Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. HabarNam

  HabarNam Membru

  Ca idee, iaurtul este "expirat" încă din ziua în care este produs. Pentru că în terminologia protectiei consumatorului "produs fermentat" = "produs alterat".
  (Vezi DEX.)
   
 2. Azazel

  Azazel Barbar

  Probabil iaurtul franţuzesc are atâţia conservanţi în el încât nici o bacterie n-ar îndrăzni în vecii vecilor să-şi ducă traiul în el.
   
 3. rdunare

  rdunare Membru Senior

  Acolo se vorbea de iaurt în general, nu de o anume marcă. Din câte ştiam eu iaurturile au în ele tot soiul de bacterii gen bifidus, care cică fac bine la flora intestinală.
   
 4. creizi

  creizi embedded intelligence

  Privind in urma, viata nu e chiar asa de scurta pentru ca varsta medie la care mor oamenii s-a marit treptat cu timpul. Spre ex, oamenii cavernelor traiau cam 30 de ani in medie (din cauza pericolelor, etc.). Cu ceva timp in urma, la Discovery a fost prezentat un documentar in care era facut un experiment cu doi pesti. Unul a fost crescut in conditiile timpurilor noastre iar celalalt in conditiile de acum sute de ani (ozon neafectat, aer mai pur, apa mai curata, s.a.m.d.). Mare a fost supriza caaand (taramtamtam) cel de-al doilea peste a trait aproape dublu cat celalalt. Asa ca prelungirea vietii nu sta neaparat in modificari celulare cu ajutorul tehnologiei moderne.
   
 5. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Nu toate iaurturile au bifidus ci doar unele, iar bifidus nu supravietuieste acidurilor gastrice asa ca nu ajunge viu in intestin. E doar un kitch :tongue:
   
 6. takeda

  takeda not human

  De ce in anumite aplicatii in Windows, cand incerci sa selectezi un text intre '', se selecteaza automat si ''?
  ( 'testati aici' )
  Pe mine ma enerveaza. :biggrin:
   
 7. voodoox

  voodoox Membru

  De ce ne este lene?

  Câteodata nu-mi vine să fac nimic, deşi ar trebui. Cred că toţi avem astfel de momente, în care ne e pur şi simplu lene... de tot. De ce?
  Este fenomenul acesta un mecanism de apărare împotriva stresului de zi cu zi? sau este doar un moft?
   
 8. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Mai degraba nu facem nimic decat sa facem ceva. Mai degraba nu exista nimic decat sa existe ceva. Starea naturala a lucrurilor este pe zero. De aceea lenea este starea naturala, activitatea e ceva neobisnuit.
   
 9. WizzBall

  WizzBall Membru Senior

  Cred ca funtioneaza dupa principiul - sa dai cezarului ce-i al cezarului :biggrin:. Adica nu te lasa sa transformi implicit un citat dintr-un alt text intr-o asa zisa cugetare de-a ta :tongue:.
   
 10. Eira

  Eira Membru

  De ce sunt norii coloraţi / opaci?
   
 11. NSD

  NSD Am spus că bem

  Pentru că cineva de sus a uitat să le puna overlay şi/sau opacity 100% :goofy:
   
 12. creizi

  creizi embedded intelligence

  Culoarea este un efect al reflectarii luminii soarelui de catre vaporii de apa care alcatuiesc un nor. Cu cat acesta este mai dens si mai mare in volum, cu atat va fi mai inchis la culoare, deoarece lumina soarelui nu poate penetra stratul gros de vapori.
  Aici este o lista cu cei mai cunoscuti nori existenti pe Terra.
   
 13. Eira

  Eira Membru

  Realtime, îţi mulţumesc pentru informaţii şi pentru link.
   
 14. Manwë

  Manwë Membru Senior

  De ce e curcubeul ... curb? Şi de ce se vede doar dacă stai cu spatele la soare?
   
 15. takeda

  takeda not human

  Daca privind stelele le vedem asa cum erau acum cativa(/zeci/sute/etc) ani inseamna ca privim in trecut. Exista si situatii in care putem privi in viitor?
   
 16. Scytale

  Scytale Twisted Mentat

  Cred ca e doar un moft. Are legatura cu cat de interesant ti se pare ceea ce trebuie sa faci, si cu nivelele anumitor hormoni (serotonina). Cu un mic efort de vointa, teoretic n-ar trebui sa fie o problema. Dar ce te faci, ca vointa depinde si ea de hormoni...
   
 17. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Ar trebui să există cumva distanţe de lungime negativă, şi mă îndoiesc că vom pune mâna pe aşa ceva curând.
   
 18. Edis0n

  Edis0n addiction syndrome

  În principiu există, la viteze mai mari decât viteza luminii.
   
 19. Azazel

  Azazel Barbar

  Păi mai vezi ceva la viteza aia? :smile:

  Conform acestui raţionament noi trăim în trecut fiindcă de la producerea evenimentului până la conştientizarea lui se adaugă T1 (timpul lumină eveniment - ochi) + T2 (timpul ochi - creier) + T3 (timpul necesar procesării de către creier a informaţiei primite de la ochi) = T care este foarte mic dar diferit de 0. Deci tot ce vedem s-a întâmplat deja, trăim în trecut. Atunci o întrebare mai bună ar fi: există şi situaţii în care putem vedea în prezent?
   
 20. takeda

  takeda not human

  Sunt curios cu cate miliardimi de miliardimi de secunda traim in trecut. :biggrin:
  E buna intrebarea cu prezentul, cred ca e mult mai greu de definit decat trecutul sau viitorul; cu atat mai greu de realizat.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice