Întrebări pe care ni le punem de mult

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,567
Probabil pentru că se inundă găurile prin care-s băgaţi. Ca râmele.
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Messages
215
Umiditate ambianta mai mare, deci nu risca sa se deshidrateze in timpul maratoanelor in care parcurg 2-3 metri intr-o jumatate de ora. Si pentru ca nu cred ca au vreun mecanism de combatere a temperaturii excesive (cum avem noi transpiratia), in soare ar fierbe in suc propriu in interiorul cochiliilor.
 

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Messages
115
Originally posted by trikki
Rabbit, peste tot este asa.

I beg to differ. De exemplu in Toronto exista autobuze care circula toata noaptea pe strazile mari. Asa ca daca esti la 15 km de casa noaptea de regula nu va trebui sa-i strabati pe toti pe jos. Iar de la 9 seara femeile pot cere sa coboare oriunde doresc pe traseul pe care circula autobuzele. Si e posibil sa fie la fel si prin alte parti.
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
115 Q - How do snails handle their need for water?

A – Most snails are probably more water sensitive than is usually believed. The humidity of the air affects the surface of their skin to a considerable extent. Every one has noticed how the snails 'come out' on a damp evening, especially after rain. The mucus of slugs and snails besides its use in facilitating locomotion, is a contrivance for checking evaporation by surrounding the exposed parts of the bodies with a viscid medium. The mucus has an affinity for water. Consequently when you try to rid your fingers of mucus do not get them wet. This will only make the mucus more fluid and sticky. To remove the mucus rub your hands together and the mucus will dry and peel off like glue. The pulmonate snail can carry an extra supply of water in the pallial cavity. This extra water supply permits them to be more active than operculates. Since the pulmonate can be active at lower humidity because of its extra water supply, they will return to activity before the operculates.

Referinţe aici.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
O oră cel mult, pot fi şi 5 minute.
Nu e chiar aşa de plăcut să mergi pe jos juma' de oraş. Cel puţin pentru cei graşi. :mda:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,197
Îmi cer scuze că nu am pus şi un quote la ideea mea principală că poate aşa nu o mai lungeam. Ideea era de profitabilitate, care nu prea există. Trasee principale nu există pentru că toate sunt principale şi importante (bine se poate renunţa la unele din ele dar nu la prea multe). Şi în momentul în care 5 inşi vor să meargă cu autobuzul la 3 noaptea iar 2 din ei tocmai l-au văzut plecând şi preferă o plimbare pe jos în schimbul unei ore de aşteptare, îţi dai seama ce profit iese. Şi cum noi locuim în ţara profitului răsare dar nu are nimeni...
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,197
Eu am adus încă un argument pentru neprofitabilitate (despre care chiar s-a zis :smile:)
 

SorCerer

Membru Senior
Joined
Sep 4, 2004
Messages
110
Depinde daca le imprumuti sau le cumperi ;:wink: (in ym e o fata care da din pleoape)
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,197
TVA-ul este o metodă de a fura bani de la societate sub formă legală. De aceea şi denumirea de Taxă pe Valoare Adăugată. Adică este o soluţie de a plăti dublu un bun :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Da, aia am înţeles şi eu şi mi se pare un motiv minunat de a porni o mineriadă cu TVA, adică dau cu bâta de 100 de ori în pământ şi cele 19 lovituri în plus le acord guvernanţilor :biggrin:

Serios vorbind, există o explicaţie logică pentru acest TVA?
 
Top Bottom