Încărcător portabil (battery pack)

whiskas

Chronic suicidal
Olá.

Vreau să cumpăr un portable battery pack (că nu știu cum se zice în română) pentru a alimenta diverse chestii pe drum. Ce mă interesează:
  • capacitate cît mai mare (ideal ar fi peste 10 A, dar nu-i musai); nu contează dacă e mai greu, îl voi ține în rucsac
  • cel puțin două porturi USB care să poată fi utilizate simultan și care să furnizeze un curent cît mai mare (specificația USB de încărcare parcă permite maxim 5 A)
  • să vină cu încărcător dedicat pentru priză
  • ar fi minunat (dar nu musai) să vină cu cabluri și adaptoare pentru USB, mini și micro USB, iPad și conectoru' ăla mic de la Nokia
Io m-am uitat pe Amazon, da' nu mă încîntă neapărat mai nimic pe-acolo, plus că mi-e frică cu bateriile LiIon de capacitate mare de la diverși.

Mulțumesc pentru timp și răbdare. :smile:
 
Io am un d-ăsta și am mai luat unul pentru prietenă, funcționează ireproșabil și înseamnă cam 4-5-6 încărcări full pentru Galaxy S2 sau chiar mai multe pentru iPhone 5.
 
IceCub, poate doar un Mophie de-acolo.
Neo, ăia pe Amazon se plîng de ceva probleme cu chestia aia. Voi de cînd le aveți?
 
Am unul de ~1 an și unul de vreo 2-3 luni. Ambele par să mențină încărcarea la fel de bine chiar și în prezent. Also, lol@Amazon reviews. Pe bune.
 
Cred ca daca mai avea cineva informatii atunci le punea aici. Si pe mine ma intereseaza un pic subiectul pentru ca mai cutreier prin munti cu bicicleta, dar m-am resemnat temporar si mi-am luat acumulatori pentru telefon de rezerva, la 3$ bucata e mai simplu sau iau 2-3 intr-un buzunar la rucsac decat sa leg telefonul la ceva din care sa se incarce, cred ca si randamentul e mai bun.
 
Eu am de astă-vară un acumulator cu încărcare solară PowerTraveller SolarMonkey Adventurer. Are acumulator încorporat cu capacitate de 2500 mAh, se poate încărca fie solar (chiar și cea mai slabă expunere la ultraviolete e suficientă) fie prin cablu de la o mufă USB, și are o ieșire USB cu cablu cu mai multe adaptoare de telefon și iPhone. Mi-a fost de mare folos la o tură cu bicla prin Transilvania: noaptea se încărca de la priză împreună cu toți acumulatorii (telefoane, cameră de filmat GoPro Hero 2), ziua era prins deschis pe geanta de pe portbagaj, încărcând din rezerva proprie vreun acumulator video deja golit, și încărcându-se de la soare. Nu am rămas în nici o zi fără zeamă, ba chiar am mers și cu el închis că ajunsesem iar cu încărcarea la 100% la toți acumulatorii, mai puțin cel aflat în cameră.

Capacitate mai mare mă îndoiesc că vei găsi ușor. Poate să te orientezi spre ceva baterii de acumulatori 18650, de 3,6V și vreo 2000 mAh (dar trebuie încărcător special), sau ceva soluții portabile (solare) de la PowerTraveller. Dacă insiști pe 10 Ah, cred că doar un acumulator cu plumb te va satisface, gen Yuasa 6V 12Ah și cu un circuit de redresare la 5V pentru USB și circuit de încărcare de la priză.
 
puterfixer, pare mișto al tău, dar e solar (și pe-aici nu prea e soare), are capacitate relativ mică și e mult prea scump pentru ceea ce am nevoie. Mă bucur că tu-ți faci treaba cu el da' nu e pentru mine. :smile:

După ce am mai periat piața, revin cu cerințe puțin modificate, poate mai sare vreo idee:
  • nu vreau cu plumb, redresor separat, 2,5 kg etc.
  • de la 4000 mAh în sus e suficient
  • două porturi de încărcare, dintre care măcar unul să suporte curent mare (2,1 Ah)
  • încărcător de priză dedicat
  • cît mai multe adaptoare de încărcare
  • săculeț/husă de

Neo, ai cum să verifici cam cît curent mai ține jucăria ta după un an?

Mulțumesc. :smile:
 
PowerGorilla e probabil cel mai bun produs comercial pentru ce-ți trebuie ție. Dacă poate alimenta un laptop, poate să te ajute și la ce vrei tu. Desigur, are și un cost pe măsură...
 
Neo, ai cum să verifici cam cît curent mai ține jucăria ta după un an?

Deci am cumpărat chestia de 7000mAh pe 26 iunie și ținea în medie cam 5-6 încărcări full pentru un Galaxy S2. Momentan nu prea mai călătoresc atât de mult, deci o încarc mai des (blame my OCD), dar după 1-2 încărcări full de S2 mai are încă 3 LEDuri din 4 aprinse când verific încărcarea, deci ar mai suporta cel puțin 3-4. Prin urmare extrapolez că nu și-a pierdut mai deloc din capacitate.

Nu pricep de ce te complici cu chestii scumpe când chestia asta ține excelent și ai și sute de reviews la el cum că ar fi bun :biggrin:

Later edit: mai am o chestie identică, dar numai de capacitate mai mica (5000mAh), care ține la fel ca la început, cumpărată pe la începutul lui 2012.
 
Toate bateriile Li-ceva sint limitate si ca cicluri de incarcare/descarcare cit si ca timp. Adica au o durata de viata finita si determinabila, fata de alte baterii mult mai longevive: Pb-acid, NiCd, etc.
Ce ma suprinde ca tocmai bateria care ar trebui sa conserve energia mai mult ca orice altceva are ... ditai display-ul!
 
Back
Top