Home Project: 3D HTPC

Pache

Administrator
Sugar daddy
Ideea de bază este să am conţinut video de calitate (BD) dar şi 3D pentru noul meu TV. De asemenea, fiind singurul PC din casă vreau să îl folosesc şi pentru downloadul torrents.
Principiul de bază de la care am pornit a fost că am nevoie de 3D TV de la Nvidia care se pare că este singurul mod în care poţi rula conţinut 3D de pe PC pe televizor.
Pentru asta m-am oprit asupra GeForce GT430, mai precis varianta de la Asus. Din păcate nu am găsit un model din această serie care să aibă răcire pasivă care ar fi ajutat mult pentru proiectul de faţă.
În principal placa grafică va "avea grijă" să se ocupe de decodarea fişierelor video fără a stresa prea mult procesorul.
Pentru procesor şi placă de bază m-am gândit că soluţia optimă ar fi APU (Accelerated Processing Unit) E350 de la AMD, mai precis implementarea de la Asus.
Toate componentele le aveţi înşiruite mai jos (preţurile cele mai joase le-am găsit la azerty):

CPU+MB: Asus E35M1-M PRO 477 RON
GPU: Asus Geforce GT 430 250 RON
RAM: Corsair DDR3 4096MB (2 x 2048) 1333MHz CL9 XMS3 175 RON
HDD: Western Digital Caviar Green 1000GB SATA2 64MB 220 RON

Problemele existente:
  • bugetul: 1500 RON
  • E350 sau Atom?
  • carcasa?

Pentru a mă încadra în buget nu am ales încă nicio unitate optică sau tastatură wireless în ideea că le pot ataşa ulterior.

Dacă aveţi şi alte observaţii le primesc cu inima deschisă :smile:
 
Fix placa aia de baza si procesor le am in NAS la 1 metru de mine. Daca vrei un test anume inainte de a cumpara pachetul sa imi spui. Carcasa? Orice mATX de 100 de lei merge, daca vrei una mai finuta si orizontala s-ar putea sa merite banii in plus.

E350 sau Atom? Grea intrebare, E350 e mai rapid dar nu stiu daca ai nevoie.

Ai un motiv anume pentru 2x2048 versus 1x4096 MB de RAM? E single channel, performanta nu e deloc mai buna cu 2 module de memorie.
 
Pentru că nu m-am grăbit se pare că va apărea în curând o nouă placă de bază, cu un nou APU de la AMD, E450 într-o nouă implementare de la Asus, E45M1-I Deluxe.
În plus faţă de precedenta aceasta are un chip ATI HD 6320 care poate să ruleze conţinut 3D.
Din păcate nu a apărut nici la ei, nici la noi deci mai am de aşteptat :smile:
 
Din septembrie astept cu bale E45M1-I Deluxe dar se incapataneaza sa ramana ascunsa. Nici in Romania nu apare, nici din ce am mai cautat in tari mai civilizate nu pare disponibila. Cei care lucrati in domeniu, aveti idee ce se intampla?
 
Cel mai mult ma ingrijoreaza fraza asta:
Other noteworthy features include support for Stereopscopic 3D (Blu-ray 3D and more) and DisplayPort++ that support audio and video through a HDMI adapter.
Desi ambele au acelasi chip grafic, HD6320, din primul meu link se pare ca numai varianta Deluxe suporta 3D Vision care e scopul principal pentru care vreau sa fac acest HTPC.
 
Nu vreau să par party pooper, dar ce TV vei folosi?

Nu de alta, dar mie TVurile 3D care au nevoie de ochelari mi se par oribile. Iar celelalte, care nu au nevoie, mult prea scumpe. If you do know something I don't, please share :biggrin:
 
Panasonic 50VT20. Acum răspunde şi cu ceva util :smile:

PS: Conţinutul 3D e încă neglijabil, nu l-am văzut decât în showroom rulând astfel de conţinut. Rezultatul este satisfăcător. Dacă tot am opţiunea asta la el, ar fi păcat să nu am un HTPC care să nu ştie 3D, nu?
 
După cum spuneam, obscen de scump :biggrin: Sincer mi se pare puțin aiurea să dai atâta pe un TV și să iei un HTPC așa slab. My 0.02$ :smile:
 
Păi în primul rând să fie cât mai versatil dpdv al entertainment-ului. Nu faci office/browsing de pe canapea, să fim serioși. Vrei să te joci sau să vezi un film (fie local fie prin streaming).

Prin urmare, nu înțeleg de ce nu mai degrabă un Playstation 3 de exemplu. Does them both. E mai ieftin. Are și bluray. Streaming via LAN. Mult mai ușor de configurat - it just works. Bine, trebuie puțin know-how, dar nu are problemele unui PC. Este silențios.
Right tool for the right job.

Și sincer I`d take a PS3 anytime over the "low voltage uber green" crap.

Ceea ce vreau să spun este că dubioșeniile astea mititele nu sunt tocmai reliable. Sunt ok, sunt drăguțe, dar tot Winblows rulează. Tot trebuie să te lupți cu drivere. Cu implementări proaste. Condensatorii se duc naibii dacă tragi un mănunchi de fire puțin aiurea. Ok, dacă-ți place șurubăreala, e interesant. Dar uite, de exemplu, eu pe o carcasă mITX am dat 432RON (Antec smth), sursă 150W. Sistemul este oarecum decent, dar totalul a fost mult prea mult.

Ce este mic se vinde cu preț mare deși performanța este mediocră. Ce este mic și foarte performant (vezi variantele Deluxebleah), este și mai scump.
 
Acest HTPC ar fi singurul calculator din casă (în afară de câteva laptopuri ocazionale). Deci nu poate fi vorba de Streaming via LAN. PS3 nu ar putea să se întreţină cu torrents şi nici nu ştiu despre abilităţile sale de a rula imagini de BluRay 3D/sau nu. De asemenea, la anumite seriale prefer să mă uit direct în streaming de pe diverse site-uri (gen voyo.ro).
Desigur că aş prefera oricând un PS3 dacă ar şti să facă toate acestea :smile:
 
Thread revival and hijacking. :biggrin:
Dupa ce m-am decis sa returnez chestia asta pe motiv de viteza lipsa (RAM putin si HDD foarte lent), nevoia unui HTPC mic de living a reaparut. O solutie bazata pe RPi2 iese din discutie din cauza ca DAC-ul curent (NAD D1050) nu functioneaza pe asa ceva si acelasi lucru se aplica pentru WD TV sau altele asemenea. Ca buget n-as vrea sa depasesc cu prea mult 1.000 RON, insa vreau sa imi fac o configuratie decenta care sa tina Win7/10 + Kodi + streaming HD + diverse chestii media. La ce m-am gandit:
Carcasa: Inter-Tech E-i7 - avantaj sursa de 84W vs 60W uzual si inaltime un pic mai mare. Slot-ul pentru Blu-ray nu ma incalzeste prea tare totusi, insa nu am gasit o varianta la fel de inalta si cu sursa mai puternica si fara slot. In plus, are loc si de o placa grafica low-rise la nevoie (pentru Fifa :biggrin: ).
MoBo: Asus H81, gasesc mai ieftin Jigabait insa nu pun asa ceva in PC
CPU: Pentium G3260T - are marele avantaj al unui TDP de 35W
RAM: 2 x Kingstom ValueRAM 4GB 1600Mhz low profile
Cooler: Scythe Kozuti
Pentru OS voi folosi un SSD Kingston de 120GB, din-ala luat la BF Emag la 99 de lei. Stocarea va fi in retea sau pe HDD USB, pentru retea merg ori pe cablu si oricum mai am o placa wireless pe USB prin casa... Tastatura am deja, OS o sa fac rost.
Nu voi face toate achizitiile de la PCGarage ci probabil din 2-3 locuri, am gasit carcasa la pret mai bun prin alte parti.
Ceva sugestii / observatii / idei de imbunatatire? Fara i7, carcase de 200 de oiro sau SSD-uri mari si scumpe pls. :smile:
 
http://www.pcgarage.ro/procesor-plu...placa-video-ssd-120-gb-cadou/?ref=productpage - regulamentul forumului nu imi permite sa imi exprim deschis si complet parerea despre oferta lor de rahat :frown: Cuplat cu alte probleme din trecut cu hruba, as cumpara din alte parti doar pentru asta.

Ai depasit serios bugetul, din ce vad, pentru o chestie care va face doar play la filme si calitate buna la audio. Pentru prima mai mult de un WDTV nu merita, iar ala e de vreo 4 ori mai ieftin, pentru a doua ma intreb de ce nu merge WDTV cu NAD D1050 cand primul are optical out si al doilea optical in, setup pe care il folosesc si eu cu diferenta ca in loc de DAC e un AV receiver (celebrul Onkyo reparat). Nu se mai gaseste WDTV Live, dar exista modelul mai nou pe Amazon cu WiFi si mai exista pe piata solutii asemanatoare de la Asus si altii.
 
Prin optical merge, dar semnalul ala digital scos de WDTV lasa mult de dorit. Pardon, sunetul e de cacat. :goofy: Pentru standardele mele, desigur, nu stiu daca dreamer a facut un atare test sa decida cu urechea lui.

Despre configuratie nu ma pronunt, eu as face un sistem mai mare, mATX si ascuns prin spate, ar iesi mai ieftin si mai puternic. De fapt asta si am acasa, in camera de filme.
 
Confirm, nu m-am jucat cu WDTV dar cu alt media player similar a sunat gen mp3 la 192kbps, chiar si pe optic. Asa ca nu imi place, e pacat de Elac-urile alea daca tot le-am scos din cutie... :goofy:
Cosmin, m-am uitat si la mATX doar ca n-am gasit nici o carcasa orizontala decenta, poate doar asa ceva, da' e mai urata. Si mai puternic clar nu am nevoie, chiar si ala de mai sus e un pic overkill, am pornit de la un build cu Athlon 5350 pe AM1, insa diferenta de pret fata de ce e mai sus e mica iar cea de performanta ceva mai mare.
 
Pai taie "orizontala" din research si pune sistemul "in picioare" undeva in spata sau in paralel cu mobila, sa vezi cate variante bune apar. :biggrin:
 
Nu merge, asa am proiectat de la bun inceput mobila si intreaga zona din living, pentru un mini-PC sau un HTPC mic si orizontal. Vertical am vazut ca sunt alternative, insa n-am ce face cu ele...
 
Noob question: cum poate să sune nasol semnalul digital scos din player, care ar trebui să fie 1:1 stream-ul digital din fișierul redat? E problemă la conținutul redat, sau poate e activată o conversie audio ca să facă din DTS downsample la stereo?

Și dacă playerul n-ar avea spdif optic, ar trebui să scoată fix același flux de date prin HDMI în receiver. Sau în TV, de unde faci pass-through la ieșirea optică spre DAC.
 
Nush, si eu m-am mirat prima data, am frecat toate setarile si degeaba, era ceva e-Great sau de genul asta, probabil avea ceva decodare activata by default. Eu m-am gandit ca e defect si l-am lasat in pace pe HDMI (acolo nu imi dau seama de diferente, la boxele TV-ului), oricum zace semi-nefolosit la ai mei acasa. Nu te gandi ca suna infect sau neutilizabil, ci nu e sunetul atat de curat si de clar cum e daca ascult din PC, e o diferenta mica dar sesizabila daca esti un pic atent.
 
Back
Top