1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu n-am inteles cu ce te deranjeaza.
   
 2. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Probabil fiindcă nu știi ce aplicație e acel setup.exe, mai ales când ai un folder de Downloads (de exemplu) și îl mai treci în revistă, pentru curățenie sau altceva. Musai trebuie să rulezi programul ca să știi ce e. La unele mai scrie când plimbi cursorul deasupra, la altele... neam!
   
 3. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu pun fiecare aplicatie in directorul ei si sortate pe categorii, versiuni, etc. Voi nu faceti la fel?

  BTW, majoritatea setup-urilor cu un singur fisier sunt de fapt arhive autoextractibile care despacheteaza setup-ul adevarat in Temp.
   
 4. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Un setup contine fisierele aplicatiei respective si un script care e responsabil de copierea lor unde trebuie, crearea shortcut-urilor si a intrarilor din registry. Daca vrei sa vezi exact ce contine poti rula Universal Extractor - asa am facut o gramada de aplicatii portabile.

  Ma deranjeaza pentru ca FX e setat sa puna toate fisierele descarcate intr-un singur director si ma trezesc apoi cu o multime de fisiere cu acelasi nume si nu mai stiu care cum. Eu pastrez foarte putine kit-uri de instalare pe calculator, pentru ca prefer sa la iau de pe net (asa am ultima versiune). Nu vad de ce ar trebui sa am o structura complexa de directoare, oricum kiturile astea nu le las mostenire.
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Stie cineva unde gasesc o partitura pentru melodia de la Teleenciclopedia sau un fisier MIDI?
   
 6. war4peace

  war4peace Membru Senior

  [LE] Thor, FX-ul are o setare în care poate ori să pună toate download-urile într-ul folder predefinit, ori să te întrebe de fiecare dată.
  Treaba asta cu 70 de setup.exe în acelaşi loc e o chestiune de (dez)organizare a ta, honestly.
  La mine pe HDD fiecare kit este într-un folder cu nume inteligibil.
  Să zicem că nu vrei ţâşpe folders; atunci redenumeşte fişierul când îl iei de pe net. Cât îţi ia, 10 secunde?
   
 7. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Poate voi sinteti cazuri mai speciale si altii n-au timp sa sorteze fiecare versiune noua din cauza ca programatorul l-a denumit generic.
   
 8. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Vai, ca mult dureaza! :smile:
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Partitură? Melodia e asta.
   
 10. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Stiu ce e. O am MP3. Vreau partitura sau un MIDI.
   
 11. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Sa vedem: 1 programator cand creeaza kit-ul ii da un nume inteligibil in 10s vs. 100 de utilizatori care petrec fiecare cate 10s ca sa redenumeasca acelasi fisier. Cum ar fi mai bine?
   
 12. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Eu n-am legatura cu subiectul, dar ma bag si eu din motive de logica
  explicatia 1: compatibilitate cu sistemul de operare, cu fisierele autorun, etc. etc.
  explicatia 2: usurinta in folosire de catre dumbassul de rand, care are autorun oprit dintr-un motiv sau altul. Daca vede ca e setup.exe pe 10 CD-uri, poate la al 11-lea nu mai suna la tech support.
   
 13. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Explicatia 1 nu e valida - fisierele autorun pornesc fix ce le spui sa porneasca (de-aia exista, ca sa nu porneasca automat setup.exe), iar petru Gigel de rand care instaleaza o aplicatie daca are pe DVD fara autorun un singur fisier in root care se numeste "Install_aplicatia_de_pe_DVD" nu cred ca o sa fie confuzat vreo secunda.
   
 14. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Ai un viciu de logică aici. Uite, eu nu sufăr underscores ("_") în numele unui fişier/director. Again, nu suport să am ţâşpe kit-uri de instalare în acelaşi folder.
  Ce vreau să spun e că indiferent cum ar fi denumit fişierul tot nu va fi "bun" ca nume pentru o grămadă de lume.
  În momentul ăsta se întâmplă ca denumirile "standard" să nu-ţi placă ţie. Nici mie nu-mi plac, TBH, dar eu realizez de asemenea că nu pot să îmi impun preferinţele. De-aia există "rename" :smile:
   
 15. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Ei zic că așa cum unii își pot denumi kit-urile de instalare cu numele aplicațiilor, n-ar fi nicio brânză s-o facă și alții. Atât.

  PS: și-acum dacă mă uit în folderul de Downloads, văd că sunt mai mulți aceia ce-și denumesc "setup"-urile.
   
 16. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Pur și simplu o chestie care se omite. Dar probabil și fiindcă înainte aveau nevoie de autorun și de atunci au rămas așa, acum le scoți, instalezi și le ștergi. Dacă ai nevoie din nou o găsești pe net imediat. Așa că nu prea ai nevoie să ții jdemii de kit-uri în același folder.
   
 17. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Aveți idee de unde as putea cumpara un ventilator de procesor pt un netbook FS Amilo mini UI3250? Sau macar ceva asemănător?


  vent 1.jpg vent 2.jpg vent 3.jpg ?
   
 18. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Umiditate indoor

  Pe gerul ăsta (In Iași sunt acum -10 C) observ că-mi scade alarmant umiditatea in casă. Acum am 21,5 % și senzația de uscaciune nu este deloc plăcută.

  Am incercat să țin in permanență pe calorifere niste recipiente cu apă, n-am obținut niciun rezultat și in consecinta sunt interesat de ceva sfaturi practice sau chiar scule mai profi in caz că folositi asa ceva.

  Momentan cred că am să reincep să usuc rufele pe calorifere, insă pe termen lung nu cred că este o soluție.
   
 19. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Așa e în sezonul rece, și e neplăcut și pentru organism. Ia-ți un umidificator de aer ce vaporizează apa fie prin transformare în aburi, fie prin pulverizare piezoelectrică (cum e cel din link-ul anterior). Vezi și aici mai multe oferte.
   
 20. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  E ok un umidificator, confortul creste. Totusi gandeste-te putin unde merge toata apa aia care vaporizeaza? Ca nici nu dispare si nici nu se transforma in energie, nu? :smile: Hint: peretele rece condens face, igrasia e in floare. Stiu ca nu rimeaza dar... :biggrin: