Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Fiindcă tu îţi închipui spaţiul drept. Pe drum drept, poate că s-ar însuma vitezele. În spaţiu curb, viteza relativă, faţă de cealaltă navă, nu poate depăşi c.
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Îmi pare rău că am greșit formula, după cum ziceam pe undeva, am fost doar la primul curs de fizică :smile:. Și interpretarea a ce am zis e că war încerca să aplice formula non-relativistă (aia cu adunatul simplu al vectorilor), nu că eu îi zic să o aplice :smile:.
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Scuze, dar nu mi-am dat seama ca te referi la "+" din fizica Newtoniana.

  Cu cateva posturi mai inainte, Marius '95 zicea de un "+" gresit in formula lui miahi.

  Am zis ca si tu te referi la acelasi "+".

  Cred ca situatia asta ar fi mai bine explicata de dilatarea timpului si contractia lungimilor la viteze relativiste, care fac ca: viteza = distanta/timp < c.
  Distanta creste, iar timpul scade, din punctul de vedere al obiectului care circula cu viteza mare.

  Si cum o imagine face cat 1000 de cuvinte, iar un film cat 1000 de imagini, urmariti asta:

   
  Last edited by a moderator: Aug 12, 2014
 4. hori

  hori Membru Sugar daddy

 5. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Am nevoie de piesa atașată în imagini. După cum cred că se și vede, una din urechile laterale e ruptă, acolo ar trebui să fie la fel ca în partea opusă, o gaură. Problema e că nu cred că se găsește de cumpărat și dacă s-ar găsi aș vrea să fie dintr-un material mai bun decât aluminiul amărât din care este făcută. Deci nu găsesc de cumpărat. Unde aș putea să o fac? Mă interesează un atelier dacă știe cineva, cred că la o freză nu durează mai mult de 30 de minute. Problema care îi încurcă cam pe toți pe care i-am întrebat e cu acele urechi care sunt mai dificil de realizat.
  Idei?
   

  Attached Files:

  • 6.jpg
   6.jpg
   File size:
   137.2 KB
   Views:
   27
  • 2.jpg
   2.jpg
   File size:
   138 KB
   Views:
   20
  • 10.jpg
   10.jpg
   File size:
   127.8 KB
   Views:
   19
  • 9.jpg
   9.jpg
   File size:
   136.3 KB
   Views:
   15
  • 7.jpg
   7.jpg
   File size:
   134.9 KB
   Views:
   12
  • 4.jpg
   4.jpg
   File size:
   133.1 KB
   Views:
   17
  • 5.jpg
   5.jpg
   File size:
   135.5 KB
   Views:
   9
  • 1.jpg
   1.jpg
   File size:
   134.5 KB
   Views:
   13
  • 8.jpg
   8.jpg
   File size:
   134.8 KB
   Views:
   13
  • 3.jpg
   3.jpg
   File size:
   136.8 KB
   Views:
   11
 6. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Nu-i aluminiu, se numeste zamac. Daca nu gasesti un frezar priceput incearca sa refaci zona rupta folosind plastilina epoxi. Gasesti in super/hiper market, Brico/Praktiker / etc... Marca e Bison, e o bucata cilindrica (cam 10 cm lungime / 3cm diametru),de "ceva" care arata ca plastilina, intr-un tub de plastic. Costa cam 20 ron si vezi ca sunt cateva tipuri. Eu am folosit cu succes pe cel cu care se lipesc gaurile din barci / vapoare / rezervoare metalice, gauri aflate sub nivelul apei, rezistent la apa sarata. Scrie treaba asta pe ambalaj. Se framanta cateva zeci de secunde, se constata ca miroase a pute de mori, apesi si refaci intreaga zona rupta (nu te chinui cu gaura, las-o astupata). Dupa ce se intareste (cam 30 de minute) punctezi locul gaurii si o dai cu un burghiu normal (pentru metal). Poti sa finisezi cu glasspapier. Succes! :smile:

  Sau poti incerca cu poxilina...
   
 7. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Cât de rezistentă e plastilina? Piesa aia se leagă la ambele capete de un lanţ (se prinde de găuri) deci stă întins. S-a rupt probabil fiindcă meşterul subsemnat a întins lanţul mai mult decât trebuia, cealaltă nu dă semne de oboseală.
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Poxilina > Bison ăla pe testate.

  @LNT - Plastilina epoxidică este foarte rezistentă când o folosești de umplutură sau chiar ca adeziv (am folosit cu succes la repararea unui element de plastic de susținere de la un far de mașină și e ok și astâzi). Pentru refacerea chestiilor gen urechiușe șamd, depinde de forțele care acționează asupra lor. Poți să faci o urechiușă pe un perete de care să agăți un ceas de plastic nepretențios, dar pentru o pendulă trebuie șuruburi și dibluri dacă mă-nțelegi :biggrin:

  Dacă meșterul respectiv a rupt acel metal, orice rășină epoxidică este hopeless dacă nu este dublată de un strat de metal de exemplu.
   
 9. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Păi dacă aş atârna de ea o greutate de 10kg s-ar rupe? Cam ăsta cred că este efortul la care e supusă.
   
 10. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Err da, crapă la 10kg. Poxilina cel puțin.
   
 11. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Ai putea sa ne spui si noua cum ai emis aceasta judecata de mare valoare? :smile: Esti sigur ca o bara de poxilina de 10cm diametru si 30cm lungime se rupe daca atarni de ea 10Kg?

  WTF...
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Piesa respectivă nu are 10 cm diametru și nici 30cm lungime, urechiușele respective dacă le faci din poxilină sigur crapă.

  Cred că citești pe diagonală.

  Later edit: LNT, poți încerca cu o bucată/sârmă de metal (ilustrată cu negru) și un "bandaj" de epoxi (ilustrat cu roșu) și o întăritură tot din poxilină (ilustrată cu verde). Aia da, ține 10kg garantat, poate și mai mult.

  Later later edit: cine naiba a zis de o bară de poxilină? Era vorba de o piesă mai complexă, unde 10kg atârnă de o urechiușă cu diametru de 5-8mm (în care probabil intră un cârlig). Dacă repari cu poxilină doar unde am ilustrat eu cu verde, clar crapă, pentru că epoxi ăla nu are suficientă aderență pe materialul respectiv și trebuie musai dublat/întărit cumva. Engineering 101, și nici măcar nu-s de meserie. WTF...
   

  Attached Files:

  • 4.jpg
   4.jpg
   File size:
   125.6 KB
   Views:
   23
 13. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  De urechile alea se prinde direct lanţul, nu mai are nici un cârlig. E cam complicat să fac cu sârmă după desenul dat fiindcă piesa asta face parte dintr-un sistem de blocare, deci nu pot veni cu ceva care să-i modifice dimensiunile decât pe extremităţi (nici acolo nu sunt sigur 100%, presupun doar), singura soluţie pe care o văd ar fi cu poxilină sau plastilină dar cu armătură din sârmă. Ceva în genul desenului ataşat.
   

  Attached Files:

  • 11.JPG
   11.JPG
   File size:
   38.5 KB
   Views:
   18
 14. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Păi în cazul ăsta o să cam pierzi din forța posibilă pe axul longitudinal. Poți folosi o sârmă mai lungă, pui un manșon subțire de poxilină, apoi îndoi sârma ca în figură și mai pui un manșonel.

  Sincer mai degrabă o faci la un strungar, chiar au dispărut toți? :frown:
   

  Attached Files:

  • 11.JPG
   11.JPG
   File size:
   71.7 KB
   Views:
   18
 15. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Din câte îmi aduc aminte, am mai avut discuţiile astea o dată, când şi-a buşit Marius farul.
   
 16. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Pana la urma ce naiba vor aia de la NASA sa anunte azi la 19:30 ora RO? Vine Apophis? Nibiru? Vin wraithii? Eu nu-s bun de mancat. :biggrin:
   
 17. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Tinand cont de faptul ca Chandra e un telescop in raze X, e posibil sa fi descoperit o "brown dwarf" (nu stiu cum sa-i zic in romana) cu o orbita foarte eliptica in sistemul nostru solar, ceea ce ar insemna ca traim intr-un sistem solar binar.
  Lucrul acesta a fost speculat de multa vreme dar nu a fost dovedit. Exista "ceva" in sistemul nostru solar (planeta X) care afecteaza orbita lui Neptun si le da peste cap calculele astronomilor.

  Vom afla peste cateva ore "senzationala" descoperire.
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Pitice maro se cheamă. Un soi de stele (ratate) care sunt mai mari, cu câteva ordine de mărime, decât Jupiter, cu o masă suficientă pentru a ajunge la fuziunea hidrogenului, dar insuficientă pentru a o susține. În fapt, ele sunt de un roșu închis, nu maro, evident.

  EDIT: cică, o găurice neagră au găsit ăștia, la vreo 50 milioane de ani-lumină, tânără și fragedă, în formare.
  Un mare FÂS, imho...
   
 19. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Agreed. Linkie.
  Un mare fâs din punct de vedere al populaţiei Pământului minus f'o mie de oameni.
   
 20. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  :lol: Cand au zis astia "vecinatatea noastra cosmica" ma asteptam sa se refere la sistemul solar, nu la o galaxie aflata la 50 milioane de ani lumina.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice