HDD silentios de 1 TB

bogdan192

Membru Senior
Shalom maritilor (si AB).

Seagate-ul de 750GB pe care-l am acum trage sa moara. Se opreste din senin, caraie ca posedat de juma de batalion de draci la boot si in general is being a nuisance. In unitate mai am un SpinPoint F3 (de care sunt foarte multumit) si un SSD (de care sunt si mai multumit).

Doresc inca un HDD pe care sa mut toate rahaturile de pa Seagate pana nu crapa asta de tot. Cerinte: sa fie cat mai silentios posibil. Nu trebuie sa fie criminal de rapid, dar sa aiba un buffer cat mai mare pentru satisfactia mea sufleteasca. Sa nu crape prea repede.
Am mentionat ca vreau sa fie silentios?

Din pacate F3-uri nu mai gasesc pe nicaieri, ca as mai fi luat unul.

Multumesc, pupici, XoXo.
 
Seagate-ul de 750GB pe care-l am acum trage sa moara.
Am și eu unul la fel, se pare că e tradiție. Anyway, nu zici dacă e disk de sistem (adică trebuie să fie și rapid) sau e doar pentru stocare (adică poate să fie o chestie low power).

Eu am acum un Seagate de 2TB 7200rpm în desktop, e foarte rapid dar nu chiar silențios dacă nu-l suspenzi cu cauciucuri. În NAS am niște low power, care-s mult mai plăcute la urechi dar și cu 30% mai lente.
 
Orice HDD decuplat bine de tot de carcasa - asta nu inseamna saibe de cauciuc ci 1-2 cm de burete - va fi silentios; diferenta de zgomot a motorului intre 7200 rpm si 5400 rpm este neglijabila, cat timp exemplarul respectiv nu e usor descentrat sau alta problema de genul asta. Eu folosesc un WD Black 1.5 TB pe sistemul principal, ala ultra-silent, evident pus pe burete. In sistemul de filme/torrents am doua WD Green, din care cel aflat in rack-ul intern e destul de zgomotos cand il accesez din cauza ca nu-i decuplat mecanic de carcasa...
 
Am si eu un Seagate dar de 1TB. Manifestarile au fost identice. Parametrii S.M.A.R.T erau OK, Seatools era OK. Am cautat firmware mai nou si probleme s-au rezolvat, nu mai caraie, nu mai baraie, performantele sunt cele normale.
Vezi daca e un firmware pentru modelul tau si poate se rezolva.
 
Eu vreau să renunț la HDDurile model green cu turații variabile din cauza performanțelor mediocre. Cel mai nou HDD care-l am în sistem este un Seagate de 3TB, 7200RPM și este extrem de silențios din toate punctele de vedere.
 
Si asta era relativ silentios la inceput. Pana s-a umplut si pe urma a inceput sa caraie si sa harcaie ca un nebun. F3-ul e aproape la fel de plin dar nu face asa.
 
Păi al meu este deja pe la 1.71TB ocupați și are toate jocurile instalate pe el și totuși se mișcă impecabil și nu cârâie deloc.

Pentru cârâit, poți încerca setarea AAM&co din Crystal Disk Info :wink:
 
No am incercat sa setez AAM-ul din HD Tune si nu doreste sa coopereze. Atat HD Tune cat si Crystal Disk Info imi zic ca hardul sade la 60 de grade. SSD-ul e deasupra lui si are fix 30j de grade, iar Samsungul 42 si e dedesubt. DoubleUteeefmate, Seagate au intrat in business-ul incalzirii de locuinte?! Aparent am 1 reallocated sector si o caruta de UDMA CRC errors. Acuma ma credeti ca tre sa-l schimb :biggrin:?
 
AAM din Crystal Disk Info înseamnă la tine AAM din HD Tune? :biggrin:

Nu mă refeream la cel vechi, ci la cel nou să faci asta :biggrin:
 
Back
Top