Întrebări pe care ni le punem de mult

Apophis

Membru
Joined
Aug 20, 2004
Location
Cluj-Napoca
1. Cum e sa fii femeie?

2. Ce se intampla daca cineva este electrocutat de cele 3 faze ale unui trifazic? Diferenta fata de monofazic ma intereseaza.
1. Pai in loc sa ... tu pe altii, altii te ... pe tine :biggrin:. Pe plan psihic, nu ma refer la fizic, ca acolo e relativ totul.

2. La trifazic depinde daca inafara de cele 3 faze atingi si nulul (sau il faci tu prin podea sau alt punct de contact), sau daca fazele fac scurt in tine. Oricum nu recomand experimentul nimanui. In schimb am trait o experienta oarecum unica, aveam de lucru intr-un panou electric si din cauza unui fir neizolat care salaşluia liber pe acolo s-a facut un scurt intre 2 faze. Sigurantele principale erau de 60A (pe fiecare faza :biggrin: ) iar explozia rezultata m-a lasat aproape surd si orb vreo 2 minute. Flama rezultata mi-a parlit sprancenele doar, pentru ca norocul a facut ca stateam cam la jumatate de metru de perete, iar panoul era la nivelul abdomenului (nu a capului). Prin urmare daca te electrocutezi la o faza,in general mai ai zile, pe cand la trifazic eu cred ca trebuie sa fi mancat multa ciocolata cand erai mic pentru a scapa.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Location
mozolitic
Este vreo diferenta intre a seta un COOKIE folosind javascript document.cookie si a folosi PHP setcookie?

Mie mi se par niste metode absolut identice ca si efect.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
PHP setcookie lucrează cu cookie-urile prin headerul HTTP, în timp ce JavaScript poate citi/scrie cookie-ul de-abia după ce pagina s-a încărcat complet şi scriptul JS a fost declanşat.
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Location
mozolitic
Absolut de acord cu tine. Insa in boul de IE 7 ba merge ba nu merge. Asa, cam cum i se nazare lui. Pare a fi un fel de ruleta microsoftiana.

In fine vroiam sa aflu si parerea altora.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Exista vreun dispozitiv de trimitere wireless de la portul placii video respectiv unul de receptie la intrarea monitorului a semnalului video pe o distanta de 10-15m?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Nu, dar exista RDP si poti sa-l faci printr-o retea wireless :smile:. Problema e ca mai ai nevoie si de client... Well poti sa gasesti/faci un thin client care booteaza din retea si ruleaza orice client RDP.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Exista ceva device-uri care sa transmita wireless semnalul VGA, dar nu stiu cat de usor ai gasi unul si cat de ieftine sunt. Se gasesc si KVM-uri wireless (conectat cam asa).
Si daca nu vrei sa folosesti neaparat VGA la capatul celalalt si merge si un TV, wireless PC to TV gasesti mai usor, dar tot la preturi mari.

Dar cred ca tot mai ieftin si comod iesi daca folosesti o statie cat mai mica la capatul celalalt si faci un remote. Ori un thin client, ori o statie clasica dar de dimensiuni reduse. Asa nu esti limitat la rezolutii mici sau de catre interferente.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Eu am unealta din imagine.
Se conecteaza la orice Video Out si trimite semnal TV PAL cu sunet mono pe o distanta de 30 m (probabil 15-20 m in realitate).
Cea mai mare distanta la care am testat a fost ~ 8 m cu 3 pereti interpusi si receptie cu o sarma de 1 m pe post de antena de camera. Calitatea a fost perfecta, comparabila cu cablul.

Singura problema este ca necesita o sursa de alimentare foarte stabila. Transformatoarele obisnuite cumparate din piata nu sunt bune decat daca adaugi condensatori.

L-am cumparat din targul de vechituri din Cluj. M-a costat 300 mii acum 2 ani.
 

Attachments

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Hmm, am găsit o chestie interesantă; foloseşte cablu de reţea pentru transmisie, şi ăsta merge pozat pe pereţi. Dar preţul e pur şi simplu ENORM!
...şi dacă tot mergem către extreme, găsii un gadget care transmite semnalul prin fibră optică până la 10 Km distanţă. Beat this. (and the price, nu am căutat, dar o fi vreo 10000 de dolari!)
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Actually, sunt KVM-uri ce folosesc un banal cablu de reţea. Nu mai eşti limitat de cablul video gros şi nici de distanţa scurtă pe care îl poţi folosi; cablul de reţea e şi mult mai subţire, mai ieftin, şi îl poţi lungi până-n blocul vecin.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Multumesc. Sa vedem daca putem lamuri piticii care vor fireless. De pus o statie thin nu e posibil, iar rezolutia nu va fi mai mare de 1280x1024. Daca nu, piticii vor marca banutul pentru ceva wireless.

Daca ma duc cu un KVM cu UTP/FTP distanta va fi probabil mai mare de 15m. La ce pierderi ar trebui sa ma astept?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nici una, teoretic; practic, aşteaptă-te la pierderi de calitate pe partea video şi o foarte uşoară scădere a vitezei de transfer USB. USB-to-LAN am testat eu la o multinaţională, am pus o mufă la un capăt al unui LAN de 305m şi o mufă la celălalt capăt; viteza de transfer USB2 a scăzut cu vreo 20%.
 
Top Bottom