Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu m-am mutat si am lasat masina pe vechea adresa, unde platesc si azi impozitul, am schimbat doar CI si nimic altceva. Adica la Administratia Financiara am "rol" in 2 locuri, masina pe unul, moto pe celalalt, iar permisul e pe adresa la care am locuit cand m-am nascut (adica si mai veche) si a comentat nimeni pana acum.
   
 2. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ah. Wtflol la prima parte sincer.

  Matusalemi care n-au ce face toată ziua și se ocupă cu altele, e.g. a te freca pe tine la creieri sau violentat mașina cu ce le pică la-ndemână :frown:
   
 3. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am o rugăminte la domniile voastre. Mă interesează un ventilator (evident, de tip fan pentru coolere) care să meargă la 12V şi să aibă vibraţii cât mai reduse. Dacă s-ar putea să fie şi micuţ (şi accesibil ca preţ), adică de maximum 80 mm, ar fi excelent. Nu mă interesează să aibă control al turaţiei, fiindcă va avea altă aplicaţie decât PC-ul.
   
 4. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Vibratii reduse sau zgomot redus?

  Eu am un carcasa un Nexus RealSilent 80mm - 1500rpm, flux de aer decent, ~25Ron. La ce va fi folosit? Poate se face o filtrare mai buna a optiunilor.
   
 5. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Va fi folosit la aclimatizarea unei oglinzi de telescop. Deci, vibraţiile reduse sunt cerinţa principală, care cred că se traduc şi în zgomot redus. Mai multe detalii: mărimea contează, fiindcă orice gram în plus pe montura ecuatorială, îmi îngreuneaă setupul foto. De aceea, am specificat ceva până-n maximum 80 mm.
   
 6. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

 7. ipman

  ipman Membru Senior

  Cele mai bune pentru aplicatia ta ar fi cele cu fluid sau magnetice. Dar nu-s deloc ieftine si nu stiu unde sa le gasesti pe la noi.
   
 8. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  Vreau sa imi curat weekend-ul asta pc-ul. Si cred ca ar fi timpul sa curat si pasta de pe procesor. Nu am mai facut asa ceva pana acum, si ca nu cumva sa fac vreo prostie, ce sa folosesc ca sa sterg pasta veche de pe procesor (o carpa din bumbac, un servetel din hartie)? Exista vreo diferenta intre pastele ce se gasesc in comert? Multumesc!
   
 9. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Cirpa de bumbac care nu lasa scame, alcool izopropilic si esti pregatit de lupta.
  Ca pasta as recomanda un MX-4.
   
 10. ipman

  ipman Membru Senior

  Se poate sterge la fel de bine cu microfibra sau cu servetele de hartie.
  Multa vreme in urma cind faceam asta des stergeam practic cu orice imi cadea in mana si nu lasa scame.
   
 11. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  Thank you for your time, gentlemens!
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Pe lângă ce-a menționat burebista aș adăuga hârtie igienică (nu de-aia comunistă, totuși). Între paste nu este mare diferență atâta timp cât este ceva bun - eu încă folosesc Arctic Silver 5, obiceiurile vechi mor greu :smile:
   
 13. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Ca tot veni vorba, am niste tuburi de AS5 de pe vremea cand s-a lansat pasta, nu mai tin minte, dar sunt ani buni in urma. Am vazut ca unii o pastreaza la frigider, eu am tinut-o intr-o cutie in pod unde vara e destul de cald.
  Am folosit-o recent pt. un I5, totul pare a fi in regula atat ca aspect, vascozitate si temperaturi la CPU, insa intrebarile mele sunt:

  Care sunt conditiile corecte de pastrare pt o pasta de acest gen?
  Care este durata ei de viata in conditii de pastrare corecte ?
   
 14. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Eu nu as baga-o sub 0 grade, in rest cred ca peste 60 de grade se topeste tubul de plastic. :biggrin: Din cate imi aduc aminte, la AS5 se zicea ca ar trebui sa-si pastreze proprietatile minim 10 ani.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Exista vreo metoda de a modifica marimea sectoarelor la un HDD sau SDD SATA? Vreau sa trec la sectoare de 4 KB, sa corespunda cu cele fizice.
  SCSI avea comanda Mode Select / Format Parameters pentru geometria hardului si comanda Format Unit care rescria sectoarele. Exista ceva asemanator si pentru SATA?
   
 16. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Deci e vorba de generaţia nouă cu Advanced Format? Acronis Align Tool, cu editiile particularizate WD, Hitachi, Intel etc. W7 şi Vista post SP1 au suport nativ.
   
 17. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Este vorba de orice generatie. Este vorba de setul de comenzi SATA si capabilitatile firmware-ului de a formata low-level.
   
 18. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Ce dume-s astea cu formatarea low-level?! Aia e deja făcută la 4K în discurile moderne. Tot ce ai nevoie e de alinierea LOGICĂ, din sistemul de fișiere, cu sectoarele fizice existente. Iar asta se face exclusiv din partiționare.
   
 19. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Sectoarele fizice existente, de 4 KB, sunt impartite in 8 si trimise prin SATA ca sectoare de 512 B. Eu vreau adresare pentru sectoarele fizice de 4 KB. Cum obtin?
   
 20. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Cu un firmware nou în disc, și asta dacă firmware-ul e într-un EEPROM și nu direct pus într-un circuit integrat.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice