HDD Western Digital 750 GB

war4peace

Membru Senior
Se vinde un HDD Western Digital de 750 GB.
Cred că mai are câteva luni garanţie, dar trebuie să caut hârţoagele de la Emag.
Preţul de pornire e de 170 RON.
Cel mai ieftin preţ la WD în magazin este 259 RON.
Se acceptă orice teste.
Din cauze de comoditate, nu îl trimit pachet în ţară, aria de vânzare e Bucureşti, aş prefera ca cei interesaţi să facă testele la mine acăsică, la o bere şi-o muzică bună :smile:
Preţul e foarte uşor negociabil.
Contact: via IM (Yahoo Messenger) - ID-ul e disponibil pe forum.
Îmi rezerv dreptul de a refuza potenţiali cumpărători pe care îi miros ca reselleri :smile:
 
Nimeni, nimic? Nici la 150 RON? Mai jos de-atâta nici nu merită vândut, mai bine îl folosesc ca back-up "de raft" :smile:
 
150 mi s-a oferit pe un disc de 1 TB, ca unul nou era vreo 240 de lei si potentialii cumparatori nu tineau neaparat sa scrie XX fabricant pe eticheta.
 
Multe. Orele de funcţionare sunt multe, fiindcă stă într-un calculator deschis non-stop. Aproape 3 ani de când l-am cumpărat, tot atâta timp de funcţionare :smile:
Well... îl ţin ca back-ul, etunci, nu-i problemă, am ce pune pe el :smile:
HDD.png
 
Umple-l cu filme de colectie si pune-l in dulap, eu deja am 3 bucati de la 1 TB in sus folosite in acest scop. :biggrin:
 
Cam care e durata medie de functionare in ore a HDD? Am si eu unul cu vreo +20K intr-un sistem ce functioneaza non stop, e cazul sa-mi fac griji, ar fi mai bine sa-l scot la pensie ?A fost racit corespunzator de-a lungul vietii, insa nu stiu cat de mult i-au priit fluctuatiile de tensiune si shutdown-urile fortate de cei de la E-on.
 
Cam care e durata medie de functionare in ore a HDD? Am si eu unul cu vreo +20K intr-un sistem ce functioneaza non stop, e cazul sa-mi fac griji, ar fi mai bine sa-l scot la pensie ?A fost racit corespunzator de-a lungul vietii, insa nu stiu cat de mult i-au priit fluctuatiile de tensiune si shutdown-urile fortate de cei de la E-on.
De obicei te avertizeaza cand le e sorocu', prin sunete inconfundabile sau erori la pornire sistemului de operare. Eu am un Maxtor de 80G care a functionat 7 ani in continuu (ma rog, cu pauzele date de E-On). Cred ca depinde si ce sistem de operare a rulat pe el in timpul vietii, Windows-ul poate utiliza mai agresiv HDD-ul decat un Linux, prin defragmentare si pagefile. Recomandare de back-up nu mai fac...
 
Da, mulțumesc, HDD ul e montat in suspensie elastică, e tacut ca un pește și se face backup regulat.
Am rezerve la metoda de raportare a numărului de ore in functiune, am verificat pt mai multe harduri si unele cumparate recent au mai multe ore de funcționare raportate fata de altele cumparate anterior.Toate sunt in acelasi sistem ce functioneaza non stop si au fost adaugate pe măsura ce le-am cumparat.
 
Sistemele de operare mai moderne sunt mai agresive in power saving, iar un hard disc silentios nici nu stii cand merge sau e oprit. Poate fi o explicatie, cine stie - discurile cu OS nu se opresc aproape niciodata, dar celelalte cel putin la mine sunt pornite doar la startup si shutdown.
 
OK, atunci cum se explică faptul că un HDD are mai multe ore de funcţionare decât timp trecut de când l-am cumpărat?
Disclaimer: L-am cumpărat sigilat, de la Emag, foarte puţine şanse să fi avut vreo 3 luni de funcţionare non-stop deja.
 
Dacă ar fi minute, valoarea ar fi aproximativ de 60 de ori mai mare decât cea actuală. Aici nu e cazul.
 
Back
Top