Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Monarhii au doar un rol decorativ în viaţa politică. Nu apără nimic decât tradiţia monarhiei.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Fiindcă acolo democrația chiar funcționează.
   
  Last edited by a moderator: May 12, 2012
 3. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Exact. Care democraţie nu are legătură cu monarhia. Lucrurile funcţionează cum trebuie şi în UK, şi în Germania, deci independent de existenţa monarhiei.
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Ăhă. Si care e bunaciunea in democratie, ca orice oligofren are drept de vot egal cu Einstein? Sau ca orice tembel poate vota pentru capra vecinului? Poti sa ti-o bagi undeva daca iti place asta.
   
 5. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Hmm, o fi "elitismul" nostru comun de vină, dar și mie mi se pare că democrația e doar o altă formă de dictatură a prostiei umane. În SUA, ca urmare a prostituției politicienilor pentru orice vot, circa 40% din populație primește de la stat mai mult decât contribuie sub formă de taxe și impozite. Adică trăiesc pe spinarea restului de 60%. Normal ar fi ca primii să aibă un drept de vot mult redus față de boul din clasa mijlocie care plătește zeci de mii de dolari din care nu vede mai nimic etc.

  Asta îmi aduce aminte că normalul e definit, de obicei, ca media +/- 2 deviații standard. Când majoritatea e de puturoși, normalul devine democrația, nu meritocrația.

  </rant></offtopic>

  On topic, monarhia oferă o ancoră împotriva derivei societății, în țările cu tradiție monarhică. România nu mai are tradiție pentru mai nimic, decât poate pentru capra vecinului, așa că nu văd valoarea restaurării monarhiei la noi. E o nostalgie naivă, cum nutresc unii față de "societatea socialistă multilateral dezvoltată", dar nu cred că ar îmbunătăți ceva la noi, decât că am avea un rege Traian pe viață. (Ceea ce nu e exclus, dacă devine prim-sinistru, ca Putin.) :wink:
   
 6. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  In other news, am de cumpărat un laptop din Bucureşti. Pe cine pot ruga să mă ajute? Vă trimit bani, verificaţi scula, daca e în regulă se cumpără şi se trimite spre mine. Simpăl. :goofy:
   
 7. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Mi-au lipsit posturile tale, welcome back :smile:
   
 8. neaxu

  neaxu Rătăcit

  +1 :bravo:
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Văd că mie mi se şterg postări, ţie ţi se tot tolerează mizeriile astea. Mai mult nu poţi?


  De acord. Şi cu toate astea, la noi, până n-au adus monarh străin, s-au ciomăgit ca chiorii. Suntem croiţi după alt calapod decât "naţiile civilizate". Argumentul? Se vede şi în intervenţiile unor "elitişti" (că tot aduse cineva vorba) de pe-aici. Adicătelea, cu ghiolbanul "luminat", care nu ştie decât de opinia lui, nu poţi clădi democraţia (care mie mi se pare o categorie abstract-iluzorie, dealtfel). Un concept cândva real, acum desuet. "Graţie" aceluiaşi capitalism corporatist ce domină lumea.

  PS: Am specificat mai sus că n-am nici în clin nici în mânecă cu regalitatea, doar am explicat la întrebarea originală de ce e regele, subit, iubit.
   
 10. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nici nu am citit si nici nu ti-am sters eu posturi, nu am acces la asa ceva, nu ma acuza de lucruri pe care nu le fac. Mizerii? Mizerie e democratia pe care o lauzi si mentalitatea de inceput de secol 20, adica fix unul in urma. Timpul trece, oamenii invata din greseli si merg mai departe, nu se ancoreaza intr-un moment oarecare din trecut. Se numeste evolutie si ne-a ajutat sa nu ramanem in copaci mancand banane.
   
 11. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Dacă poţi argumenta care e evoluţia aia, când e evident că totul în jur involuează, înseamnă că de la banane ai trecut la kiwi.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu are rost. O zi buna.
   
 13. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Mulţumesc, la fel. Nici eu nu consider că meriţi, în superficialitatea şi agresivitatea ta prea multă atenţie, dar eu îmi voi argumenta opinia referitoare la involuţie.
  Şi o s-o fac, chiar cu cifre. La ora actuală 0,5% din populaţia Terrei deţine 38,5% din avuţia ei. Pe când 2/3 din populaţie deţine abia 3,3%. 41% din populaţie trăieşte cu sub 2$ pe zi. Că tot vorbeai de secolul ăla XX, aşa de întunecat cum îl vezi tu, inechităţile astea erau ceva mai... mici, democraţia mai veritabilă, statele funcţionale etc. Prin anii 1970-80 (când a debutat "evoluţia") cca. 24% din populaţie deţinea puţin peste 80% din avuţia mondială, în timp ce acum acelaşi procent e deţinut de doar cca. 10% din populaţie, în condiţiile în care şi populaţia a crescut mult. Mie-mi seamănă cumva o reîntoarcere la un soi de sclavagism modern. Dacă nu te-am convins, poate te convinge declinul cultural, spiritual, etic şi moral, eventual, cel economic şi statal. E adevărat, procesoarele au ajuns la 4 GHz, au apărut TV LED şi se lucrează cu celule stem, internetul s-a dezvoltat, dar unde-s rezulatele, socialmente vorbind? Prefer omul educat de biblioteca cu cărţi în locul celui educat pe wikipedia...
  Eu îi urăsc deopotrivă pe bigoţii religioşi şi pe bigoţii "democraţiei" (o frază de dânşii inventată, vorba poetului, ca cu a ei putere să vă aplece-n jug...), care una-două îi categorisesc pe alţii ba prinşi în trecut, ba comunişti... Să fim serioşi, ce se-ntâmplă acum numai evoluţie nu poate însemna. Pe lângă asta, conceptul darwinist n-are a face cu sociologia sau economia. Cine nu sesizează asta, are carenţe mari. Omul, ca entitate socială a urcat deseori la loc în bananier de nenumărate ori în decursul istoriei sale... exemplele le poţi descoperi şi singur.
   
 14. _~_

  _~_ Membru

  :rotf:.

  De asta nu te ia nimeni în serios.
   
 15. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

 16. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Asta nu e aşa de întâmplătoare pe cât pare. Din diverse motive, săracii se înmulţesc mult mai mult decât bogaţii, aşa că statisticile procentuale nu îţi dau o imagine reală. Între anii spuşi de tine (1970-2012) populaţia aproape s-a dublat (3 miliarde în plus), iar creşterile au fost în Africa (500 de milioane) şi Asia (2.5 miliarde), care, cu excepţii punctuale, nu-s prea cunoscute pentru democraţie şi bogăţii.
   
 17. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Da, de acord, statisticile păcălesc cumva. Cifrele "vorbesc" şi mai clar despre ineficienţa sistemului.
  Pe de altă parte, boom-ul demografic se spune că ar fi fost ajutat de progres. Care progres azi nu mai poate ajuta.

  PS: interesant, şi tot aşa de neîntâmplător, e că pe la alţii bogaţii cer să fie suprataxaţi. Altceva m-ar interesa: oare o fac de la ei sau ideile le sunt sugerate?
   
 18. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Tu ai fi in stare sa ii impozitezi si pe aia din Alfa Centauri daca ai putea. Tu te uiti la caprele vecinilor si daca in medie sunt mai grase decat a ta o sa urli ca sistemul e inechitabil de parca ai avea drepturi divine, nu te uiti sa vezi ca poate aia le ingrijesc mai bine si merita capre mai grase. Cand o sa intelegi ca doar capra ta e problema ta si restul e ceva ce poti sa observi, dar e politicos sa nu te bagi, o sa meriti si alt fel de raspuns, pana atunci esti un mic comunist bagacios in ciorba altora. "La ora actuală 0,5% din populaţia Terrei deţine 38,5% din avuţia ei." - oau, poate ca Terra detine 80% din bogatia Universului masurata in gold-plated lantanium, bogat imputit ce esti. Got the point?
   
 19. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Capra mea e şi a ta şi problema ei (grosso modo) e doar aceea că n-a fost la masă când s-a împărţit norocu' erei moderne, undeva cam după războiul de independenţă a lu' satan mondial (ca de fiecare dată, dealtfel), care n-are alt merit decât că a fost mai şmeker. Restul e cancan. Bine, că tu dai mereu pe lângă, e altă treabă.
   
 20. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  AdrianB1 incearca prin orice mijloace sa nege ca oamenilor care au deja foarte multi bani le este foarte usor sa obtina inca niste foarte multi bani. Dar pentru mine este OK. Argumentul cu capra vecinului este comun tuturor oamenilor cu bani. M-am obisnuit.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice