Întrebări pe care ni le punem de mult

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am un tuner Leadtek 2000XP Expert, "motorizat" de driverul original şi aplicaţia Winfast PVR2. Uneori, aplicaţia utilizează, aproximativ constant, cca. 2-3% din procesor. Dacă o opresc, apoi o pornesc, se poate întâmpla (aleator) ca aceeaşi aplicaţie să "consume" 40-50% din procesor, tot constant. De ce această situaţie? Ce anume face ca aplicaţia să ocupe de cca. zece ori mai mult procesor?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Cum naiba ca intotdeauna cand te programezi la un service auto (pentru orice, fie revizie, fie ITP, fie schimb de ulei, etc...) raspunsul este intotdeauna: "Maine dimineata la 8.00 sa fiti aici". Si maine e sambata evident. :zbang:

Sau mi se intampla numai mie...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Programează-te lunea: ai şanse mari să nu pici sâmbăta. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
În Opera există o funcționalitate pe care o folosesc cu drag în ultima vreme, "Blocked content" - îmi dă posibilitatea de a bloca anumite site-uri sau părți din ele (gen http://*.brat-online.ro/*). Există ceva similar în IE7 sau IE8, fără să instalez un plugin sau extensie?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,889
N-am auzit si ar fi impotriva firii ca browserul unei corporatii ca M$ sau Google sa blocheze publicitatea.
Exista in schimb Ad Muncher care blocheaza tot ce vrei tu pentru toate programele ce acceseaza pagini web. Poate fi folosit cu succes in combinatie cu un proxy si toti utilizatorii lui vor beneficia de blocarile respective.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu vreau să tai publicitatea, nu mă deranjează Google Ads sau chestiile similare, doar câte un banner uriaș pe ici, pe colo, care îmi ocupă 1/3 din ecranul la laptop. Chestii punctuale doar.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,503
Io n-am sa inteleg niciodata de ce as da bani pe un program cind in Firefox e o extensie moka care se ocupa cu asta. Ma rog.

Adrian, vechiul truc cu fisierul hosts nu-i bun?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu, Opera când blochează un link redesenează pagina fără el, cu hosts îmi lasă blocuri goale.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,762
Exista IE7 Pro un soi de adblock mai primitiv. Nu izoleaza linkurile in sine (asta ti-ar da si un plus de viteza la accesarea siturilor) dar macar acopera reclamele.
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
În Opera există o funcționalitate pe care o folosesc cu drag în ultima vreme, "Blocked content" - îmi dă posibilitatea de a bloca anumite site-uri sau părți din ele (gen http://*.brat-online.ro/*). Există ceva similar în IE7 sau IE8, fără să instalez un plugin sau extensie?
O sa ti se para stupid, dar poti rezolva asta din antivirus. Kaspersky are o chestie de genul asta cu siguranta (de fapt e atata de implementata in antivirus, ca n-am putut s-o scot).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Deci, ori nu sunt suficient de clar ori nu am repetat de suficiente ori: nu vreau să blochez un site, vreau să nu mai afișez un element dintr-o pagină. De ex. pe un site www.site.ro vreau să blochez doar www.site.ro/banners/banner_nesimtit_de_mare.jpg. Nu e tot aia și nu vreau blocuri goale pe care un browser nu lea- putut încărca, vreau pagina desenată fără bucata aia. Opera poate să o facă, alt browser poate?
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,503
Poate Firefox cu AdBlock Plus, da' asta n-a aparut in intrebarea initiala. :biggrin:
 

webvertise

Membru
Joined
Jan 8, 2009
Messages
50
Ciudat, aveam impresia ca cu Kaspersky poti bloca un element intr-o pagina. Mi se parea chiar avansat.

In fine, tu cauti ceva care nu e add-on (n-am gasit) si ceva care sa fi experimentat deja (n-am asa ceva).

Iti pot da insa niste add-on-uri pe care nu le-am experimentat :biggrin: Vezi daca unul dintre ele face si ce vrei tu:
http://pcsplace.com/software/block-ads-in-firefox-ie-chrome-and-opera-via-adsweep/
http://www.sharewareconnection.com/adbegone.htm
http://www.sharewareconnection.com/website-block.htm
http://www.sharewareconnection.com/flash-and-pics-control.htm

Si, cu voia voastra, ma retrag pana sa mai zic vreo prostie. :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am un tuner Leadtek 2000XP Expert, "motorizat" de driverul original şi aplicaţia Winfast PVR2. Uneori, aplicaţia utilizează, aproximativ constant, cca. 2-3% din procesor. Dacă o opresc, apoi o pornesc, se poate întâmpla (aleator) ca aceeaşi aplicaţie să "consume" 40-50% din procesor, tot constant. De ce această situaţie? Ce anume face ca aplicaţia să ocupe de cca. zece ori mai mult procesor?

Dacă interesează pe cineva, am scris la Leadtek şi mi-au răspuns că ştiu de chestia asta şi caută s-o rezolve (cică e între Microsoft şi ei :biggrin: ). Se întâmplă mai des când e selectat VMR9 ca renderer. Soluţia provizorie e să se folosească VMR, în loc de VMR9. Mai are şi cu ăsta rateuri de genul celor din QUOTE, dar sunt incontestabil mai rare. Mai nasol e că imaginea nu mai e aşa de smooth, ci cam pixelizată. Din fericire, la recording treaba e bună. :smile:

Poate Firefox cu AdBlock Plus, da' asta n-a aparut in intrebarea initiala. :biggrin:

Subscriu, cu AdBlock+ poţi îndepărta orice vrei de pe pagină. Din păcate, la unele forumuri nu poţi da REPLY dacă ai AdBlock+ activ.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Ce se poate face dacă descoperi pe un forum un utilizator care foloseşte poza ta ca avatar? Există măsuri pe care le pot lua pentru ca acea poză să dispară de acolo?
 
Top Bottom