Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. sabertooth

  sabertooth Membru Senior

  Thx ursa.

  Atunci de ce pe Big Ben este cu IV?

  PS: Io cand am invatat latina romanii se hotarasera pe IV. :tongue:
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Și nu vrei un job bine plătit în care să nu faci nimic? Welcome to Romania.
   
 3. Velkan

  Velkan Moderator

  Corecţie: se pare că aveam un ceas cu IIII. :goofy: Nu mai ştie nimeni nimic de el, a dispărut subit.

  Nu ştiu ce e(ra), nimic interesant probabil, doar IIII-ul îmi atrăsese atenţia la el. :biggrin:
   
 4. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Am deja un job in care nu fac nimic. Bine platit nu e. Dar nici nu am terminat inca facultatea asa ca probabil inca sunt platit la nivel de nimic fara diploma.
  Un pitit atat de mic.
  :biggrin:
   
 5. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  De ce mai detaliază oamenii abilităţile lor de a folosi calculatorul în CV-uri la nivel de aplicaţie? La job-urile unde nu trebuie scrii degeaba că ştii, iar la cele unde trebuie ai fi considerat handicapat să nu ştii să scrii, să citeşti şi să foloseşti calculatorul.
   
 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Pentru că sunt încă mulți care nu sunt în stare, alții care doar pretind și nu sunt și unii care cred că e o mare realizare și trebuie neapărat menționată.
   
 7. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Și pentru că unii n-au ce scrie și iasă mai stufos așe CeVe-ul :biggrin:
   
 8. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Eu mi-as pune mai mult intrebarea de ce spun chestii gen "Cunostinte avansate MS Office" cand ei de fapt stiu sa foloseasca un template si sa faca niste formatari mai deosebite dar atat.
  Dar cred ca poti sa treci ca stii sa folosesti Office-ul pentru ca esti contabil si esti vrajitorul Excelului. La fel de bine sunt contabili care nu au idee de Excel deci vrei sa te diferentiezi de aia.

  Dar cand vad experienta in navigarea pe internet (IE, Firefox, Opera) si alte asemenea imi vine sa rad cu lacrimi :smile:.
   
 9. Tora

  Tora Membru Senior

  Orice CV trebuie să conţină asta. Duamne, pe ce lume trăiţi? :biggrin:
  Chit că folosire se rezumă la dubluclick pe document şi print.
   
 10. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Eu mă întreb de ce nu îl citesc ăia care trebuie să îl citească.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Îmi amintesc un CV în care scria cu mândrie că ştie să facă conturi pe Yahoo Mail. :capu: Aştept ziua în care voi găsi unul în care să scrie „alte abilităţi: - să înghit pastile fără să mă înec; - să folosesc clanţe şi întrerupătoare; - să înjur motocicliştii când conduc.”
   
 12. Velkan

  Velkan Moderator

  Să vorbesc şi să clipesc în acelaşi timp?® :biggrin:

  Anywho, probabil n-aţi văzut instrucţiunile de downloadare/instalare pentru Y!M. Adică dacă io folosesc single click, ce fac? :goofy:
   
 13. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Pai de unde stii ca nu il citeste cine trebuie? De cate ori ai vazut ca tipa de la HR evalueaza singura competentele IT ale noului angajat? :smile:
  Daca amgajezi fierar-betonist nu-i normal sa consulti un maistru ca sa il evalueze pe ala? Aici de ce s-ar schimba treaba?

  In plus e imposibil sa nu dai mail la everyone@... cand primesti un astfel de CV. :biggrin:

  Acum cateva luni am primit un CV cu poza. Tipa era intinsa pe pe un blat de bucatarie, avea o tinuta foarte... intima si la observatii trecuse "Angajati-ma si nu o sa va para rau :wink:". Era pila cuiva de prin firma. A ras toata lumea, am trecut mai departe.
   
 14. war4peace

  war4peace Membru Senior

  M-am exprimat confuz, probabil. Mă refer la faptul că eu scriu în CV clar "salariul dorit: 1xxx Euro" şi mă cheamă boii la interviu şi-mi spun: "vă putem oferi 7xx euro, maxim." Rezultă timp pierdut şi pentru mine, şi pentru ei. Scriu în CV: "Carnet de conducere: NU" şi boii îmi spun (la interviu) "carnetul de conducere e un requirement eliminatoriu". Păi atunci de ce mama mă-sii m-aţi pus să mă trezesc la 9 dimineaţa, după 4 ore de somn, şi să îmi mişc curul până acolo?
  Asta voiam să zic, că CV-ul ăla nu e citit, punct. Nu că e citit de alte persoane decât cele care trebuie să îl citească. Ci că nici persoanele alea nu îl citesc :mad:
   
 15. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Poate îl citesc dar speră ca în viitorul apropiat să iei permisul.
   
 16. Azazel

  Azazel Barbar

  Acum vreo 5 ani am bagat CV-ul unei prietene pe un site de profil. Detaliat, stufos, profesional. Dupa cateva jde minute de compus salvez si apare o pagina noua, CV-ul in engleza. Satul, la calitati bag doar "good looking" pe ideea ca-l traduc alta data iar salariul il trec dublu fata de versiunea in romana. Ma suna dupa cateva zile prietena, ce naiba am scris pe internet ca au angajat-o la o multinationala pe salariul dublu fata de cat ceruse ea iar la interviu, unul din cei 7 interviatori din "comisie" (doua secretare, un director, un IT-st, etc) a intrebat-o de ce a scris in CV doar "good looking" (citeau doar CV-urile in engleza).
   
  2 people like this.
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Pentru ca sunt si oameni mai putin hotarati ca tine. Unii pun 1000E pentru ca atat viseaza ei sa castige, dar in final ajung sa munceasca pe 400-500E pentru ca asta e nivelul sau pentru ca nu stiu sa negocieze. Si victimele colaterale sunt aia care cer 1000 vor 1000 si nu se lasa pentru mai putin. Aia o sa aiba destul ocazii sa piarda timpul pe drumuri la astfel de interviuri, e inevitabil.
   
 18. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Înseamnă că de acum încolo o să le zic la telefon "vedeţi că ce scrie în CV e adevărat, dacă mă chemaţi ca să îmi oferiţi mai puţin decât scrie acolo, la revedere."
   
 19. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Sa stii ca e o idee :smile:. Dar indiferent... omul de la HR te va chema cu speranta ca poate te convinge la mai putin. Am prieteni foarte apropiati care se ocupa cu recrutare si angajari prin diverse firme. Au chemat la interviu oameni care cereau 4000lei dar care au ajuns sa lucreze pe 1400. In primul rand se uita daca undeva pe piata muncii din Ro s-ar putea da 4000lei pentru ce stie ala sa ofere (calificare/experienta). Daca nu evalueaza cat mai obiectiv (pe cat posibil) valoarea lui, scade un procent (20%, 30%, chiar si 50% uneori) si incepe negocierea de acolo. Asta fara sa depaseasca cifra aia obiectiva stabilita initial decat daca este un caz de forta majora. Asa ca ala care cerea 4000lei a fost evaluat ca o persoana de 2000lei, s-a scazut chiar 50% (adica 1000) si s-a negociat pana cand ala a avut impresia ca a iesit victorios cu 1400lei. Multi nu stiu sa isi evalueze pozitia pe piata sau nu stiu sa traga de valoarea aia destul de convingator.
   
 20. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Plus că mulţi habar n-au cât valorează munca lor şi pun nişte salarii dorite din burtă. Aşa pot să zic şi eu că vreau 3000€ net că visez în prima lună să îmi iau un aparat foto nou, în a doua o plasmă gigantică şi în a treia merg la o cafea în Chile, iar în acest timp să merg zilnic cu limuzina până la IKEA să mănânc chifteluţe. Interviul e încă o şansă pentru candidat să-şi dea seama că are pretenţii complet disproporţionate faţă de ce oferă, iar cum la abilităţi nu poate lucra peste noapte atunci acceptă un salariu mai realist.
   
  1 person likes this.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice