Incoming mail

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Am facut ceva de genul asta acum vreo 13-14 ani si nu imi mai aduc aminte cum. Am nevoie sa configurez un server Win 2008 fara software suplimentar sa primeasca mailuri catre useri locali sau de domeniu si sa le stocheze in foldere gen \Incoming\%username%. Partea de DNS (MX record) ar fi rezolvabila.

Scopul e sa primesc mailuri pe un cont pe un anumit server pe care ruleaza o aplicatie si apoi aplicatia sa le citeasca si interpreteze. Stiu ca ar fi si varianta ca din aplicatie sa accesez un server de mail si sa le citesc, dar e ceva mai complicat sa modific aplicatia prea mult; in varianta cu aruncat mesajele intr-un folder pot rula un script in Windows care sa arunce partea utila direct in baza de date.

Sau exista si metode mai bune si mai simple?
 
Ca să poată primi mailuri, serverul trebuie să aibă un mail daemon pe el. Poți activa serviciul SMTP inclus în Win2008 prin Server Manager > Features > Add Feature > SMTP Server, care va adăuga rolurile și serviciile necesare (IIS, SMTP Server Tools, etc.). Dup-aia trebuie configurat să permită conexiuni locale și din afară - definești un whitelist cu serverele SMTP de la care te aștepți să primești mail și, dacă e nevoie, SMTP relay-ul spre care vrei tu ca serverul tău să trimită mai departe mesaje (dacă e cazul). Ghid.

Dar de-aici nu știu ce se întâmplă, unde se livrează mailurile alea pe disc (mailroot\drop ?). Ce-am găsit la alții e un SMTP/POP3 Extender, îi zic ei, gratuit, care s-ar putea să ajute la mutat mailurile dintr-un server drop box în mail folderele userilor unde le definești conturi. Posibil să se facă treaba asta și fără un serviciu third party, ci doar cu serviciile incluse în Windows 2008 Server, dar trebuie văzut prin Add Feature dacă există și ceva gen POP3/IMAP care, teoretic, să ia mailurile din drop folder și să le pună în folderul fiecărui user.

Mai departe, scheduled batch job, move, parse, import, archive - știi tu.

[edit] TechNet spune că toate mailurile primite de SMTP sunt băgate implicit în găleata numită C:\Inetpub\mailroot\Drop, dacă nu e configurat altfel serviciul SMTP.
 
Nu stiu unde se potriveste mai bine, asa ca il pun aici:
http://arstechnica.com/information-...-e-mail-server-with-your-own-domain-part-1/2/

Mi se pare mie sau se complica inutil cu 7000 de componente si mai ales cu denumiri pretentioase gen MUA caruia probabil nimeni nu ii mai spune MUA de vreo 20 de ani decat la cursuri universitare si asta doar la capitolul "denumiri oficiale peste care s-ar putea sa dati si Google va va raspunde mai repede"?
 
Back
Top