Întrebări pe care ni le punem de mult

rdunare

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Messages
55
Ba eu prefer să alimentez singur. Chiar mă enervează când se bagă careva peste tabieturile mele. Ăia de la benzinării umplu până în gât rezervorul iar asta nu e ok. Alţii nu reuşesc să aşeze ţuţuroiul în poziţia corectă ca să curgă fluent.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,190
De ce vrem tot mai multă filtrare anisotropică în jocuri? Se poate observa că în realitate (ochiul liber/imagini) aceasta suferă destul de mult. Mai mult, ea depinde de unghiul din care privim (deci soluţia ATi mi se pare mai corectă din punct de vedere al simulării realităţii).
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,497
Nici eu nu vrea AF, vreau ca joacele sa se vada bine din fabrica nu cu blur pe texturi de la 5-10 metri. :yuk:

Mai aberezi mult, porumbelule? :tongue:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,190
Păi şi dacă jocurile se văd cu blur? Mai bine zis e problema filtrarii generale a texturilor şi nu cea anisotropică unde ne plângem noi. Aş fi preferat doar ca la jumatea ecranului să nu mai fie aşa bruscă trecerea de la o filtrare la alta :frown:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Filtrarea anizotropică e un compromis, o adaptare a tehnologiei 3D la realitatea percepută de ochiul uman. Era un articol pe X-bit, apărut pe vremea lui GeForce3, nu mai stau acum să-l caut. Cert e că fără AF, unele jocuri se văd atât de prost încât prefer să nu le joc. Altele n-au nici pe dracu. :smile:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,190
Adevărul e că de anisotropie suferim şi noi, oamenii, în viaţa de zi cu zi, pe când de aliasing nu! O să încerc să vin cu câteva poze în viitor care să trateze subiectul anisotropiei vizuale.
 
V

Voltaire

Guest
Daca o felie cu unt cade mereu pe partea unsa si o pisica mereu in picioare, ce se intampla cand pui felia cu partea unsa in sus pe spatele unei pisici?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
În Bucureşti, de la anumite ore încolo, nu mai circulă mijloacele de transport în comun. Cu ce pleacă acasă şoferii (conducătorii) acestora?
 

Thor

Membru Junior
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,116
Probabil sunt curse speciale care ii duc unde au nevoie sau li se plateste taxiul (desi nu prea cred ca se practica ultima varianta).
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
De ce nu circulă noaptea mijloace de transport în comun măcar din oră în oră, pe rutele principale? De ce, dacă eşti cu 10.000 lei în buzunar (nu, nu eşti sărac, pur şi simplu ţi-ai uitat portofelul acasă) şi te trezeşti la 23:30 la celălalt capăt al Bucureştiului trebuie să parcurgi 15 km pe jos? :mad:
 

trikki

Membru Senior
Joined
Mar 1, 2005
Messages
109
Rabbit, peste tot este asa. Chiar daca sa zicem ca in alte locuri mai ai mijloc de transport pana pe la 00:30, sa zicem, dupa ora asta singura scapare este taxiul si, crede-ma, ca se discuta si de distante mai mari de 15 km din locul de unde esti pana acasa.
Chestia cu autobuzele din ora in ora ar fi ceva total neprofitabil pentru ca, sa fim seriosi, cei care au de stat tarziu si vor sa se intoarca dupa ora 12, 1 noaptea acasa, fie au masina, fie bani de taxi. :wink:
 

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Joined
Mar 24, 2004
Messages
342
Dacă ar fi acelaşi sistem "de plată" precum în alte ţări... ai fi nevoit, altfel nu te-ai putea urca. Mă refer la cel pe care-l întâlnim şi la noi pe cursele de tip Express.
 
Top Bottom