Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. lai

  lai 370HSSV-0773H

  That sucks. Asta era farmecu' personajului, misterul care il inconjura. Probabil ca o sa dispara si asta, la fel ca Stig-ul original, ala negru de nu respira. :biggrin:
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  E cazul să-mi trimit aplicaţia la Top Gear, iar în poză să port casca moto - şi-aşa stă degeaba :biggrin:
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Păi nu o mai lăsa să stea degeaba, că noi facem planuri deja pentru vara asta și văd că nu participi. Marius și-a luat motocicleta și i-a făcut deja rodajul, Azazel și-a schimbat motocicleta și azi o înmatriculează, eu mă duc să dau noroiul jos de pe a mea, hai că vine primăvara și începe lumea să iasă la plimbare!
   
 4. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Ce obiectiv merita sa imi iau pentru Nikonu' meu D40 ca sa ii mai dau o pauza aluia din kit (18-55)? Si ce alte chestii as putea sa imi mai iau ca sa fiu futograf serios? Am deja filtre, trepied si nici un pic de simt artistic. :biggrin:
   
 5. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Luba. :biggrin:
   
 6. florin

  florin Membru Senior

  50/1,8 - am observat că pozele făcute cu el impresionează lubele. Mai există şi varianta unui tun, dar, pe lângă că e mult mai costisitoare, s-ar putea să creadă că încerci să compensezi.
   
 7. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  *puterfixer slaps florin around a bit with a large trout :biggrin:.
   
 8. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  De ce nu pot face captură divX cu Leadtek 2000XP Expert (nici cu 2000XP RM nu puteam, că am tot încercat) cu rezoluţia PAL full, adică 720x576? Deşi am setat în programul proprietar acea rezoluţie, captura o face 720x480. E de prisos să spun ce rău arată, că apar şi nişte ruperi de imagine, ca şi cum acei pixeli ar fi scoşi.
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  lai: mărită 18-55-ul ăla dacă poţi, n-a fost el prea strălucit nici la vremea lui dar probabil a fost suficient cât să prinzi gustul. Ia-ţi noul 18-105, cu VR (vibration reduction = stabilizare optică), motor SWM rapid şi silenţios pentru focus şi sticle ED (tratament pentru dispersie foarte scăzută), e 989 lei. E zoom-ul cu care vine kit-ul D90, varianta consumer a lui D300, şi e un obiectiv kick ass de compact, uşor, dotat şi performant la banii ăia. E probabil cea mai bună alegere acum pentru un obiectiv all-around chiar cu ceva pretenţii. Ar fi şi o extensie bună a plajei focale înspre tele, dacă vreodată ai simţit nevoia, însă acum compensată şi cu VR.

  Dacă vrei să încerci altceva, poţi lua un prime şi să înveţi să lucrezi fără zoom pe aparat, ci mişcându-te mai mult. Atenţie! D40-ul tău NU are încorporat motoraş pentru autofocus, aşa că îţi trebuie obiective care să aibă motor (SWM) propriu, altfel vei lucra doar cu focalizare manuală. De exemplu, prime-urile Nikkor sunt majoritatea fără motoraş de focalizare, şi-l folosesc pe cel din body, dacă nu mă înşel. Cel puţin asta se aplică la 50mm f/1.4D şi 50mm f/1.8D de care zicea florin mai sus, chiar dacă pe ele scrie AF. Nu se aplică la noul 50mm f/1.4G care are motor SWM încorporat şi merge pe D40 şi D60, dar care e 1400 lei.

  Varianta unui wide angle, gen Tokina 10-17mm, e distractivă şi dă spre fotojurnalism, dar obiectivele sunt scumpe (ăsta e vreo 1800 lei) şi te plictiseşti repede de efectul „cool” de la început cu deformările dinspre margini şi colţuri. Dacă mai e şi fisheye, cu atât mai mult. Mai poţi încerca tele, vânezi oamenii prin parc de la câte 400 metri, dar sculele alea-s şi mai scumpe dacă vrei să fie cât de cât luminoase. La macro trebuie să cam ştii cât de mari sunt obiectele ce le vei fotografia (monede/buburuze, sau flori, sau ceva mai mare?) ca să ştii dacă mergi pe 30-ish mm cu abilităţi macro, pe 60, 85, 105 sau cât. Se schimbă distanţa de la care faci poza, unghiul obiectivului, adâncimea câmpului şi dimensiunea obiectului în cadru. De exemplu, cu 60mm mi-e greu să prind bine insecte, dar pentru flori e ok.
   
 10. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  O iei cam prea in serios, sint niste amarati de caini.
  Daca latra cei de pe strada anunti serviciul de ecarisaj. Daca latra ai vecinului, anunti Politia.
   
 11. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Vine ecarisajul îi sperie iar după jumate de oră sunt înapoi la datorie. Asta dacă vine fiindcă e posibil să-i aştepţi degeaba.
   
 12. lai

  lai 370HSSV-0773H

  puter, mersi de info. Foarte comprehensiv :biggrin:
  Obiectivu' 18-105 pare foarte tentant, pretu' ma sperie putin insa. Cativa colegi amatori de fotografie m-au sfatuit sa aleg, cel putin acu' la inceput, pe cel de 50, in special pentru ca e ieftin (focusu' manual nu ma deranjeaza, mai ales ca cel auto m-a dezamagit de cateva ori :tongue:). Acu', bizon fiind, nu stiu daca se pliaza pe gusturile mele, majoritatea pozelor mele fiind incercari de peisaje sau pseudoportrete. :smile:
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Ba ai să vezi că ai să te enervezi la culme cu focusul manual pe un aparat cu VF mic şi mărire tot mică. Dacă mai pui că vrei sa tragi şi la diafragme deschise şi nu ai măcar un DOF preview care poate te mai ajută să-ţi dai seama că dai în bălării. Succes.

  18-105 mi se pare prea scump ca să-l consider upgrade de la kit la kit. Păcat încă o dată că nu ai motor de focus căci instant îţi recomandam în schimb un Tamron 28-75mm F/2.8.
   
  Last edited by a moderator: Jan 24, 2009
 14. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Pe Vista x64, e nevoie să instalez codecuri şi x64 şi x86? Citisem undeva că, de exemplu, aplicaţiile gen MediaPlayerClassic x64 va folosi doar codecuri x64. Mă gândesc la asta fiindcă azi am vrut să prelucrez sunetul la un film cu VirtualDub x86 şi la encoderul MPEG layer 3 nu-mi afişează nimic, deşi am klite x64 instalat. Să instalez şi klite x86? Mă întreb dacă nu vor apărea conflicte.
   
 15. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Lame MP3 + manual install = me very happy cu conversia din camera video in XviD. :biggrin:

   
 16. _~_

  _~_ Membru

  Trebuie sa instalezi codecuri pentru arhitectura pentru care e compilata aplicatia care le va folosi. Deci daca vrei sa folosesti acelasi codecuri si cu aplicatii pe 32 bit si cu aplicatii pe 64 bit trebuie sa ai 2 versiuni de codecuri.

  Da' oricum klite e un r*hat. De ce folosesti asa ceva? Si nu, nu apar conflicturi. Asta in teorie, cum ziceam, klite e un r*hat, nu stiu ce se poate intampla.
   
 17. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  De ce e rahat? Testat de ani buni, nu mi-a creat niciodată probleme. Partea de MPEG 4 e dezactivată şi folosesc divX.
   
 18. _~_

  _~_ Membru

  Din principiu. Din cum functioneaza si din ce e facut.
   
 19. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Prezintă, te rog, o alternativă. Pe vremuri, şi eu foloseam divX, Xvid, AC3, Fraunhofer şi... cam atât :smile:
   
 20. _~_

  _~_ Membru

  ffdshow este alternativa :smile:. Aici daca vrei varianta beta pe 64bit. ffdshow are avantajul de a fi un singur codec care decodeaza si encodeaza orice, si nu o colectie de codecuri care fac astea separat.

  In principiu merge decodat orice cu el, dar eu folosesc CoreAVC pentru H.264 pentru ca e (mult) mai rapid decat decoderul H.264 din ffdshow (nu are importanta acum, dar cand aveam un PC mult mai slab conta foarte mult). CoreAVC instaleaza si Haali Media Splitter care este un demuxer sa poti vedea mkv-uri (printre altele).

  Bineinteles, ffdshow este open source si se bazeaza pe bibliotecile ffmpeg. Asta poate sa conteze pentru unii.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice