Întrebări pe care ni le punem de mult

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Retestat, cu cablu' VGA mi-l recunoaşte "Generic Non-PnP Monitor", cu cablu' DVI nu-l recunoaşte deloc (am pus TV-u' ca monitor primar, dat detect, etc).

bogdan192, am încercat, dar face la fel: No signal şi intră în power saving.


Am reuşit să forţez din driver să limiteze la maxim 60 de herţi orice rezoluţie, dar tot n-am 1680*1050. QQ.
 

Attachments

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Placa mea video are două ieșiri HDMI; am două monitoare cu intrare HDMI și fac extended desktop. Nu pot inversa monitoarele pe mufe fiindcă unul din ele se inițializează dubios și-mi apar „purici” verzi pe toată imaginea. Da, „purici” pe semnal digital. :biggrin: Într-o combinație mufă-monitor merge impecabil, invers nu vrea. Nu-i de la cabluri, că am încercat destule, inclusiv HDMI. N-a mers nici cu Catalyst-ul oficial; trebuie să folosesc doar driverele ce le pune Windows 7 de la Microsoft prin Windows Update. Plug and Pray, ediția 2011. :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Bănuiesc că-i (cam clar) de la monitor, la fel face fără driver sau cu un Catalyst mai vechi. Fcuk it, am pus TV-u' pe birou.

Fiind situaţia care e...

Ar avea rost să iau un LCD de 24" până în 800 de lei (care să se găsească la Intend sau Debo) sau pot să mă îndrept spre acelaşi Horizon de 22" cu care am fost mulţumit (mă rog, până acum :biggrin:)? Nu-s foarte pretenţios, monitorul e folosit la chestii zilnice de genu' browsing, ocazionalul film (datorie împărţită cu TV-u' conectat la PC), iar legat de jocuri, nimic special, doar World of Warcraft şi Sims 2.

Mulţămesc.
 
Last edited:

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Monitoarele ieftine din ziua de azi folosesc piese de o calitate ... nu ma pot exprima suficient de bine cit de proasta. Speranta de viata este de citeva zile peste perioada de garantie, si sint calculate bine pentru asta.
Depinde doar de tine cit de mult il vei folosi (ca numar de ore de functionare) si cit de mult vrei sa-l pastrezi in timp.
Oricum, firmele acelea mici (sa nu zic necunoscute) nu-si permit sa cumpere piese bune (a se citi scumpe) si nici sa investeasca prea mult in proiectare.
Mai bine cauti un monitor SH de la o firma cunoscuta, nereparat. Parerea mea.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Lol, pe bune? Horizon sunt Samsung sau Philips inside (pe desfăcute). Măcar cele mai vechi erau. Mie nu mi se pare normal să dai prea mulți bani pe un monitor, de la un punct încolo deja este snobism mai degrabă decât plata unui lucru bun.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
N-am spus o clipa sa dea multi bani pe un monitor, ci doar sa discearna corect ce inseamna calitate.
Spui Samsung? Acele monitoare cu condensatori Capxon care crapa pe capete?
Hmm ... sa-ti arat ce am scos dintr-un LG W1934S? Nici o surpriza ... Lelon ...
_MG_3304.jpg
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Poate panel Samsung (cum sunt majoritatea LCD-urilor). Oricum, eu am un TV Samsung cu același probleme - n-are chef de rezoluția nativă pe mufă VGA nici măcar dacă i-o setezi manual. Când îi dai tot manual, reușește să o detecteze ca format 4/3 și o înghesuie în mijlocul ecranului.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
@miahi: Anumite modele de Samsung au probleme cu chipul scaler si cam fac asa. Daca nu ma inseala memoria, modelele de 17inch cu rezolutia de 1280/1024 ...
Am pe jos un monitor Samsung care are panel Innolux. Panel-ul Samsung deja a devenit lux chiar si pentru Samsung :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am un TV mai vechi, pe tub, care nu mai porneste. Initial a inceput (acum vreo 6 luni) sa porneasca doar la a 2-3-a incercare, facea un clank un releu, uneori pornea, uneori nu, mai incercam o data, mai facea clank, pana la urma o lua. De vreo 3 luni nu mai porneste nici la a 7-a incercare, iar mai mult nu are rost. Poate fi ceva ce poate fi reparat usor sau nu are rost sa ma complic? Are vreo 40 kg (72cm diagonala) si era un TV bun din cele cu tub, sub 10 ani vechime, numai cand ma gandesc sa il car pana la un centru de reparatii ma ia cu dureri de cap. Am vreo sansa sa il desfac si sa ma prind singur de ce nu porneste doar pe baza simptomelor descrise?

PS. E o intrebare pe care mi-o pun de vreo 3-4 luni, foarte on-topic :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Da, din ce simptome prezinta, este un condensator "uscat" caruia i-a crescut ESR-ul.
Ar trebui sa arate la fel ca cel pe care il vezi in poza din postul meu anterior, adic ar trebui sa aiba partea de sus umflata sau sa fi curs electrolit in jurul lui. Relativ usor de depanat.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ia incearca inf-ul asta, cu recomandarea de a face un backup inainte. Sau System Recovery, sau ce folositi voi...
Code:
;Driver de monitor
;(C)2011 Marius '95

[Version]   
Signature="$CHICAGO$"
Class=Monitor
ClassGuid={4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Provider=%Marius95%
DriverVer=09/11/2011,1.1

[DestinationDirs]
DefaultDestDir=17

;[ControlFlags]
;ExcludeFromSelect.nt=*

[Manufacturer]
%Marius95%=Marius95,NTia64,NTamd64

[Marius95]
%M95Monior%=M95Montor.Install,Monitor\M95Mon

[Marius95.NTia64]
%M95Monior%=M95Monior.Install,Monitor\M95Mon

[Marius95.NTamd64]
%M95Monior%=M95Monior.Install,Monitor\M95Mon

[M95Monitor.Install]
DelReg=M95Monitor.DelReg
AddReg=M95Monitor.AddReg

[M95Monitor.DelReg]
HKR,MODES
HKR,,MaxResolution
HKR,,DPMS
HKR,,ICMProfile

[M95Monitor.AddReg]
;Aici modifici rezolutii, frecvente suportate si polaritatea semnalelor de sincronizare.
;La frecvente, primul interval este pe orizontala in KHz, al doilea este pe verticala in Hz.
;Frecventa pe orizontala ar trebui sa fie 63KHz pentru 1680x1050 @ 60Hz (60Hz x 1050 linii).
HKR,"MODES\1680,1050",Mode1,,"30-82,56-75,+,+"
;Rezolutia maxima, de fapt aceeasi cu cea definita mai sus.
HKR,,MaxResolution,,"1680,1050"
;Suporta power management, banuiesc...
HKR,,DPMS,,1

[Strings]
;Drepturile de autor iti interzic sa modifici aceasta sectiune. :P
Marius95="Marius95"
M95Monitor="Adi K's Monitor"
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Din fericire pentru el, cand digitalul nu merge, inca mai are optiunea sa il conecteze analogic (D-Sub) unde hardware-ul te lasa sa faci ce vrea muchiu' tau. :wink:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Dejaba, tot nu vrea 1680*1050, dar mulţumesc pt. încercare. De când a aparut problema e conectat tot pe VGA, altfel moare semnalu' la "Welcome".

Am folosit Driver Sweeper să curăţ orice urmă de driver, fie el AMD sau nVidia, şi am reuşit să pornesc pe mufa DVI fără să pierd semnalul după Welcome (totuşi, nu aveam 1680*1050 în lista cu rezoluţii), însă după ce şi-a instalat driverele generice şi restartul aferent, iar a murit. Am încercat mai multe versiuni ale Catalyst-ului (8.1, 9.1 şi 10.2), aceeaşi poveste cu toate. Am instalat Powerstrip ca să forţez rezoluţia, trag de slider şi Apply, dar nu se întâmplă nimic.

800 de lei e un monitor ieftin? 'the fcuk? Am văzut un BenQ de 650 de lei şi lumea era mulţumită prin review-uri.

Observ că multă lume recomandă Dell U2311H, chiar are rost o asemenea "investiţie" având în vedere pt. ce o să fie folosit? Oricum o să trag o tură prin oraş, poate au Intend-u' şi eMAG-u' ceva monitoare prin showroom-uri să mă holb la ele. Până acum am fost foarte mulţumit de Horizon-ul ăsta, exceptând fiabilitatea, dar care a cedat parţial şi din vina mea: astă iarnă a stat o săptămână în frig şi de atunci îi ia cateva minute până porneşte, tot clipoceşte LED-u' de status (probabil până se încalzeşte?).
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Benq si Acer sint in topul listei de monitoare cu cele mai mari retururi la service (in ordinea asta), sigur, dintre marcile cu ceva imagine pe piata.
Acel Horizon are exact ce spuneam: un condensator caruia i-a crescut ESR din cauza calitatii constructiei .... Electrolitul din el se usuca in timp, n-are nici o legatura cu frigul. Poate doar daca l-ai tinut sub minus 20 de grade.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
În cazu' ăsta aş putea să-l desfac, poate identific condensatorul/ii respectiv/i. Am făcut legătura cu statul în frig pt. că am plecat din Cluj de sărbători, mergea OK. M-am întors după aproximativ o săptămână în care a rămas geamul rabatat, deci a stat şi în frig, când să-l pornesc a tot clipocit vreo 5 minute pân' şi-a dat drumu'. A fost frig az' iarnă în Cluj, dar nu cred că a coborât aşa de jos, mai ales în interior. :biggrin:

Mda, cred că am ochit buclucaşii. Este vorba de 6 condensatori (stânga jos în poză): 1 de 470u - 16v, 1 de 470u - 25v, 2 de 1000u - 16v şi 2 de 1000u - 25v. Restu' par în regulă, aşa că mâine trec pe la electronice să văd ce găsesc, poate-l rezolv şi scap de o cheltuială, cel puţin momentan.

Mulţam pt. ajutor.


PS: post merging sax.
PS2: caut condensatori nepolarizaţi ca să nu mai am probleme cu electrolitu'?
 

Attachments

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Quark: Adică de-ăia nepolarizaţi care-s şi ne-electrolitici. Mă rog, nu mai ştiu exact cum le zice. Pun poză, am găsit câţiva prin casă. Vă rog scuzaţi calitatea, Nikon-u' L10 nu e tocmai grozav la macro-uri sau poze mai de-aproape.
Neo: Poa' altă dată. :smile:
 

Attachments

Top Bottom