HP ProLiant MicroServer Gen8

Are cititor intern de microSD, dar e un pic voodoo cum se folosește. Eu bootez ESXi de pe el acum, dar din câte îmi amintesc n-a mers din prima - am tot frecat setările de iLO și boot până a mers.
 
Imaginea (ISO sau IMG) o iau remote, de pe desktop. Are cititor intern, în care am pus Kingmax-ul de 16GB CL10 pe care l-am menţionat în postarea iniţială. Mda, citisem că e cam voodoo. L-am scos şi am pus un stick în USB-ul intern, să vedem.
 
Eu încep să cred că am un exemplar defect. După ce cu greu am reuşit să instalez Windows Server 2012 R2 în urmă cu vreo două zile, nu vrea să booteze FreeNAS, NAS4Free sau XPEnology, acum nu mai vrea să intre în Intelligent Provisioning, trece direct peste şi insistă să booteze de pe HDD. Resetat BIOS, scos din priză, toate cele.

PS: Da, am folosit şi iLO cu ale sale discuri/USB-uri virtuale.
 
Hmm...
Asta imi aduce de marca aia auto care vine cu doua usi si pe culoarea alba (la pretul din reclama).

On the topic now: am pus ESXi si pe placa intel cu Q67.
Deci nu vad rostul vreunei investitii la juma de pret din server pentru 4 HDD-uri.
 
Ati făcut careva upgrade de memorie la un HP ProLiant MicroServer Gen8?

Am o drăcie din asta la munca și are numai 2GB de memorie. As fi vrut sa-i fac un upgrade la 2x4GB, dar nu știu cat de "mofturoasa" e la memorii. Teoretic ar trebui sa meargă orice PC3-12800E DDR3 UDIMMM, dar fiind HP ma aștept la orice, iar memoriile branduite HP sunt obscen de scumpe.
 
Eu am 2x8 din ce a găsit Maxu acum mult timp - nebrănduite HP, doar se oripilează la boot că nu sunt HP nu-știu-cum, dar merge cu ele ok.
 
In principiu merge orice memorie ECC UDIMM, cel putin toate pe care le-am incercat pana acum au mers. Pretul actual pentru un stick de 8GB e undeva la 250-300 lei din surse gen OLX si 400-500 lei din magazine.
 
Prima chestie e să te asiguri că ai drivere ok pentru OS-ul folosit. Eu folosesc LSI-ul în NAS (altul decât microserver), pentru că merge în passthrough pe VMWare fără drivere speciale (e în lista de chestii suportate).
 
Am făcut un pic de research, ambele par să funcţioneze fără probleme pe Win Server 2012 R2 Standard. Mă interesează doar JBOD.
 
Vezi ca LSI-ul necesita cabluri, nu stiu cat costa si alea. Celalalt merge cu cabluri SATA uzuale, din ce vad.
 
Back
Top