Întrebări pe care ni le punem de mult

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
S-ar putea sa vorbesc prostii: nu se poate ca un virus sa fie "conditionat" de un factor extern? Adica sa fie "latent" pana in momentul in care gazda primeste o doza mare de UV, aspirina, magnetism sau alte forte oculte? :smile: Un fenomen care sa afecteze la scara globala intr-un timp relativ scurt (o explozie solara) astfel incat sa activeze virusul.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Cel mai probabil, factorul care-l activează e prezenţa gazdei. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,244
Fa asa:
Virusul da o boala cronica cu debut insidios (gen hepatita C, HIV). Intalnirea lui cu un virus atenuat folosit intr-o campanie de vaccinare (timer!) fie acutizeaza boala ta, fie reactiveaza vaccinul atenuat.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Un virus în care i s-a implantat un nano-receptor radio făcut cu inginerie moleculară și virusul se activează numai când primește semnalul rađio :biggrin:.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,091
Un virus romulan modificat de Dominion si raspandit de pirații somalezi prin victimele rascumparate?

Ciudat, dar după Germenul Andromeda și ebola lui Clancy mi-am luat toată porția de ficțiune cu viruși. What's enough is enough, o carte trebuie să fie bine documentată și (măcar un pic, dar mai ales) originală.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Eu nu pot sa exprim nicio parere despre acest subiect deoarece sunt biased. Ask Sibelius. :biggrin:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
Apropos de kalocină, de fapt acţiunea acesteia era distrugerea oricărui tip de patogen. Inclusiv cei cu care omul este într-o relaţie de simbioză (când iei antibiotice prea mult timp şi se distrug microorganismele din tubul digestiv te taie diareea pentru că acele bacterii ajută = exprimare simplistă, dar te prinzi :biggrin:). Şi acel medicament prelua funcţia de sistem imunitar. Când nu mai luai, era ca şi cum nu ai fi avut sistem imunitar deloc => infecţii catastrofale.

Ideea din spatele medicamentului acesta este genială, practic provoacă un tip de SIDA medicamentoasă :biggrin: Practic ideea este că atunci când nu ai sistem imunitar cel mai stoopidish microorganism poate fi extrem de devastator, în moduri care nu au mai fost văzute până în respectivul moment :smile:

Deci dacă microorganismul tău vrei să ucidă în modurile respective, ar trebui să fie un fel de HIV airborne şi ar fi suficient. De fapt pe noi ce ne salvează de moarte în chinuri groaznice este că HIV nu poate supravieţui decât în anumite fluide ale organismului - sânge, spermă. Gen.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,244
Asta ar fi si mai interesant intr-o carte SF: sa vezi cum mor pe rand, unul cate unul...

Ce sadic sunt, asa-i? :angel:
 

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,656
Nu ştiu cum ai reuşi să obţii sincronizarea. AFAIK, sistemul imunitar nu se distruge la toţi în acelaşi interval de timp. La unii durează mai mult, la alţii mai puţin. Nu cred că ai putea să-i cuprinzi pe toţi în 24h.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Păi cartea e SF... deci pot să forţez un pic nota.
Ideea e că acest eveniment e descris puţin în carte, e un starting point care se înşiră pe 10 pagini at most (sunt scrise deja), cartea se concentrează pe ce urmează după aia. Deci pot lăsa anumite detalii neexplicate fără probleme.
Mulţumesc tuturor pentru sfaturi :smile:
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Au fost duse in Rusia ceva cantitati de uraniu puternic imbogatit. Acesta era folosit la mini reactoarele nucleare de la Magurele si de la Ploiesti (parca).

Aveti idee la ce era folosit acest uraniu?

Lipsa lui va afecta ceva programe de cercetare?
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
sabertooth, in Romania nu mai exista cercetare. Am fosti colegi si colege care dupa terminarea facultatii, masteratului si doctoratului au ramas in domeniul cercetarii sau ca profesori pe platforma Magurele. Ce mi-au povestit despre "cercetarea" de acolo e de ras si de plans in acelasi timp. Cei mai multi raman acolo in virtutea inertiei, pentru ca viseaza sa se schimbe ceva si asteapta momentul sau pentru ca au contracte care nu le permit sa plece inca.

Cercetare in domeniul nuclear? O gluma :frown:.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,334
Nici bombe nu suntem în stare să facem. Jalnici.
 
Top Bottom