Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Motoarele functioneaza cel mai eficient (dpvd consum carburant vs. putere dezvoltata) la turatia de cuplu maxim. In functie de rapoartele de multiplicare ale treptelor de viteza, schimbul se face astfel incat sa ajungi la turatia aia.

  Dar cum nu ai nevoie tot timpul de cuplu maxim, nici nu e foarte confortabil sa tot tii motorul la 4000+rpm, poti cobora mai jos. Nu e o regula mereu valabil dar am observat ca la benzinarele aspirate schimbarea in jur de 3000rpm e un compromis ok, dar daca situatia o cere (urcat panta mare sau in depasire) motorul merge fara greata pana la redline.
   
 2. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Eu schimb la 3000rpm pe benzină și la 2500 rpm pe motorină. Sub turațiile astea în viteza următoare merg subturat și nu e ok. Pentru demaraj cu 500rpm mai mult iar la nevoie chiar 1000rpm.
  Ca idee, pe diesel scot consum mai bun dacă merg cu 2000-2500rpm decât dacă merg cu 1500-2000rpm. Același traseu, aceași încărcare, consumuri diferite pe cb.
  Restul e cancan. :biggrin:
   
 3. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Din cate intrebam, are cineva documentatie oficiala de orice fel legata de subiect?
   
 4. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Aproape toate benzinarele aspirate au cuplul maxim pe la 3000-3500 rpm, mai sus de atat nu are sens sa urci decat daca vrei sa ajungi la caii putere maximi, care sunt intradevar pe la 5000-6000 rpm.

  Este foarte usor sa fabrici un PDF si sa-l urci pe un site, sa-i dai iluzia de legitim si 100% adevarul absolut. :smile: Ce cauti tu nu exista tocmai din cauza ca sunt prea mari diferente intre diverse tipuri de motoare, nimeni nu ar sta sa scrie un intreg roman despre un subiect atat de pueril - adica pueril pentru un om calificat sa scrie asa ceva pentru toate tipurile comune de motor.
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  O sa iti scanez cand ajung acasa cartea de la VW.
   
 6. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Kia Cee'd 1.4GSL - 136Nm@5000rpm, 105CP@6000rpm. Turatiile de cuplu maxim si de putere maxima variaza destul de mult de la motor la motor, in functie de parametrii constructivi si de mapele de injectie.

  In plus, daca vrei ca dupa schimbarea vitezei sa ai 3000-3500rpm (cuplu maxim, asa cum spui tu), in treapta inferioara trebuie sa ajungi cu motorul la turatie mai mare, conform rapoartelor de transmisie diferite.

  @SCViper: Articolele pe care le-am gasit pana acum pe net sunt pline de prostii, trebuie mult timp sa citesti documentatie ampla despre subiect. Poti incepe cu www.carbibles.com
   
 7. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Nu trebuie sa ai DUPA schimbare cuplul maxim, ca nu esti la curse. :smile:
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  În depășiri ai nevoie.
   
 9. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Aşa este, dacă nu ajungi la 5-6000rpm în depăşire te numeşti pericol public. :nuts:
   
 10. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Aveti idee cum se comporta emag la garantii? Am predat la showroom ul din Iasi o componenta defecta in 31 Mai si nu am niciun semn de la ei.
   
 11. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Am uitat că tu ai limita la 3000 RPM la benzinare. Hai să n-o luăm de la capăt. Pericol public tot rămâi dacă intri în depășire și te-apuci să joci macao while doing it.

  @radul - Emag în București e ok, în Iași habar nu am. Posibil să fie nevoie s-o trimită la București, și aia durează. Dar deja fiind 2 săptămâni, cred că poți să începi să-i suni.
   
 12. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Au depasit termenul legal, poti sa te duci si sa le ceri direct banii inapoi, lucru pe care eu chiar l-as face daca as fi in locul tau.
   
 13. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Da' la maşini SH dizăl care vă ştiţi? Am undeva la 3,5-4k euro, vreau să-mi aduc din Germania şi până acum am ochit Seat Leon Sport şi, cu mici chinuri financiare, BMW 320d.

  V-am salutat, m-am întors după o mică absenţă.
   
 14. war4peace

  war4peace Membru Senior

  În ce lege/hotărâre de guvern găsesc această informaţie?
   
 15. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  OUG nr. 174/2008, Art I.4:
  Tot OUG aici
   
 16. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Nu prea mai merită să-ți aduci din afară din cauza taxei auto care aproape dublează prețul la ce ai menționat tu acolo. Pe de altă parte cineva de pe aici și-a luat un Golf V prin suma aia, poate dă cu inputul :smile:

  Welcome back, you're off my ignore list as a return gift :goofy:
   
 17. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Nu că apuci să joci macao, dar chiar aș fi curios cât te ține pe tine un motor pe care-l duci în 6000rpm constant. La logan de exemplu pe la 6500rpm electronica mașinii taie alimentarea, deci nu cred că se simte prea bine când e dus spre limită.
   
 18. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Păi, încerc să rezolv... altfel cu înmatricularea sau la Bulgari. Golf 5 nu-mi place deloc, mai degrabă 4 dacă tot aş ajunge acolo. Dar vreau ceva mai... sprinten. Am ajuns să mă uit cu insistenţă după 320d E46.

  LoL fanx. :goofy:
   
 19. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Constant? Mă refeream la depășiri. Dacă tu mergi doar din depășire în depășire normal că e constant :smile:

  A, și vorbeam de mașini, nu de Logan, sorry `bout that.


  @Korby - sprinten e și Golful. Ca idee, un prieten și-a luat un Golf 4 anul trecut de la nemți, la ajuns pe la 2500 EUR cu toate chestiile inclusiv înmatricularea în România, dacă vrei pot să-l întreb detalii și chestii. Motorul nu prea strălucit imho, 1.4 benzină, dar mașina este ca nouă atât la interior cât și la exterior, i-au dat și un set suplimentar de jante cu cauciucuri de iarnă :biggrin:
   
 20. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Păi după ce m-am uitat eu pân' acum e Leon-u' Sport cum are vacaru, 150 de cai etc etc, sau 320d cu 136/150 de cai, motoare de 1.9 şi 2L. Ce să fac cu un motor de 1.4, fie el şi pe benzină? :biggrin:
  De Daşia şi Opel nici să nu aud, Renault... poate Megane 2 Hatchback cu 125+ cai, eventual Octavia Tour sau VW Bora/Geta cu 130+ cai, dar astea-s rare.

  Înmatricularea la astea e undeva la 2000-2500 euro, poate şi un pic mai sus, din cauza asta încerc să rezolv altfel sau să fug la bulgari.
  Am auzit că se scoate supra taxarea de la motoarele de peste 2L, aşa că "WTB 2.5L 180HP". :goofy:

  Later edit: iaca exemple din ce am ochit pân' acum: 320d sau Leon.
  Sau Mondeo? Mi-e să nu fie prea barcă. Cu Passat m-am înţeles relativ bine, dar de Mondeo nu prea ştiu.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice