Cum particip la recensământ dacă sunt în străinătate?
Ia legătura cu secția consulară a ambasadei.Cum particip la recensământ dacă sunt în străinătate?
Nu esti obligat sa stai acasa si sa ii astepti la geam, daca nu esti acasa nu inseamna ca ii refuzi. Eu sunt la 3000 km distanta, ce sa le fac, sa sar in avion si sa vin sa stau o saptamana acasa ca vine cineva candva, in una din zile?Nu prea pricep care e faza cu "nu sunt acasa". Din ce înțeleg eu recensământul e obligatoriu, nu contează unde ești. Dacă refuzi, iei amendă, cum e refuzul diferit de "nu sunt acasă?
Dpmdv mUE lor. Să mă cauteParcă numai persoanele peste 15 ani răspund la întrebări, pentru copii răspund părinții. Nu prea pricep care e faza cu "nu sunt acasa". Din ce înțeleg eu recensământul e obligatoriu, nu contează unde ești. Dacă refuzi, iei amendă, cum e refuzul diferit de "nu sunt acasă?
Same here (reședința permanentă incoming, deja mă calific pentru asta). Nu mă interesează pentru ce mă calific și pentru ce nu, repet, UE statului român din orice poziție preferă.Din ce-am citit recensământul e numai pentru cei cu reședința permanentă în Romania. Eu locuiesc în Austria, dar încă nu am terminat toate demersurile pentru rezidența permanentă în Austria, deci bănuiesc că din punct de vedere al statului român mă calific pentru recensământ.
Nu verifică nimeni nimic, stai tu calm. Dpmdv, recensământul în România este un fel de "hai să facem și noi ceva". Natalitatea e dusă (a românilor cel puțin, compensează alții), mortalitatea este în continuă creștere, .ro is doomed, what else new? Next.N-ai voie să minți dar iarăși nu înțeleg cum se poate enforce asta. De exemplu e o întrebare legată de cetățenie. Eu am și cetățenie SUA. Cum poate verifica Romania faptul că eu scriu acolo că nu am altă cetățenie decât Română? Din câte știu eu Romania nici nu are de unde să știe ce alte cetățenii am eu. Face ipotetica verificare pentru 23 de milioane de oameni? Bullshit.
Recensamantul se va axa pe înregistrarea cetăţenilor români cu domiciliul în ţară indiferent dacă se afla în Romania sau sunt plecaţi în străinătate.
Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi înregistrate de către recenzori pe baza informaţiilor primite inclusiv de la vecini, preot sau primărie, conform unei hotărâri de guvern care reglementează modul de organizare a recensământului.
Natalitatea e dusă (a românilor cel puțin, compensează alții), mortalitatea este în continuă creștere, .ro is doomed, what else new? Next.