Iesire casti din carcasa, fara sunet

chrisTian

Membru
Buna dragi colegi forumisti.
Am o problema pe care nu o pot rezolva: nu am sunet in castile pe care le bag in carcasa Define R5. Placa de baza este Asrock P55 Extreme4 si am ca placa principala de sunet un Asus Xonar. Am facut modificarea mentionata pe net, sa debifez detect audio din setarile Realtek; pun placa de sunet Realtek ca si principala, si degeaba -no sound. Am boxe conectate pe Xonar, unde pot lega castile, dar nu vreau sa fac asta, ca am prea multe rezistente pe circuit. In varianta mentionata merge, n-am probleme. Ma sacaie ca am mufa de casti in carcasa, la indemana, si nu o pot folosi.
Are cineva vreo idee functionala? Am conectat, evident, HD audio pe placa de baza, deci ar tb sa am sunet. Si totusi nu am.
 
Încearcă întâi să selectezi într-un program (ex: winamp, foobar, vlc, ce ai tu pe-acolo) ca ieșire acel realtek (fără să modifici setări din windows), și te joci din setările plăcii până ai sunet pe ieșirile din spate (scoți pinii de la ieșirea carcasei). După asta, vezi cum e cu pinii (e posibil să fie pinout-ul de la mufa carcasei greșit).
 
Unele placi de baza au jumperi pentru iesirea spate. Daca ai scos jumperii sa conectezi iesirea de pe carcasa si aia e defecta, n-o sa mearga nici cea din spate.
 
Back
Top