Internet 3G+ - Vodafone sau Orange?

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
MF622 e modemul pentru HSDPA, pare ok.
Cartela preplatita nu-mi iau, vreau un modem bun si nu-mi permit decat cu un abonament pe 2 ani, de asta-mi bat capul atat cu alegerea :smile:.
 

bausto

The year of grace, 2007
Eu am Zapp cu un modem de cand era bunica fata, Z020. Acum il folosesc si cu antena externa. Nu stiu daca ajuta dar o aveam de pe vremea cand foloseam Z010 si erau locatii pe unde ma mai duceam cu modemul in care daca nu stateam la ferestra, nema semnal. Antena facea treaba atunci, poate o face si acum.

Pe partea cu acoperire nationala Z040 ar fi cred cea mai buna alegere. Pe 3G nu am idee. Ala 3G+ arata interesant :biggrin:.

Dar ma uit ca la abonamentele care sunt acum in oferta, la 8E ai trafic nelimitat de 2GB :biggrin:. Ceea ce pare cam putin. Cu putin noroc au uitat sa imoplementeze limitarea. Nu de alta dar nu cred ca au un numar atat de mare de clienti... inca. Poate ar merita sa incerci cartela sau sa vezi daca au un program de evaluare ca sa verifici si modemurile 3G cu mana ta inainte sa faci abonament pe x ani.

Nu stiu ce nevoi are un jucator de WoW dar eu as alege in continuare CDMA in favoarea 3G. Am modemul asta de ani de zile si niciodata nu s-a blocat, restartat, de fapt singurele dati cand a facut probleme era din cauza DNS-urilo Zapp. Merge fara probleme pe W7 x64.
Cand compar cu toata experienta Vodafone de pana acum mi se pare o diferenta ca de la cer la pamant. Singurul dezavantaj fiind, evident, viteza. Pe Zapp Z020 150KB/s e cam limita superioara.

P.S. Cartela aia Zapp 3G ar merge in Huawei E220? E decodat, are firmware de 7.2Mbps, acum doar sa fie compatibile ca e o solutie de backup destul de buna.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Ok, partea 3G(+) pica total de la zapp, toate cele 3 modemuri sunt inaccesibile. 626 (the cheap one) nu-l au pe stoc si nu stiu cand il aduc, 622 (the better one) nu-l mai fabrica nimeni si nu-l mai au de 6 luni (dar pe site este... yey) 662 (3G+) nu mi-l permit. Ramane doar EV-DO.


Edit: EV-DO n-au decat z025a. z040 nu-l au, nu-l primesc in curand. Ffs...
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Eu mi-am cumparat un HTC Hermes 200 (TyTN 1) special pentru 3G. Prind 150 KB/s cu el, iar cand plec prin tara in excursii moto, il iau cu mine pe post de laptop.
150 KB/s imi este suficient.

Incepand din decembrie Zapp a aplicat limitarea: 32 KB/s dupa mai mult de 2 GB, dar nu stiu exact dupa cat ca nu-mi pot masura traficul.
 

bausto

The year of grace, 2007
Nu ar trebui sa fie diferente majore intre Z025 si Z040. Z040 are display, SMS si antenna diversity cu care in teorie ai avea semnal mai bun. Dar din moment ce nu te duci in varf de munte cu el ma-ndoiesc de utilitatea practica a acestui feature.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
@bausto: huawei-ul ala ar trebui sa fie compatibil cu zapp-ul, nu vad de ce nu ar merge...
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
In primul rand multumiri lui miahi si bausto pentru faptul ca mi-au imprumutat modemuri, you guys rule :biggrin:.

Pana la urma mi-am facut abonament la Vodafone, acum o ora mi-a venit modemul (k3765 de la huawei) si traiesc cu speranta ca n-o sa-mi faca nici o figura. Sunt cam optimist nu? :smile:
Oricum, impresii peste vreo saptamana-doua, dupa ce o sa am o idee mai buna despre calitate si deconectari.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
O întrebare. Folosesc telefonul (HTC Touch Pro 2) foarte ocazional ca și modem, prin conectare pe USB. Există vreun utilitar gen Orange Internet Everywhere care să-mi monitorizeze timpul petrecut online pe respectiva conexiune? Momentan bag telefonul, selectez Internet connection sharing (din telefon, întreabă automat la conectare), dau connect (tot din telefon) și voila merge. Vreau un pic mai mult control/monitorizare.

Mulțumesc.
 
Top