Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Stek`Ra

  Stek`Ra Membru

  Subscriu.
  Chiar m-am intrebat daca vina e a noilor proprietari sau a isteriei generale: "e criza dom`le, nu ne mai putem permite sa fim amabili".
   
 2. Bico

  Bico Membru

  Cele mai ieftine produse? Nu cred că Emag a fost vreodată recunoscut pentru asta.
   
 3. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  De fiecare dată când mi-am luat câte ceva, am luat la cel mai mic preţ din piaţă la acel moment. Evident că erau şi preţuri mai mari faţă de alte magazine pe la alte produse, dar nu difereau cu mult. Oricum, eu am preferat magazinul fiindcă era şi (continui să cred că ) este serios.

  Am cumpărat de acolo (în ultimii 2,5-3 ani):
  - eeePC901,
  - tastatură G800,
  - router D-Link DIR615 (anterior comandasem DI-524, sosit defect din fabrică),
  - monitor LG de 19",
  - monitor Horizon de 22",
  - tuner stick USB Kworld 305U,
  - cooler Akasa pt. proc.,
  - memorii 2x2GB,
  - Fujifilm 6500.
  Toate au fost, în mod cert, la preţ mai mic decât piaţa. E adevărat, am şi prins promoţii. Ăsta e grosul, că am mai luat câte 2-3 articole şi de la PCGarage şi de pe la alte magazine mai mici, de care am fost la fel de mulţumit. Am preferat în continuare e-mag şi pentru promptitudinea rezolvării problemelor la service, pentru serviciul gratuit de preluare a garanţiilor (acum au şi alţii). Probleme am avut la ambele monitoare, cel de 19" mi-a fost înlocuit în 48 de ore, celălalt mi-a fost reparat şi routerul înlocuit cu alt model (am plătit diferenţă, evident), după constatarea defectului.
  În ultima vreme, în schimb, nu se mai ostenesc să coboare preţurile, ci au recurs la faza cu transportul gratuit, de fapt, inclus în preţ. Chestia e că alţii reuşesc să includă în preţ transportul, dar să şi vândă mai ieftin.
  Bine că avem de unde alege. :smile:
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu comentez prețurile și beneficiile eMAG pentru vânzările uzuale, ci doar "resigilate". La alții open box înseamnă produse perfect funcționale și cu toate accesoriile la minim 10-15% discount sau produse cu imperfecțiuni la discount serios. Discount-uri de 20-30 RON la unele produse de 1500-2500 RON sunt o scăpare sau o bătaie de joc și întrebarea pe care mi-o pun de când am observat asta e care din cazuri se aplică.
   
 5. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Din pacate discount-urile ceva mai mari sunt doar la produsele cu probleme. Cand am luat monitorul (Dell 2209WA) erau in oferta si trei resigilate cu ~200 de lei (20%) mai ieftine, dar aveau 2-3 pixeli stricati.
   
 6. dreamer

  dreamer Little Devil

  De ce naiba imi paraie boxele cand placa video e in load (atat 2D cat si 3D)? I f*ckin' hate it, mai incerc un update de BIOS, un SO nou (Win7) cu driveri noi, apoi trec la schimbat hardware (MB/VGA/sound-card). Lame-a$$ PC's... :frown:
   
 7. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Dacă ai sound card separat, schimbă slotul.
   
 8. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cablul cu care e legată placa de sunet de boxe are oxigen :lol:
   
 9. dreamer

  dreamer Little Devil

  miahi, done that already... :frown:
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Legat de asta, vezi dacă poţi forţa prin BIOS chestii de IRQ (vezi în device manager dacă video şi audio partajează resurse, şi dacă da vezi dacă le poţi despărţi).

  Vezi şi setările de accelerare audio, încearcă cu mai multe variante.
   

  Attached Files:

 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  De curiozitate, ce placă de sunet este? Xonar sau altceva?
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Iei o placa de sunet cu buffer mai mare. Daca ai PCI-E, latentele PCI oricum nu le mai poti schimba (sau nu stiu eu cum).
   
 13. dreamer

  dreamer Little Devil

  @miahi: nu exista niciun fel de conflict, iar Sound Acceleration nu mai exista ca setare in Vista... indiferent de driver zgomotul ramane la fel, iar daca revin cu totul la default (din OC), zgomotul nu pare a se atenua mai deloc.
  @Adrian: da, Xonar D2 este.
  @Marius: nu prea este o optiune, ce sa iau in loc, Xonar D2X, pe PCIeX? E acelasi lucru, audiofilii carcotasi spun chiar ca este un pic mai slaba din cauza bridge-ului PCI-PCIeX. Iar Essence ST / STX ori fi cica un pic mai bune (in teorie, in practica mai greu...), insa nu mai au iesiri analogice decat RCA, ma omoara la bani un interconnect RCA de calitate de 5m.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La PCIe latențele sunt mult mai mici oricum. Frecvențe mai mari de funcționare înseamnă cicli mult mai scurți.
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  ... si bufferele sumt mai scurte pe masura. Doar nu crezi ca producatorii au devenit brusc generosi?? Plus ca unii apreciaza latentele mici. La mine abia mergea cu 61 ms ASIO + 15 ms DMA pe vremea cand aveam RAID-ul onboard activat.

  @dreamer:
  Placa onboard face la fel? Teoretic are legatura mai directa cu memoria/procesorul. Incearca sa conectezi iesirea digitala a placii onboard la intrarea Xonar-ului.
   
 16. dreamer

  dreamer Little Devil

  Umblat prin BIOS... PCI Latency 32/64/96/128, la fel face. Setari pe la procesor (CnQ, ACC, virutualizare) on/off, nicio schimbare, nimic. Urmeaza sa incerc in wk update-ul de BIOS si trecerea la Win7, cu alti driveri, poate poate... daca nu, primul pas e sa incerc cu alta placa video, apoi de sunet si, in cel mai rau caz, cu alta placa de baza.
   
 17. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Cum fac aşa ceva în Excel? =(B/C^2)/100 (/100 pt. că intervine şi o transformare din cm în m) nu merge.

  Help please?  N-am ştiut în ce alt thread să pun, sorry. :goofy:
   

  Attached Files:

 18. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Mi s-ar părea logic să fie (C/100)^2.
   
 19. war4peace

  war4peace Membru Senior

  There you go.
   

  Attached Files:

  • IMC.xls
   File size:
   17 KB
   Views:
   10
 20. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  =B/(C*C)*10000
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice