Fac cateva mentiuni care esi nu au legatura cu topicul or ajuta pe cineva candva.
Îl iei rugged și rezistent pentru că s-ar putea să-l scapi în chiuvetă, nu că-l pui la congelator odată cu cuburile de gheață în mod regulat.
Ummm, cred ca nu ai inteles scopul acelui laptop. Undeva in Marea Nordului sau mai rau (acolo unde se lucreaza doar jumatate de an, cat e zi) sunt niste platforme petroliere care, oricat de exagerat ti-ar parea, au uneori nevoie de un tehnician cu un calculator pe undeva pe punte, expus intemperiilor si temperaturilor scazute. Regulat. Idem pentru zone fierbinti din desert. Nu dai 4000$ pe un laptop cu performante de entry level ca sa redctezi poezii romantice pe banca in parc in timp ce ploua
. Laptopul ala chiar ar putea sa cada in apa (o baltoaca mai mare ca el) si ar trebui sa ramana in viata si cu datele intacte.
In functie de specificatii multe trebuie sa functioneze intre -20 si +55 grade Celsius.
Again, Corsair vinde imaginea de rugged. Ca e sau nu rugged nu pot sa spun, nu am testat, am vazut doar exemplele de care ziceam mai sus si care mi s-au parut exagerate. Deci la prima vedere as putea spune ca pentru cineva care foloseste constant stickul in mediu umed, de exemplu, sau care are obiceiul sa-l scape, sa-l tina cu cheile in buzunar, etc. stickul ala ar putea sa faca banii. Repet, nu am date care sa confirme dar nici care sa infirme aceasta afirmatie.
Tocmai de-aia stickul ala in mod particular e mai scump. Macar carcasa aia poate si-o face banii.
Depinde și ce înțelegi prin DSLR modern. Un DSLR serios va folosi CF, nu SD. Iar D90 trage rafală RAW foarte bine cu Kingston-ul ăsta, fix asta m-a surprins la el. Practic nu am reușit să-l fac să încetinească și nu am chef să fac număr de declanșări doar ca să testez viteza cardului. Prin comparație, SanDisk-ul primit la pachet cu aparatul foto murea după 2 NEF-uri trase.
Modern inseamna recent si am folosit termenul exact cu intelesul din DEX. Iar recent in 99% din cazuri inseamna multi megapixeli. Adica fisiere mari care pun probleme unui card mai prost cand tragi in rafala. Din pacate D90 nu prea intra la categoria modern. Am in el un card brand mai nepopular si cu un pret jenant de mic si tot nu a gafait indiferent de conditii. Probabil limitarea e in camera nu in card.
Si ca si la stickuri, am vazut foarte multe carduri SD ieftine cu carcasa crapata dar doar un card scump (un Lexar 233x) in situatia asta. Daca intr-adevar Corsairul ala e asa prost cum spui inseamna ca tu doar ai reformulat o alta intrebare care "macina" multi oameni de ceva vreme incoace: de ce sunt produsele Apple asa scumpe? Nici la asta nu s-a ajuns la un raspuns general acceptat.