GPS

Doresc să achiziţionez un modul de GPS prin Bluetooth pentru Nokia E50.

Sa eviti receptoarele Nokia. Am incercat unul chiar cu E50 (si pe M600i). A fost criminal. :smile: GPS-ul ala e absolut inutil. Pierde semnalul si cand treci pe sub pomi, are o precizie de doi lei (e doar ca heads-up ca urmeaza sa faci viraj, dar tot tu te uiti cand)...
Ce mai, mai mult iti distrage atentia de la panourile rutiere si indicatoarele care chiar ar putea sa iti dea indicii utile.

Si din ce am auzit, cam toate sunt la fel. Deci nu am fost singurul ghinionist.
 
Când zici receptoare Nokia la ce anume te referi? La adaptoarele BlueTooth făcute de Nokia? Tot despre ele spuneai ca îţi distrag atenţia?
Sincer, nu am prea înţeles mare lucru. :smile:
 
Pai... parca era vorbe de receptoare (module) GPS, dupa cum scrie si in citat si in prima propozitie din post :rolleyes:. Receptoarele GPS facute (branduite?) de Nokia sunt proaste. De aici poti sa continui cu postul de sus.
E pierdere de timp sa te uiti pe display cand folosesti un astfel de receptor GPS pentru ca ai impresia ca te ghidezi dupa busola Connex.
 
Păi orice GPS are nevoie de „clear sky” deasupra, şi nu depinde de aparat să poată recepţiona semnalele prin obstrucţii. Chiar şi echipamentele serioase de poziţionare avertizează că nu funcţionează bine în păduri sau în văi montane înguste sau în alte situaţii în care vizibilitatea directă a cerului e afectată, şi oferă sugestii pentru evitarea acestor situaţii.

Remember, GPS-ul e doar cu rol ajutător, nu înlocuitor al atenţiei la volan sau a semnelor de circulaţie. Nu poţi închide ochii şi să conduci după cum îţi dictează vocea Irinei. :wink:
 
puter, eu cand am spus ca e alb m-am raportat la aproape orice alt GPS de pe piata. Pierde semnalul constant, in oras sau in afara, indiferent de conditiile de vreme si indiferent ca il tine cineva scos pe geamul masinii (asta pentru cei care au parbrizele ecranate).

Iar precizia este oribila. Nu imi dau seama din ce cauza, poate are intarziere pana trimite telefonului (nu am testat decat pe astea doua telefoane), poate sunt telefoanele de vina (dar totusi, sunt doua si sunt diferite), dar cu ala nu e bun decat sa navighezi pe DN sau pe autostrada. De foarte multe ori, in oras, unde sunt multe stradute relativ apropiate, m-am trezit ca ma avertizeaza ca trebuie sa virez mult prea devreme sau mult prea tarziu. In sensul ca pe harta apaream ori mult inainte, ori mult dupa intersectie, chiar si cand eu eram in intersectie sau la semafor. Ca sa nu exagerez, cand spun mult prea tarziu ma refer la faptul ca imi arata sa fac viraj exact cand treceam de intersectie. Adica 2-3 secunde, dar destul sa te dea peste cap.

Iar semnalul se pierdea aleator. Vreme buna, cer senin, eram in intersectia de la Unirii si mergeam pe splai (deci nici vorba de zgarie-nori care sa perturbe functionarea) si asta pierde semnalul. Eu nu cred ca e pe post de pilot automat, dar as vrea sa ma avertizeze ca tre sa ma incadrez pe banda din stanga/dreapta cu 100m inainte de intersectie. Nu sa creada ca sunt cu 100m inainte chiar si cand eu deja am traversat-o.

Nu am vazut ce model era ca sa caut pe net specificatii. Deja l-am dat inapoi. Dar o sa intreb, poate cineva a mai avut experiente cu acest model.
 
Readuc topicul in atentie cu cateva intrebari.

Ma intereseaza sa cumpar un GPS la aproximativ 1000lei, PNA sau PDA. Pe moment mi-au atras atentia Asus 686/696 si Mio P360/P560. 696 si P560 au si WiFi, dar nu ma intereseaza in mod deosebit (cu toate ca nu strica sa fie acolo). Mio si Asus 696 vin cu WinMobile 6, in timp ce Asus 686 cu WinMobile 5. Diferente substantiale? Adica sa fie asta unul din criteriile dupa care sa ma ghidez? Din ce am mai citit mare diferenta intre WM5 si WM6 nu este.

La Mio ma atrage si memoria de 2GB la 560 sau 1GB la 360. Asta ca sa compenseze si pentru diferenta de pret.

Mai am si alternative mai bune la pretul asta?
 
Diferenta majora, din cate stiu eu, intre win05 si 06 este stabilitatea ceva mai mare a versiunii mai noi.
Apoi, despre Asus nu stiu mai nimic, dar au/au avut mai multi colegi/amici Mio si nu prea erau multumiti de ele. Asa ca da. :biggrin:
 
Eu încă mai am un A696. Sunt mulţumit de el, e ok şi ca PDA şi ca GPS. WiFi-ul e util când n-ai chef să cari laptopul, dar mai vrei câte o informaţie din când în când. Eu foloseam WiFi pentru citit mailuri şi bloguri la serviciu (NewsGator Go! e drăguţ). Eu am vrut versiunea mai veche, A639, pentru antena mobilă, dar n-am mai găsit. Nu mi-a părut rău, GPS-ul merge bine şi cu antena încorporată.

Şi pentru A686 există update către WM6, dar atenţie, există incompatibilităţi între driverele video de pe WM6 A686-A696 şi unele versiuni de iGo. Pentru ultima versiune există un patch de la iGo.
 
Last edited by a moderator:
lai, in ce sens nu erau multumiti?

miahi, nu ma intereseaza in mod deosebit WM6. Deci daca iau 686 nu o sa ma obosesc sa fac upgrade. Vreau doar ceva care sa fie folosit 99% din timp pentru navigatie GPS. Probabil ca Asus 696 + un SD de 2GB ajunge in final la pretul Mio. Si parca in momentul asta Mio ma atrage mai mult. Dar sunt curios despre ce nemultumiri vorbeste lai :smile:.

Am mai vazut ceva care imi face cu ochiul. Mio C520. Mai ales pentru ecranul mai mare, de 4,3". Softul se poate schimba? Si daca nu, cum se descurca softul de la Mio? Nu prea am apucat sa folosesc decat iGo.
 
Ăăă, problemele erau diverse, insa cel mai mult tin minte ca se plangeau de probleme cu semnalul GPS. :biggrin:
 
AFAIK, TomTom e rege în America, dar în Europa cam sux.
Dacă tot a fost dezgropat topicul, permite-mi să te corectez: e cam invers. TomTom e(ra) liderul de piaţă în Europa de Vest. În SUA, liderul e Garmin.
 
Problema mare a navigatoarelor GPS, în România, este lipsa hărţilor; să zicem că pentru Bucureşti (şi parcă Timişoara) ai acoperire 90%; hărţile sînt făcute de SunCart (sau aşa ceva) şi nu sînt actualizate foarte des. La cum schimbă Videanu circulaţia...
Eu am navigaţie GPS pe un HTC P3600 cu Windows Mobile 6 şi iGo My Way Plus 2006 (parcă). E foarte fain, trebuie să recunosc, dar în afara Bucureştiului nu ai decît drumurile naţionale, şi nici alea cum trebuie (mă refer la acoperire). Chipsetul GPS este făcut de Qualcomm; nu foarte sensibil, da' mi-am făcut treaba cu el (prin Bucureşti).
Mai am GPS şi pe un Nokia N95, care are un SiRF II; e destul de slab (ca performanţe / sensibilitate), dar Nokia implementează un fel de A-GPS (nu m-am lămurit încă dacă e chiar A-GPS) şi ai TTFF sub 1 minut, în cele mai multe cazuri.

Point in case: pe unde vrei să-l foloseşti?

A, încă ceva: eu nu prea mai suport dispozitivele separate: vreau GSM / 3G / WiFi în aceeaşi cutie; io zic să te gîndeşti bine la asta.
 
Pe mine nu prea ma intereseaza dispozitivele all-in-one pentru ca ajung sa le fac pe toate prost. Adica incet, incomod, etc. Deci prefer sa am mai multe dispozitive si fiecare sa fie cat mai bun in domeniul sau, decat o struto-camila care nici nu face poze bune, eventual nici ca telefon nu e stralucit din cauza dimensiunilor, GPS-ul da rateuri sau alte asemenea.
Un alt motiv pentru care nu vreau all in one e ca foarte des am nevoie sa vorbesc la telefon si poate vreau sa si arunc un ochi pe GPS sau sa ma dau pe net WiFi :smile: sau mai general, am nevoie sa folosesc mai multe functii simultan, caz in care un all in one e descalificat din start.
Nici nu mai pomenesc de cazul extrem in care ramai fara baterie, adica fara telefon, PDA, GPS and all the other good stuff :biggrin:.

Deocamdata telefonul meu poate sa inlocuiasca cu succes un PDA (smartphone, touchscreen, daca era si dual-sim :rulez: ), am un TabletPC pentru net si cam orice altceva ce implica un pic mai multa putere de procesare decat un mobil, am nevoie si de un GPS. Asta este si motivul pntru care am luat in considerare si un PNA in loc de PDA.
 
Deci prefer sa am mai multe dispozitive si fiecare sa fie cat mai bun in domeniul sau, decat o struto-camila care nici nu face poze bune, eventual nici ca telefon nu e stralucit din cauza dimensiunilor, GPS-ul da rateuri sau alte asemenea.
Dar o struto-camila le-ar putea face pe toate, desi nu stralucit, la un pret mult mai mic.
 
Preţul o fi mic, dar valoarea e şi mai mică. Tocmai mi-am luat telefon mobil 3G, Nokia 6124; camera foto principală cică are 2 megapixeli, dar face nişte poze execrabile. Atât de proaste încât nu mi-am imaginat vreodată că ar mai şi lăuda acest „feature” cu text mare pe telefon. Dar am plătit în plus pentru acest lucru, şi cred că am plătit cam prea mult pentru calitatea ce o obţin. Prin urmare, valoarea ei e foarte proastă, şi diferenţa de bani nu va fi reflectată vreodată prin satisfacţia mea. Asta înseamnă valoare proastă a unui produs all-in-one. Să continui şi despre mult-lăudatul mp3 player încorporat, care are un zgomot de fond de parcă aş merge cu avionul?
 
Back
Top