Help! Placa grafica si eventual sursa

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Dupa problemele de aici imi este foarte clar ca placa video s-a dus naibii. Momentan incerc totusi sa bootez windows-ul si sa ii scad frecventele, dar in afara de safe mode nu vrea deloc.

Intrebarea principala: este totusi posibil ca placa video sa fi cedat din cauza sursei? Sistemul a stat o noapte intreaga cu Prime95 full blast, a trecut cu brio toate testele de memorie, a continuat sa faca aceleasi figuri si dupa ce am scos un HDD si DVDRW-ul, daca sursa era la limita ar fi cedat totusi in Prime si ar fi fost ok dupa ce am mai scos din consumatori (chiar daca nu erau mari).

Revenind la subiectul replacements/upgrade:
Presupun ca va trebui sa schimb sursa (well, trebuie? :smile: ), deci ce imi recomandati la capitolul asta? (sursa actuala e un Sirtec de 430W)
Ce placa grafica sa imi cumpar in zona 500-600RON? (pe cat posibil nu sariti de 600). ATI sau Nvidia? Vad ca un GTX 550Ti sau un GTX560 SE sunt ok ca pret.
 
Last edited by a moderator:
GTX560Ti SH? SE/550Ti sunt meh total.

Sursa eu zic că ține. Am avut pe Antec Earthwatts 380W sistemul actual și n-a zis nimic. Logic n-am overclockat nimic :biggrin: Dar oricum, sursa ta ar trebui să țină. Nu prea văd cum s-ar fi putut muci placa video de la sursă, my 0.02$.

Ai putea să încerci AMD 7770, placa se mișcă impecabil, este sub GTX560Ti, dar n-ai niciun stres cu WoW full throttle DX11 (testat).
 
Eu am un 7770 de cateva saptamani pe o sursa de 350W, perfect stabil, nici un incident. Nu am idee cat a costat, am primit-o pur si simplu.
 
Pana la urma am facut comanda pentru un MSI GTX 560 - http://www.pcgarage.ro/placi-video/msi/geforce-gtx-560-1gb-ddr5-256-bit/
Sa vad daca ma tine sursa acum :biggrin:

Daca totusi sursa nu face fata. ce imi recomandati? Eu ma gandeam la una din cele de jos:

http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/element-plus-500w/
http://www.pcgarage.ro/surse/recom/pro-engine-a600/
http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/element-bronze-600w/

Cele de 600 sunt overkill oare? Ma gandesc si la upgrade-uri viitoare.
 
Acum vreo 3 ani cand mi-am luat actuala sursa de 450W ma gandeam ca nu o sa fie asa de viitor, ca nu-i foarte puternica. Stii ce s-a intamplat intre timp cu consumul sistemului meu, care a suferit cel putin un upgrade la toate capitolele si cel putin doua la placa video? A scazut. :biggrin:
 
Well, din ce gasesc eu pe net momentan 9800GT-ul consuma 28W in plus fata de GTX 560 in idle, dar GTX 560-ul consuma 30W in plus fata de 9800 GT in load. Sa speram ca tine :tongue:
 
Back
Top