Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu stiam ca discurile SATA se pot conecta intr-un sistem Serial Attached SCSI, care foloseste comenzi SCSI, adica Mode Select si Format Unit care nu sunt optionale din cate stiu eu. Ma gandeam ca exista o metoda de a trimite comenzile astea si prin SATA si de asta am pus intrebarea.
  BTW, a incercat cineva Mode Select 03h/04h si Format Unit pe un disc SATA conectat la SAS?
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Discurile SATA se pot conecta în SAS. Însă e invers decât crezi: controller-ul SAS nu lucrează SCSI cu ele, ci folosește protocolul SATA, cu toate limitările lui (de la NCQ în loc de tagged command queueing la cabluri de max 1 metru). Nu ai comenzi SCSI când lucrezi cu un HDD SATA. De asta nici nu poți, cu multe controllere, să faci un RAID hibrid din discuri SAS + SATA.
   
 3. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Asa deci. :mda:
  Thanks.
   
 4. Foxter

  Foxter Membru Senior

  O discutie cu un bun prieten mi-a adus aminte de o intrebare care vroiam sa o pun: De ce romanii platesc echivalentul in lei a preturilor produselor chinezesti in euro in loc sa plateasca echivalentul in lei al preturilor produselor chinezesti in dolari ? In fond moneda noastra nationala e leul nu euro sau dolarul deci nu ar trebui sa conteze asa mult.

  De exemplu produsul asta e $229 for the barebones machine and $319 for the Plus.

  La noi precis o sa fie cel putin 229Euro pt barebones machine and 319Euro pt Plus. Ce scuza baga cei care cer pretul in euro ?
   
 5. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Taxe vamale?
   
 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  TVA. E aproape cat diferenta intre euro si dolar si restul e profit, ca europenii sunt invatati sa fie jupuiti (prin taxe si preturi mari).
   
 7. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Acorduri privind spațiul comunitar european și moneda folosită în tranzacțiile internaționale?
   
 8. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu e vorba despre aia, ci de ce noi platim 329 de euro pe un produs care in state e 329 de dolari si nu platim echivalentul in lei sau euro a 329 de dolari, adica doar vreo 280 de euro. Asta nu are treaba cu nici un acord :smile:
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Eu cred că ţine de politică (financiară). Vorbesc doar despre ce ştiu mai bine: camere foto şi optică (obiective, telescoape, lunete, oculare etc.). La lansare, la camere foto (de exemplu), preţurile în dolari şi euro sunt absolut identice. Ştiu ei chinezii de ce.

  PS: singura soluţie e cumpărarea direct de la sursă, de la yankei, prin cineva care vine în ţară sau personal. Dacă-ţi dă mâna.
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

 11. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Exact la asta ma refeream.

  Din pacate vad ca solutii usoare nu sunt. Multumesc pt explicatii.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cumperi direct din China sau Hong Kong ce poti, de la Dealextreme sau altii similari. Sau incerci sa scapi de statul socialist care are nevoie de taxe uriase pentru a exista, altii ne demostreaza ca se poate trai si cu taxe mici sau nule.
   
 13. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Daca ai avea in Romania valoarea exporturilor care ies din HK, normal ca ti-ai permite sa tii taxele vamale mici. Pana atunci...
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  E bine ca nu ai treaba cu politicile economice :biggrin:
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Care-i diferenta intre cerneala si tus?
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Tusul e rezistent la apa, cerneala nu.

  1. Nu reusesc sa imi aduc aminte si nici sa gasesc pe internet numele unui joc, tactical shooter in care ai vreo 2 sau 3 coechipieri AI, la care ultima misiune (parca) e pe podul de la granita SUA-Mexic, parca in Juarez. Jocul e mai vechi, cel putin 3-4 ani, poate chiar mai mult.
  2. Caut niste lanterne cu baterii AA de calitate buna, preferabil consum mic si rezistente la apa. Am avut cateva Duracell si la una a cedat prea usor poleiala metalica a suportului becului (din plastic) si nu mai face contact. Scopul primar e sa le am cand raman fara curent (pica destul de des pe-aici), in secundar mai iau cate una in rucsac cand plec la drum.
   
 17. ipman

  ipman Membru Senior

  Adaug ca tusul nu este un lichid care se foloseste la scris in stilouri, tocuri, etc. Este o substanta prea groasa pentru a curge prin capilarele stilourilor de exemplu.

  @AdrianB1: Eu folosesc si m-am impacat foarte bine cu LED Lenser, adica Zweibrueder daca spunem numele producatorului (neamt). Rezista la apa in sensul de a fi improscate cu apa, au garnituri de cauciuc, lentilele de foarte buna calitate, etc, dar si la pretul corect. Impreunate cu Eneloop (de exemplu) te poti increde in ele la nevoie.
  Dar personal am recurs la una cu o singura baterie AA pentru asemenea situatie. Are autonomie de vreo 6 ore, e suficient de mica cit sa fie tinuta aproape oriunde, si daca ar fi intr-adevar nevoie de ceva mai serios, am timp sa o caut pe cea cu 4 AAA, care are vreo 60 de ore autonomie si luminozitate mult mai mare.
   
 18. termita

  termita Membru Senior

  2. Am luat ceva Varta din Cora, se lauda ca e din gama profi, ca tine la apa si soc. Ceva gen asta.
   
 19. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Call of Juarez?
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu, e in epoca moderna; ce tin minte din misiunea aia e ca trecerea podului cu un sniper rifle era singura varianta care functiona, dar nu era deloc usor nici asa. Azi am vazut pe cineva jucand Call of Duty - Spec Ops si era o misiune similara, dar arcade mode.

  Ce model si de unde se pot cumpara? Vad ca au produse de la 15 Euro, perfect rezonabil, la peste 150.

  Cat costa?
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice