Gume de iarna - anvelope adica...

Pe PC-ul tau da, dar ce te faci cu un PC dintr-un spital? Alt risc ...
Si intrucit plecam de la premiza ca orice PC infectat poate fi folosit intr-un atac de tip DDOS impotriva unui spital ...
In fine, nu mai continui, sper ca ati inteles opinia mea, chiar daca sint de parere ca ajuta cauciucurile de iarna. Este gresit sa pui intr-o oala tot, dai lege si gata.
 
Uimitor (conform definitiei date de tine), mersul cu trenul e un privilegiu. Pentru ca ai dreptul/posibilitatea sa faci asta daca iti cumperi bilet.
Nu, e un drept atata timp cat oricine poate cumpara un bilet. Nu imi spune ca exista colectivitatea cumparatorilor de bilete care e distincta de ceilalti membri ai societatii ca atunci esti full of crap.

Din nou, nu imi pasa ca tu nu vrei sa porti 'basca', daca prin asta exista chiar si o mica posiblitate (chiar minuscula) ca tu sa provoci un accident in care sa fiu si eu victima sau doar sa fiu incomodat.
Nici mie nu imi pasa ca tie ti-e frica ca nea Gigi cu Dacia din 70 poate sa dea peste tine si cu supercauciucuri si lanturi cu tot. Poate te rateaza, dar are un cutit sau un topor, trebuie sa fie si alea de iarna?

simti o multumire interioara stiind ca Gigi va face 4 ani de suspendare pentru tentativa de omor???
Asta e gandire de terorist: pentru ca esti nemultumit de cum functioneaza justitia dai in toti, la nimereala, fara discriminare. Well done, sunt mandru de tine, ma bucur ca esti pe langa noi sa ne pedepsesti cu gandirea asta. Daca nu functioneaza justitia nu repara situatia respectiva, da o alta lege (cat va fi si aia respectata) care nu va rezolva cu nimic problema ta.

Nu-mi pasa. Banii pe anvelope ii castigi mai repede decat stai prin spitale. Asa cum dai bani pe benzina, rovigneta, impozit, ulei, filtre, stergatoare, parcari, poti plati si pentru inca un set de anvelope. Si pentru ca se tot vorbeste de asta de vreo 2 ani, nu ai nici o scuza ca sa nu fii pregatit.
Dreptul tau sa nu iti pese, dar sa nu iti pese pe banii tai, nu pe ai altora. Nu ai nici un drept sa dictezi tu ce sa faca altii cu banii lor, nu muncesti tu pentru ei si toti aia 2-3.000.000 de soferi care trebuie sa plateasca o avere (per total) pe cauciucuri nu ai nici o vina ca tie ti se pare o idee buna sa arunci niste bani aiurea. Si poti sa vorbesti 10 ani despre asta, nu inseamna ca trebuia sa isi faca toata lumea Arca de cand s-a inventat ploaia, ai o logica defecta cu totul.

Asa ca este foarte bine sa ai in permanenta masina echipata si pregatita.
Perfect de acord, dar de la "e bine sa" pana la "e obligatoriu sa" e fix diferenta de a lasa oamenii sa gandeasca si sa se comporte ca atare, nu ca niste vite incaltate manate la abator de cei putini care stau in Casa Poporului si dau legi precum Moise pe munte.
Mi se pare clar, iti iei masina, iti asumi toate cele, incluzand taxe, intretinere si echipare corespunzatoare in functie de conditiile de drum.
Iti asumi orice cheltuieli justificate si realiste, nu si taxe sau echipari date din pix.


ipman, sa pastram proportiile. Sansele ca un virus de pe PC-ul meu sa omoare niste oameni nevinovati sunt infinit mai mici decat sansele sa omor un nevinovat iarna mergand pe polei cu anvelope de vara uzate cu 80km/h.
Cui ii pasa? Vezi ce spune Thor, lui nu ii pasa, e suficient ca unor parlamentari sa nu le pese si o sa dea o lege sa poti folosi un computer doar cu paza armata de fata ca poate ataci Pentagonul.

Nu exista o proportie in asta. Exista "lege justificata" si "restul", unde "restul" sunt din categoria "nu ai basca". Daca tii atat de mult la respectarea legii oricat de tampita este de ce a fost revolutie in cateva duzini de tari in ultimii 25 de ani, desi aveau legi care nu permiteau revolutii? De prea bine ce le era cu legile alea?
 
Nu, e un drept atata timp cat oricine poate cumpara un bilet. Nu imi spune ca exista colectivitatea cumparatorilor de bilete care e distincta de ceilalti membri ai societatii ca atunci esti full of crap.
I call bullshit. Ai dreptul sa cumperi ce vrei si e pe piata. Ai privilegiul sa mergi cu trenul daca cumperi bilet de tren.

La fel ai dreptul sa te deplasezi intre doua puncte cum vrei, cat timp o faci in siguranta pentru ceilati, nu ii incurci prea tare si nu exista restrictii speciale. Ai privilegiul de a merge cu masina intre cele doua puncte, daca ai masina dotata corespunzator.

Again, news flash. Libertatea/democratia/whatever ta se termina exact inainte sa inceapa a celorlalti. Daca pentru 20 de milioane de oameni e mai sigur ca 2-3 milioane de soferi sa isi ia cauciucuri de iarna, guess what? Soferii o sa se conformeze sau o sa suporte rigorile legii. Si asta pentru ca experienta ne invata ca bunul-simt al oamenilor nu e o chestie pe care sa te bazezi.

PS: Referitor la paralela cu PC-urile: calculatorul de acasa poate cel mult sa fie compromis si inclus intr-un botnet. Pe de alta parte, infrastructurile critice (spitale, centrale, sisteme de control) trebuie sa respecte niste standarde din punct de vedere al securitatii, nu?
 
Vremea stim toti foarte bine ca se poate schimba de la +10C astazi la -5C si ninsoare abundenta maine.
La fel de bine, pot sa fie cateva saptamani in miezul iernii cu 10-16 grade (au mai fost) si atunci cauciucurile de iarna nu mai sunt bune deloc, cele de vara fiind recomandate peste 7 grade. Romania nu-i Suedia. In Italia sunt optionale, in Cehia, Slovacia, Croatia, Germania, Franta si Ungaria sunt obligatorii doar daca conduci in conditii de iarna (zapada/polei/gheata).
 
O haide, nu sunt recomandate pentru ca... ce, nu ai aderenta? Eu am mers bine mersi cu ale mele vara, pe serpentine, pe autostrada cu 170+, etc. La viteze legale nu ai probleme cu nici o masina. Se uzeaza? Ale mele sunt foaaarte ok dupa o vara. De ce le folosesc vara? Pentru ca vreau sa le testez :biggrin:
 
Eu mi-am cumparat toamna trecuta (Matiz) 4 cauciucuri SH in stare buna, o marca destul de shitty, Global, la un pret bun. S-au comportat foarte bine pe timp de iarna, nu circul mult cu masina insa de cateva ori am fost nevoit sa merg si pe zapada. Evident ca am pastrat anvelopele si pe timpul verii, nu stau sa incalt/descalt masina dupa anotimp si nici sa cumpar inca 4 jante cu tot cu anvelope. Nu s-au uzat, nu au derapat, e drept ca am un stil de condus linistit, nu prea am obiceiul sa ma grabesc. Ce mi s-a parut funny a fost comportamentul lor pe nisip, am fost pana la Vadu si am intrat pe o portiune de nisip afinat, unde a trebuit doar sa accelerez putin, iar masina in loc sa se infunde mai tare a iesit din nisip la fel ca din zapada.
 
Cauciucurile de iarna nu sint recomandate pentru viteze mari. Asa ca nu va recomand nici voua sa testati de ce.
 
Tehnic ai perfecta dreptate. Dar, in general, cauciucurile de iarna si in special cele "studded" nu au speed rating mare.
Pe de alta parte, eu personal nu am suficienta incredere in speed-rating-ul unor firme "no-name" comparind cu testele pe care le fac "cei mari". Sigur, asta e parerea mea.
 
Si cat de des depasiti voi viteza recomandata de producatorului cauciucurilor? Ale mele sunt W de iarna si Y de vara, deci 270 si respectiv 300, deci nici macar nu ma pot apropia de asa ceva. :goofy:
 
Cele care au venit pe masina de la fabrica aveau 190 si masina e limitata la 195. Sa zicem ca am descoperit ca e limitata ... in conditii propice.
 
Problema e că tâmpiții în continuare nu vor ține cont de existența sau inexistența unei legi, și vor pleca la drum nepregătiți, vor face accidente și ambuteiaje, etc. Pe ăștia poți doar să-i taxezi post-factum, dar asta nu va repara răul făcut. E un pic iluzoriu să crezi că dacă ai decretat în Monitorul Oficial că a, b și c, atunci gata, am rezolvat problema, n-o să se mai întâmple. Da' ai mai pus de-o afacere.

Citeam nu de mult despre faptul că poliția clasifică implicit accidentele mortale drept „omor din culpă”, adică din greșeală, fără intenție. Dar autorul argumenta că acest lucru nu e posibil când orice persoană cu discernământ înțelege consecințele posibile ale acțiunii de a conduce beat sau cu mașina nepregătită tehnic, iar prin asta se anulează ideea de accident, adică situație care nu putea fi prevăzută. Iar asta e cu totul altă clasificare penală...

Unde bat? Acum ne scremem să facem legi „deștepte” care să „prevină”, dar pe care nu le aplică nici naiba așa cum trebuie. Poate ar trebui să schimbăm placa și să mergem spre liberalism cu taxarea fără excepție a consecințelor acțiunilor proaste. Adică vom fi exact în aceeași situație ca de la începutul postului - tâmpiții în continuare vor produce accidente - doar că de data asta nu mai scapă basma curată și nici nu suferă restul.
 
Exact. Iar Thor o sa sustina in continuare ca legea cu anvelopele de iarna o sa rezolve ceva. Probab il lucreaza pentru un importator de cauciucuri :tongue:
 
Dap, m-ai prins.

Sunt convins ca business-ul cu anvelope de iarna e cea mai mare teapa pe care si-o ia romanul. E extrem de grav ca ii obligi sa foloseasca echipamente adecvate atunci cand e cazul, pentru ca ei sunt prea indolenti/inculti. Din nou, legea se refera la majoritatea conducatorilor auto, care folosesc masina mai des decat cumparaturi saptamanale in Cora.
 
Folosirea unor anvelope de iarnă, iarna nu e o ţepă, aşa cum nici asigurarile obligatorii pentru locuinţă nu sunt o ţeapă sau pensiile private obligatorii...
„Aura” în care sunt îmbrăcate e una bună desigur, dar tre' să observăm interesele şi să ne îngrozim de formularea legilor şi punerea lor în aplicare.
 
Gluma sau nu, eu as cumpara vreo 2-3 abtibilduri sa le lipesc. Nu ies cu masina din oras, am cauciucuri de iarna pe fata si nu am pe spate, dar nici nu imi trebuie, asa ca prefer sa dau 2 lei decat 300 de lei pe cauciucuri.

Asa am zis si eu, ca nu imi trebuie, apoi am dansat putin pe sosea cu 80km/h si am ajuns in sant (din fericire nu erau copaci pe marginea drumului). Senzatii tari! :biggrin:
 
Asa am zis si eu, ca nu imi trebuie, apoi am dansat putin pe sosea cu 80km/h si am ajuns in sant (din fericire nu erau copaci pe marginea drumului). Senzatii tari! :biggrin:

Ăla se numeşte drift! :biggrin: Senzaţiile sunt şi mai tari după ce începi să stăpâneşti tehnica! :biggrin:
 
Ala se numeste aberatie. Ca sa dansezi cu masina la 80 km/h trebuie sa mergi cu acea viteza, ilegala in oras si complet pe langa cu acel citat care clarifica acest aspect. Iar daca e iarna, zapada pe jos, nu ai cauciucuri de zapada si mergi cu 80 km/h e mai mult decat aberatie, dar pentru asemenea aberanti trebuie sa plateasca o tara intreaga.
 
Back
Top