GPS

Pai nici n-aveai cum sa te lamuresti, ca nu s-a discutat de sisteme proprietare. Vezi ce soft foloseste computerul si, daca e unul comercial, cauta-i harta. Ai sanse mici sa gasesti una detaliata, dar nu imposibil (s-a discutat mai sus).
N-ai vizitat link-urile, pentru ca una din firme (pare-mi-se "GPS & more") ofera un device care se interpune intre receiverul masinii si LCD, permitind instalarea softului comercial.
 
pda?

ok, dar eu nu am pda, si nici nu vreau unul. nav4all acesta m-a interesat in special pentru faptu ca se conecteaza la telefonul mobil, faci download la o aplicatie si da trebuie sa fie conectat la net tot timpu dar nu cred ca costurile sunt asa de mari.
 
Sunt cele mai simplu de programat - există standarde atât la sistemul de operare cât şi la interfaţa cu utilizatorul. Teoretic există standarde şi la telefoanele mobile, dar atunci când sunt 1000 de telefoane diferite...
 
Flexibilitatea. PDAPhone-ul e ca un laptop care intra în buzunar. Dupa ce termini cu navigatia, îl folosesti la *o gramada* de alte lucruri.
 
Re: pda?

Originally posted by george2mobile
ok, dar eu nu am pda, si nici nu vreau unul. nav4all acesta m-a interesat in special pentru faptu ca se conecteaza la telefonul mobil, faci download la o aplicatie si da trebuie sa fie conectat la net tot timpu dar nu cred ca costurile sunt asa de mari.
Softuri GPS pentru tel mobil:
Route66 nu l-am folosit.

Wayfinder Earth este varianta FREE a Wayfinder6, din pacate doar varianta platita ofera suport GPS. In anumite tari poate fi cumparat un abonament de 5€/luna pentru a folosi aplicatia. Versiunea cu GPS e disponibila si ca Trial pentru 5 zile.

Wisepilot are harti bune, si versiune trial.

IGo merge si pe smartphoneuri.

Mai ai nevoie de un bluetooth GPS reciever, recomand chipset SiRF III sa nu ai probleme cu norii :wink:

LE: AdrianB1 pentru laptop sunt mai multe softuri: Route66, Sony, chiar si versiunea full de Google Earth. De asemenea receptorul GPS poate fi si USB. Problema e ca pierzi din mobilitate cu dimensiunile (cred ca pe moto conteaza).
 
Originally posted by hulubei
Route66 parca nu avea harta pentru Romania. Sau ma insel?
Acoperirea Route66 pt Europa de Est, MMC mobile kit:
 

Attachments

  • map.png
    map.png
    11.3 KB · Views: 744
Deci la noi, in afara de Bucuresti - care e acoperit 100%, e o acoperire asa... cat sa se vada drumurile nationale si autostrada.
 
IGo, Wayfinder si Wisepilot le-am folosit si au harti detaliate la nivel de strada pentru Cluj-Napoca.
IGo are chiar si numerele strazilor.
Wayfinder are harta deplasata cu 100m spre nord dar in schimb are liniile de troleibuz din Cluj :biggrin:
Wisepilot are harta ok, nu are nivelul de detaliu de la IGo dar cel putin ce are, are cu coordonatele bune.
 
Ceva imi spune ca au disparut cateva posturi (cum probabil o sa dispara si ultimele 3) :biggrin:.
 
Lasati-l in pace, caci nu stie ce face. :biggrin:
Are topic deschis si dincolo, intra o data pe luna si pune intrebari/face afirmatii ca cea de mai sus.
 
Redeschid puţin discuţia aceasta moartă. Nu ştiu dacă avea rost un topic nou.

Ideea e că am la bord un Nokia E50, Symbian S60 a treia ediţie. Vreau să-mi trag un GPS pe el. Dar cum sunt bâtă în domeniu nu ştiu ce adaptor e bun şi recomandat plus că cel mai important, nu ştiu ce soft cu tot cu hărţi pentru România are hărţi mai bune, evident compatibil cu telefonul. Cu alte cuvinte, cine mă ajută şi pe mine cu sfaturi despre adaptorul hardware cu GPS cât şi softul compatibil cu adaptorul, telefonul şi cu hărţi bune pentru .ro?

edit: în afară de Route66 ce variante pentru soluţia mea mai există şi totuşi, încă nu ştiu ce parte hardware să aleg. Evident, nu vreau să coste un purcoi de bani mai ales că mă va ajuta decât în afara localităţii.
 
Back
Top