Hub USB-C

Thor

Membru Junior
Sunt în căutarea unui hub USB 3.0, cu mufă USB-C, care să îmi permită conectarea simultană a unui SSD extern (tot USB-C), a unui monitor (USB-C, de preferat, sau HDMI 2k), să aiba 2-3 porturi USB-A (sau măcar unul care să permită cascadarea unui hub USB3.0 cu mufă USB-A). Ethernet, SD card reader sunt nice to have, dar ne-necesare.

Mă uitam la un https://www.anker.com/products/variant/powerexpand--7in1-usbc-pd-ethernet-hub/A83520A1. Aveţi o sugestie mai bună?
 
Nu am o recomandare de produs (dacă mai mă duceam la muncă aș fi fost și eu în căutare de așa ceva, dar probabil asta ar fi fost alegerea), dar vezi că le zice si docking stations la chestiile astea, nu neapărat USB hub.
 
Last edited:
Aveam si eu Ankerul pe lista, iar ca optiune secundara aveam niste huburi scumpe cu spume de la iStyle, de exemplu asta sau asta.

Complet off topic, pe mine ma durea lipsa docking stationului, fmm cui i-a venit ideea asta sa reduca din costuri.
Asa ca am renuntat la hub si mi-am facut daisy chain la 2 monitoare cu DP.
Reteaua am rezolvat-o cu un adaptor de asta, infipt intr-un port USB al monitorului principal. Din monitor, thunderbolt direct in laptop si eu relativ happy. Pe un singur cablu am retea, alimentare si semnal AV.

Marele dezavantaj e ca mufa thunderbolt a laptopului (T490s)e subtirica rau, cablul destul de rigid, iar ansamblul cam sta in tensiune si nu cred ca o sa reziste la frecus zilnic, de genul plimbat laptopul intre casa si birou. Oricum acum nu e cazul si nu am sa ma plimb cu el prea curand. Dar pana la urma tot un docking de ala cum a scris miahi mai sus scrie pe mine.
 
Last edited:
Mda, speram să nu se ajungă acolo. Nu îmi e clar care e suportul în Linux pentru drăciile astea. Cred că îi bat la cap pe cei de la serviciu să îmi ia.
 
Orice ai lua musai să fie powered și fă socoteala la cât curent trage să se pupe adaptorul de curent. Degeaba ai hub cu 10 porturi dacă nu poți trage 1A+ per port.
 
E ok TB, pentru laptopul meu e recomandat în lista de accesorii Dell WD19TB. Doar că la anul se vor schimba laptopurile (nu știu dacă vor fi tot Dell) și nu vreau să mă aleg cu o chestie despre care nu știu dacă e 100% compatibilă.
 
Eh, în cazuri din astea, când nu controlezi hardware-ul la care te legi, e mai bine să le ceri lor să cumpere, să nu rămâi cu o chestie useless (nu cred că e prea mare cererea de așa ceva SH). La mine e mai simplu, că îmi cumpăr singur toate jucăriile și mi-o asum; dar tot mă întreb dacă o să cumpere cineva un dock de P50/P51 care nu prea îmi mai trebuie (și care a fost tot vreo $300, că vine și cu alimentator de >200W).
 
Back
Top