Întrebări pe care ni le punem de mult

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Solicit ajutor la două chestii în Excel:
1. am mai multe celule consecutive, pe coloană, în care am formule. Pot să fac în aşa fel încât să completez formulele "batch"? Concret, vreau să adaug ROUND((formula);3) la toate. Că dacă e să le iau manual pe toate, dau cu laptopu' de podea. :hihi:
2. tot pe respectivele formule, doresc să le învăţ să dea fie valori pozitive, fie negative, în funcţie de un argument de genul IF. Cum fac?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
1. scrii formula, dai enter. Cu mouse-ul te duci pe colțul dreapta jos al căsuței cu formula. Click și drag în jos. Automagically completed.
2. nu fac mișto și-o să zici că-s rău, dar citește în help despre funcții. Este exhaustiv. Vezi IF în primul rând și ce-ți mai sugerează related.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
1. Coloana A contine formulele. In celula B1 scrii dupa cum urmeaza: =ROUND((A1);3). Tragi de coltul dreapta-jos al celulei B1 pana in drepul celulei Ax.
2. Explica mai in detaliu ce anume vrei sa faci.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Dacă vrei in-place editing, Formulas/Show Formulas, copy/paste într-un Notepad++ și search/replace sau column edit ca să le editezi pe toate, copy/paste înapoi, scoți show formulas.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
1. Coloana A contine formulele. In celula B1 scrii dupa cum urmeaza: =ROUND((A1);3). Tragi de coltul dreapta-jos al celulei B1 pana in drepul celulei Ax.
2. Explica mai in detaliu ce anume vrei sa faci.
1. Nu cred că e ce vreau eu.
2. Explic încă o dată în fişierul ataşat. Celulele B şi C au valori de tip a, b, c.... iar celulele D conţin formule de tipul descris. Oricum, sunt mult mai complexe, nu simple înmulţiri şi conţin şi valori unice de pe alte foi de calcul. Deci, nu prea mere cu tras de colţ...
 

Attachments

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
1. Adica vrei ca (in cazul tau) pe coloana D sa inserezi in formula acel round, fara sa mai fie nevoie sa creezi inca o coloana (ex: E) care sa fie de forma =ROUND(Dx,3)? Daca da, atunci vezi solutia lui miahi.
2. Ca sa scapi de problemele cauzate de acele celule de pe alte foi de calcul cand tragi de colt, poti sa faci referire la ele scriindu-le de forma $Z$1 in loc de Z1. Asa o sa faci referire la Z1 pe toate celulele coloanei cu formula, chiar daca tragi de colt pentru autocomplete. Referitor la amplificarea aia (or whatever that is), pe o alta colana scrii =IF($Y$1="sus",-D1,D1)... presupunand ca argumentul "sus" inseamna -1.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,968
@2. Faci o coloana in care cu IF pui 1/-1 in functie de argumentul non-cifric. In coloana cu formula rounded inmultesti ROUND() cu celula cu semn.

Ce tip de date are argumentul 'non-cifric'?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mulţumiri, domnilor. Soluţiile voastre mi-au dat câteva idei şi mi-am rezolvat problemele. Chiar mai simplu decât mă aşteptam.
 

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Întrebări: cât ar trebui să ţină un acumulator la o cameră foto (săpunieră) standby (power off)? Ceva consum ar fi (ceas/data, altceva nu ştiu ce-ar mai putea fi, dar dacă circuitul e proiectat aiurea ar putea fi ceva leakage), dar ar merita scoasă bateria din aparat dacă utilizarea e gen o dată pe lună?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
O lună-două. Nu se întâmplă mare lucru dacă e scoasă bateria, pentru că LiIon se descarcă și singure. E bine să le mai încarci din când în când.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
Excel din nou

test.PNG

Cum fac sa pot filtra coloana A astfel incat in dreptul fiecari tari sa-mi fie afisate cele 3 stari (1,2 si 3) ?
De ex daca filtrez Argentina si Canada se afiseaza doar starea 1
test2.PNG

...Iar daca filtrez Argentina, Canada si blanks, rezultatul e iar aiurea:
test3.PNG

Banuiesc n-ar trebui sa folosesc merged cells in coloana A, insa nu ma prind ce ar trebui facut.
View attachment test.xls
Multumesc anticipat!
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
E normal ce se intampla, Argentina e pe linia cu 1, nu cu toate 3. Nu ai cum sa folosesti filtrarea in acest caz - nu ma prind care e scopul final, dar ce incerci nu e posibil, probabil e nevoie de alta abordare.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Lași numele țării completat în fiecare celulă, nu mai folosi merged cells fiindcă nu poți face filtrări pe celule cu conținut vid. (Merged cell = doar prima celulă din grup are conținut și se extinde vizual peste alte celule adiacente ce sunt și vor rămâne vide.)
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
Da, multumesc, am eliminat din start ideea cu numele tarii in fiecare cell, ma gandisem si eu la ea, mi se pare ca arata aiurea, insa pana la urma asta o sa fie solutia.
Ideea este ca la final vrea sa pot pune filtre peste tot, vreau sa stiu ce tari sunt in starea 1, vreau sa adun cate stari de 1 am, vreau sa pot filtra pe tari si pe regiuni, de ex "in Europa am atatea cazuri de 1 , de 2 si de 3, global am cutare, in APAC + LA am altceva, in Zanzibar si Ucraina ..etc.

Nasol este ca sunt ingradit de acest format, n-am voie sa concep un tabel nou de la zero, mi-a fost bagat pe gat, iar acum eu trebuie sa-l fac cat mai logic si cat mai functional.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Să-i zici cui ți-a dat Excelu' că sursa de date rămâne pe un sheet cu toate celulele completate, pe când analiza/filtrarea se face pe un PivotTable dintr-un alt sheet. Iar dacă nu știe sau îi e frică de tabele pivotante, să pună mâna să învețe, că alea-s ideale pentru joaca cu filtre care să-ți dea liste de elemente sau sume de valori.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,856
Dacă tot a fost vorba de boxele alea Scythe acu' nu-ştiu-când, am văzut anunţul pus de Cosmin. Dar vine şi întrebarea: o recomandare concretă de amplificator decent?
Sunt pe lângă, urechile mele afoane ascultă nişte CjC 2.1* de vreo 10 ani şi nişte căşti Senn HD 215 de vreo doi, puse pe un Xonar DX. Mă interesează calitatea, de volum nu e cazul.

* din MDF şi-au făcut treaba, da' de f'un an şi ceva au un "hum" destul de nasol (care, culmea, se manifestă numai dimineaţa). Am încercat să le desfac, da' n-am reuşit prea mare brânză, cred că-s făcute să fie de unică folosinţă.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pai ce vrei sa legi la amplificator, boxele lui Cosmin sau altceva? Cred ca pentru boxele alea orice amplificator low-end de la un producator bun e suficient.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,856
Alea sau ceva în genu', rămâne de văzut. Am înţeles de la început partea cu "orice amplificator low-end", dar am menţionat şi că sunt complet pe lângă. Ce înseamnă asta? 50 de lei? 100? 1000? De-asta întreb de un exemplu concret.
 
Top Bottom