serial key-ul venit cu netbook-ul?

  Ca fapt divers, inainte sa ajunga la mine cu netbook-ul, proprietarul a zis sa apeleze la Emag (de unde a si cumparat netbook-ul) pentru instalarea SSD-ului / transferul informatiilor (din considerente de garantie). Raspunsul primit a fost "nu se poate", trebuie sa cumparati o alta licenta de Windows...
   
 19. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Problema e că dacă iei un kit de W8 retail, sunt șanse mari să nu se activeze cu key-ul cu care a venit netbook-ul. Pentru că nu e kit OEM :smile:.
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  IceCub, omul poate ca a inteles deja ca el a cumparat un anumit produs "Sony notebook with Win 8 and bloatware". Nu a cumparat un notebook si un Windows 8, asa ca folosirea unui alt kit de Win 8 nu e legala - in linkul lui Miahi mai sus se explica foarte clar de ce: acel bloatware reprezinta un cost din produs care e acoperit de producatorii de bloatware, amicul tau a platit mai putin ca sa aibe parte de bloatware pe computer. E ca la telefoanele subventionate de operator, daca vrei iPhone la liber dai 5-600 de Euro, nu 300 cu abonament pe 2 ani si inchizi abonamentul dupa o luna; cam asta vrea amicul tau sa faca chiar daca nu a stiut de la inceput in ce se baga (sa returneze produsul daca nu ii convine).
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice