Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. unic

  unic Membru Senior Sugar daddy

  Măi oameni buni, nu puteți să purtați o discuție mai lungă de 4 răspunsuri fără să săriți unul la beregata celuilalt?

  On topic acum, pentru a rămâne informat trebuie folosit un amestec de surse, normal. Pentru internațional eu rămân la dragostea dintâi, The Economist. Plus că îmi mai îmbunătățesc și engleza citind. Pentru știri naționale, rămân și eu la concluzia ca hotnews.ro e cel mai bun pentru mine, cu toate articolele mai puțin reușite sau de-a dreptul proaste care apar din când în când. Ce nu mă interesează nu citesc. Și mai poți urmări pe twitter jurnaliști care îți plac, poți afla de acolo de multe ori mai repede ce se întâmplă.
   
 2. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Puteti sa imi spuneti va rog ceva metode simple (daca se poate) sa transform o caseta audio (de aia clasica de casetofon) int-un fisier care sa poata fi transferat pe un stick USB sau CD/DVD ?
   
 3. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Fara casetofon nu cred ca scapi - detalii.
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Conectezi iesirea de line-out din casetofon la line-in la placa de sunet si inregistrezi. Apoi transferi oriunde doresti.
   
 5. nicolin

  nicolin Membru

  Continuand discutia apropos de "stiri", ma alatur celor care sustin ca nu exista vreun portal/site care sa prezinte stiri, in adevaratul sens al cuvantului.
  Deja toti au trecut de the point of no return.
  Si ma refer aici la site-uri si portaluri, la radio si la TV.
  Ce mai poti spune despre presa, media in general in situatia in care "stirile de sport" nu prezinta nimic altceva decat ce se intampla in forbalul intern, ce a facut prietena lu' fotbalistu lu' peste, ce jucator roman a stat pe bara tot meciul la echipa din [put any country here].

  Trist, dar adevarat.

  Iar ca stiri, stiri, ne sunt prezentate numai banalitati, total nefolositoare nimanui, sau constatari de-a dreptul banale, den, iarna iar ninge, toamna iar plora, dar de ce credeti sa ploua asa de tare toamna, etc..

  War, las-o moale, chiar nu ai dreptate in ceea ce spui.
   
 6. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Portal nu avem, eu intru pe mai multe si aleg de acolo...cat se poate. Voiam sa va contrazic putin cu stirile de la partv la tv, dar le-am vazut aseara si m-am linistit...Nicoleta Luciu si taiatul motului si tiganul Iulian si plecarea lui in India au ocupat mare parte din timpul alocat. Damn! :mda:
   
 7. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Poţi încerca variantele în română ale DW şi RFI. Nu se concentrează strict pe .ro, dar au şi ştiri locale.
   
 8. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Mă interesează un adaptor serial la USB. Unii spun, şi pe bună dreptate, că nu toate funcţionează corespunzător. Puteţi recomanda un adaptor sau cablu-adaptor care să fie şi ieftin, dar să şi funcţioneze?
  Din opţiunile avute la îndemână, sunt sigur de funcţionarea corespunzătoare doar la cablul Hama, bazat pe PL2303, dar la 70 de lei, e cam scump.
  Puteţi spune ceva de cestelalte?
  http://www.vitacom.ro/Products/63327/CABLE-146-2LC/Convertor-USB-RS232-2m.html
  http://www.vitacom.ro/Products/82/CABLE-146-2/Usb-rs232-converter-2m.html
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Nu funcționează corespunzător pentru că adaptoarele USB de obicei nu emulează toți pinii RS232. Unele știu doar TX/RX, altele și RTS/CTS, dar DTE ready/CTE ready/signal detect/ring indicator nu prea. Din păcate e greu de spus dacă un adaptor suportă toți pinii sau mai puțini. Depinde la ce îți trebuie, în multe cazuri sunt suficiente RX/TX. Prețurile sunt mari din cauza cererii scăzute.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Cablu sau adaptorul va fi folosit la controlul unei monturi de telescop, mai precis, la comunicarea între controllerul Synscan al monturii şi PC/laptop.
   

  Attached Files:

 11. ipman

  ipman Membru Senior

  Incearca adaptoarele bazate pe FTDI, care sint cele mai complete, dar si cele mai scumpe.
  Daca erai mai aproape iti dadeam unul de la aparatul meu de masura sa probezi.
  Uite aici
   
 12. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Apelez la memoria voastră: acum vreo 7-8 ani, poate mai bine, erau pe Discovery channel nişte clipuri de câte 2-3 minute, între documentare, despre animale dispărute. Clipul şi animalul. Se descria specia, arealul de răspândire, anul dispariţiei etc. Îşi aminteşte cineva cum se numea ciclul acela de clipuleţe? Sau poate vreun link spre Youtube sau aiurea, cu ele. Mulţumiri.
   
 13. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Cum se pare ca se cauta oameni care sa stie Active Directory/Win 2003/2008 server, am decis sa ma apuc si eu de invatat asa ceva. Ce carti/documentatie (in format electronic sau nu) imi recomandati. Practic documentatia pe care o considerati voi cea mai eficienta din ce ati descoperit/folosit pana acum ?

  Multumesc anticipat.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Exista manualele oficiale pentru MCSE care includ cam tot ce ai nevoie.
   
 15. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Pe mine nu m-au încîntat manualele MCSE, sînt bune dacă vrei să înveți pentru certificare, dar nu neapărat dacă vrei să înveți de la zero. Din păcate, pe subiectul ăsta nu știu să recomand cărți.
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu cand le-am citit nu am luat-o chiar de la zero, lucram deja pe pozitie similara de vreo 3 ani, asa ca le-am folosit fix pentru certificare. Dar pana sa fac rost de manuale ma jucasem cu AD pe servere de test si informatii sumare gasite pe Internet (pe vremea cand Internetul era micut), nu a fost complicat. Oricum AD nu e deloc complicat, nici nu are intentia sa fie.
   
 17. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  AD nu e deloc complicat, doar implementările bune sînt. :biggrin:
  Altfel, fix ce-am zis și eu: manualele alea MCSE nu-s pentru începători, sau io nu le-aș recomanda pentru asta.
   
 18. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mai bine îţi faci câteva maşini virtuale nepretenţioase (gen 4x Windows XP cu 256 MB RAM) şi un VM cu Windows Server şi te joci cu AD pe reţeaua virtuală. Când dai de o chestie pe care nu ştii s-o rezolvi, cauţi pe net, rinse and repeat.
   
 19. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Si cu manualul in mana tot asta o sa faci :smile:
   
 20. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Păi vezi? Eliminăm middle-man(ual) :smile:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice