Help to unbrick a Linksys 6300v1 with JTAG

lauru'_balauru'

Membru Senior
Salut, m-a mancat in dos si jucandu-ma cu un cablu USB-to-serial am reusit sa sterg tot flash-ul de pe un Linksys 6300, inclusiv CFE-ul. Acum in consola nu mai vad nimic, e practic mort.

Am un backup la CFE insa nu stiu cum sa il scriu si din cate am vazut imi trebuie un cablu pentru JTAG ca sa pot re-programa flash-ul.

Are cineva vreun cablu JTAG si eventual experienta cum se face re-write flash?
 
Cu JTAG nu m-am mai jucat de mulți ani și nu mai am adaptor (pe vremea aia nu prea erau chestii chinezești, costau o groază). Cred că găsești pe la reparații telefoane sau la modderi de console (unele se făceau cu jtag).
 
Nici eu vad ca n-am. :frown: Propunere de asa ceva de pe eBay / Ali? As cumpara, just in case... :smile:
 
Heh, dacă a crăpat suficient cât să nu mai răspundă la serială e destul de dubios. Ar mai merge încercat cu sftp, dacă știe de asta device-ul.
 
Am resuscitat acum vreo 10 ani un router cu un JTAG cable insa nu-mi aduc aminte ce am facut cu cablul, posibil sa zaca printr-o cutie cu maimute.

Stergerea am reuzit-o cu comanda flash -erase nflash0

Router-ul e mort complet, nu mai raspunde in nici un fel in retea dar nici pe portul serial, probabil ca incearca sa boot-eze, nu o poate face ca nu are de pe ce si se blocheaza sau intra intr-un ciclu de boot invalid.

L.E: Nu stiu la ce controller te referi, prin logurile salvate apare asta:
Northstar brcmnand NAND Flash Controller driver, Version 0.1 (c) Broadcom Inc. 2012
NAND device: Manufacturer ID: 0x01, Chip ID: 0xf1 (AMD NAND 128MiB 3,3V 8-bit)
 
Last edited:
N-ai ce sa-i mai faci. Imaginile de pe net n-au boot loader-ul in ele, ca ala nu se rescrie niciodata.
Solutia ta ar fi sa gasesti un router identic (sau macar cu acelasi procesor si memorie), sa-i copiezi bootloader-ul (simplu, cu dd) si apoi sa te duci la cineva care sa ti-l scrie. Daca ai cablu JTAG, teoretic ai putea sa ti-l scrii singur.
 
Pai inteleg ca bootloader-ul este partitia CFE careia i-am facut backup. Problema e cu cablul JTAG, pe ala nu il am ca probabil m-as descurca mai departe.
 
Ideea e ca fiecare programator are propriul soft atasat. Eu as descarca softul si as studia cu ce "cabluri" functioneaza. Zic si eu...

LE: Ok, sa inteleg ca softul ala foloseste asa ceva? Nu pare greu de lipit, problema e sa ai port paralel adevarat, nu vreo interfata paralel pe USB...
 

Attachments

  • C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_Router_JTAG_Schematic.gif
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_Router_JTAG_Schematic.gif
    15.4 KB · Views: 22
Eu intai as incerca daca softul ala incarca fisierul salvat fara erori si daca stie modelul ala de router. Vad ca e cu controller de la Broadcom.
 
Uite-o si pe HairyDairyMaid, e relativ greu de gasit ca sursele vechi de download au cam disparut. In plus mai vrea si Windows XP :wink:. De testat nu am ce testa pentru ca practic scrie o imagine, nu ii face nici o validare inainte sa confirme ca e OK.
 

Attachments

  • HairyDairyMaid_WRT54G_Debrick_Utility_v48.zip
    758 KB · Views: 22
Macar n-ai cum sa strici ceva, daca routerul e RIP. :biggrin:

Sa ne dai si noua updates la lucrare. :smile:
 
Deoarece abilitatile mele de lucru cu letconul sunt zero am comandat un cablu de pe eBay, il astept intre 7 dec si 22 ian, asta daca prietenul chinez nu face nefacute ca la tine.

Daca pana atunci gaseste cineva un cablu sau se incumeta sa bricoleze unul, dau o bere si raman profund recunoscator :smile:
 
Back
Top