Internet 3G+ - Vodafone sau Orange?

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
a) Ofertele sunt aproape identice la ce imi trebuie mie: 7.2Mbps, trafic 2GB, la abonament pe 2 ani modemul e aproape gratis. Totusi, pe cine sa aleg? Care-s mai seriosi?
b) Are cineva un abonament similar? Daca da, dati un ping rapid in yahoo.com si in xf.ro ca sa am o vaga idee despre cum imi va merge wow-ul prin conexiunea asta :smile:.

Thanks for the help.
 
Eu am jucat (just for fun) WoW pe modem Orange, şi nu e foarte special. Latenţa minimă pe modem e vreo 100ms local (pana in gateway), în WoW începea pe undeva pe la 300ms. Celule de 7.2Mbps nu-s peste tot, deci nu te baza pe asta, iar upload-ul e melcic fără opţiunea HSUPA. Banda o împarţi cu toţi ceilalţi conectaţi la aceeaşi celulă ca tine, în foarte rare cazuri am avut down de 3Mbps.

Testat acum in zona Universitatii:
ping minim yahoo.com 262ms (average 290ms)
ping minim xf.ro 272ms (average 285ms)
ping 193.231.236.17 (ns1 rds) minim 100ms.
 
Eu le am pe amandoua si mi se par la fel (de proaste)


Vodafone
ping minim yahoo.com 316ms (average 327)
ping minim xf.ro 300ms (average 399ms)

Testez si Orange cand ajung acasa, n-am modemul cu mine in momentul asta.
 
RDS:
ping yahoo: Minimum = 252ms, Maximum = 351ms, Average = 272ms
ping xf.ro: Minimum = 290ms, Maximum = 327ms, Average = 308ms
Asta pe UMTS, nu HSDPA.
 
Pana la urma care sunt mai seriosi? Vodafone sau Orange? Nu stiu pe cine sa aleg :smile:.
 
Eu votez Vodafone. Cu Orange am avut oaresce probleme cu webcamul in Yahoo messenger, in sensul ca nu mergea decat 1 way.

Sau, sa ma exprim mai exact: nu aveam aceeasi problema in aceeasi locatie intre o conexiune rtc-vodafone, dar aveam intre rtc-orange. In aceeasi zi. Pe aceleasi calculatoare, etc.
 
Eu am jucat (just for fun) WoW pe modem Orange, şi nu e foarte special. Latenţa minimă pe modem e vreo 100ms local (pana in gateway), în WoW începea pe undeva pe la 300ms. Celule de 7.2Mbps nu-s peste tot, deci nu te baza pe asta, iar upload-ul e melcic fără opţiunea HSUPA. Banda o împarţi cu toţi ceilalţi conectaţi la aceeaşi celulă ca tine, în foarte rare cazuri am avut down de 3Mbps.

What he said :biggrin:

Vezi că ai PM, Viper :smile:
 
M-am jucat zilele astea pe orange pentru ca a fost miahi foarte de treaba si mi-a imprumutat un modem :biggrin:. Am latenta cam 300-500 in WoW si e perfect jucabil pentru questing/regular crap.
Trafic am observat ca nu fac prea mult, 2GB ar trebui sa-mi ajunga lunar, deci revin oarecum la aceleasi probleme: vodafone vs orange vs rds, iar pe deasupra mai e si problema de modem, nici astea nu stiu care-s mai bune.
Pana acum optiunile sunt :
Orange - ZTE MF636B
Vodafone - k3765
RDS - n-am idee, pe site la ei nu scrie nimic de modemuri.
 
Mai există şi opţiunea Romtelecom. Am scris câte ceva aici. Şi, ca să nu fiu acuzat de discriminare, chiar şi Zapp oferă internet mobil! :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Din pacate Romtelecom merge doar putin mai bine in Bucuresti, si conteaza mult unde stai. Eu mai mult de 0.5Mbps n-am reusit sa scot. Partea faina e ca upload-ul era mai mare decat download-ul.
 
Eu am pus doar cele trei optiuni din motive financiare: Orange si Vodafone dau modemul aproape sau chiar gratis daca-mi fac abonament pe termen lung, iar RDS au abonamentul foarte ieftin si poate scot bani de undeva ca sa-mi iau un modem :smile:. Romtelecom nu-mi place, asa ca hai sa-l sarim momentan :biggrin:.
 
Ia-ți internet mobil unde ai și abonamentul de telefonie mobilă, adică Orange sau Vodafone. Există posibilitatea să împuști vreo reducere sau ceva de genul :smile:

Nu te împărți în două direcții că e vorba cu iepurele.

P.S.: dacă ai pre-pay fă-ți abonament, nu merită :biggrin:

P.S. 2: eu am o opțiune activată în abonament cu 100MB incluși parcă și alte chestii simpatice și mai folosesc în cazuri de extremă necesitate ăsta ca modem. Ideea e că în funcție de ce telefon ai, se poate aplica asta. Dacă nu, posibil la unele telefoane să poți introduce sim-ul cu abonamentul de date și să-l folosești strict ca modem. La mine cel puțin merge mult mai bine de pe HTC decât de pe praștia aia de modem de la ei.
 
Pai prastia aia de modem e problema mea imensa, dupa ce m-am jucat cu al lui miahi nu-mi vine sa trec la unul prost :smile:.
Mi-a imprumutat si bausto un vodafone k3520-z, care pana acum mi-a mai facut figuri. Ba nu porneste softul cum trebuie, ba se blocheaza, ba nu am ping 10 secunde si-si revine. Am avut o situatie in care a trebuit sa scot si bag modemul si sa restartez softul ca sa mi-l ia... Prefer o viteza mai mica decat sa ma enervez cu asa ceva :tongue:.
M-am uitat in ultima vreme la zapp pe site si e interesanta oferta, dar vad ca au si CDMA 1xEV-DO si 3G, sunt si mai in ceata decat eram inainte. In plus mi-a spus si bausto ca el se descurca de minune cu zapp-ul.
Bloody hell!
Edit: oferta zapp
 
Si eu am avut cele mai bune experiente cu Zapp. L-am folosit doar cu cartele preplatite, nici nu stiu daca mai exista optiunea, insa dintre cele trei mi-a facut cele mai putine figuri.
 
Oferta zapp cu cartela 3G preplatita e cea mai buna in momentul asta din punctul meu de vedere. Singura ei problema este ca nu are acoperire decat in orasele mari.
 
Back
Top