GPS

as dori sa aflu mai multe despre sistemele gps. cine si ce foloseste? doresc sa-mi iau si eu dar nu cred ca sunt atras de ofertele curente.
 
Chiar şi mai important mi se pare acest link. Hint: Cap. 2, paragrafu` 2. Dacă tot nu-i clar, liniuţa 4.
 
Last edited by a moderator:
Ok :smile:
Am cautat prin internet si am gasit un produs Nav4All. Se conecteaza la telefonul mobil si este parca destul de folosit. Cine il foloseste deja?
 
Pentru Nav4all trebuie sa ai permanent conexiune la net. Unde ai nevoie de GPS, este foarte probabil sa nu ai net deci Nav4all poate fi complet nefolositor.
Mai interesant mi se pare softul iGO impreuna cu un PDA ce are receptor GPS, precum acesta. iGO este pina la acest moment singurul soft care ofera harti rutabile pentru Romania. Se poate selecta punctul de plecare si cel de destinatie iar iGO iti indica drumul. Uneori mai face greseli, esti bagat pe sens interzis :smile: dar in general softul e acceptabil.
O alta solutie ar fi un smartphone, sa zicem SPV C600, plus un receptor GPS, plus un soft de genul GPS Dash. Dezavantajul aceastei ultime variante este ca va trebui sa-ti faci singur hartile, sa pui singur coordonatele, hartile nu vor putea fi rutabile.
 
Gresit.
1. iGo nu este singurul soft care are harti pentru Romania, ci este cel care le are mai detaliate. Alternativele exista, dar nu sint la fel de apreciate in Europa de Est: TomTom, RoAD (doar pe GPS-uri Garmin) etc.

2. iGo merge atit pe PocketPC, cit si pe Smartphone. Nu trebuie sa-ti faci singur hartile, ele vin ca si pentru PocketPC - trebuie doar sa-ti cumperi soft-ul, care vine pe card (mini SD). N-au POI-uri (Point Of Interest), dar astea ti le definesti tu: de exemplu, camerele video de pe DN1. :wink:

Cele mai bune si cele mai des intilnite GPS Receiver-e sint Holux (modelul 236, dat de tine in link, cu Bluetooth si procesor SiRF Star III - pentru Smartphone si nu numai).
Pe neomax.ro softul a ramas 8+ mil, in alte parti este sub 5 mil. Brrr...
 
1. Am zis că iGO este singurul soft cu hărţi rutabile pentru România şi nu că este singurul soft care are hărţi pentru România. TomTom după ştiinţa mea nu are hărţi rutabile pentru România.
2. Link-ul dat de tine la pct. 2 nu funcţionează. Cînd am zis că trebuie să-ţi faci singur hărţile m-am referit la soft-ul GpsDash.
 
Da, dar si la RoAD sint rutabile, dupa stiinta mea.

Ai zis de "ultima varianta", care reprezenta smartphone + GPS Receiver + soft. Cum iGO (stiam ca) merge si pe SP-uri, nu vad de ce si-ar lua cineva GPS Dash-ul.

Link-ul nu mai functioneaza (site-ul e praf), n-am idee de ce, probabil pentru ca acum merge asta; cert e ca si altii il dadusera ca valid. Oricum, incep sa am banuieli nasoale: nu scrie nimic de Smartphone. Am sunat la suncart.ro si n-au putut sa-mi dea un raspuns sigur, astept un telefon miine.
 
RoAd are harti rutabile dar este dupa cum ai spus si tu pentru GPS-uri Garmin, eu discutam despre PDA-uri in acea fraza.

Am mari indoieli ca iGO merge pe smartphone-uri, eu am incercat pe SPV C600 si nu am reusit sa-l fac sa functioneze. Din acest motiv "am recomandat" pentru smartphone-uri softul GpsDash.
PS Pina la urma cum e? "Gresit" se referea la ce am scris eu sau era titlul postului tau? :tongue:
 
Interesantă discuţia, dar cam abstractă. Pe înţelesul unui neiniţiat (am un receiver vechi de vreo 8 ani, dar am mai urmărit progresele) ce sistem ar fi bun pentru:
- mers cu maşina/motocicleta (alimentare de la brichetă, nu pe baterii)
- mers pe munte (baterii)

M-ar interesa ce trebuie ca sistem complet, nu care receptor e mai bun şi care smartphone, că nu ştiu care pot lucra împreună. Receptorul meu e un Panasonic dintr-o bucată (receptor, display LCD, cititor cartele flash cu hărţi), cere câte 6 baterii AA, le termină în maxim 2 ore şi are sensibilitate proastă, în maşină pierde des semnalul. M-ar interesa un astfel de dispozitiv cu autonomie mai mare şi hărţi ale Europei centrale şi de est.
 
Pachet complet iGO de la e-Mag sau GPS & more. Ori ceva custom, simplu de instalat: receiver Holux 236 Bluetooth SiRF Star III (5 mil., garantie 1 an) + soft iGO (5 mil.) + pocket PC / smartphone (preturi peste 10 mil).
 
Originally posted by AdrianB1
- mers cu maşina/motocicleta (alimentare de la brichetă, nu pe baterii)

Aha deci faza cu motociclistul gras si tatuat nu era in intregime neadevarata.:smile:
Acest PDA are Car Chareger with Charger Adapter + Car Kit (Car Holder and Gooseneck) si presupun ca nu e singurul. In ceea ce priveste bateria problema e rezolvata atita timp cit e alimentat la bricheta iar pe munte nu vei sta cu PDA-ul tot timpul deschis, mai trebuie sa fii atent si la drum. Am avut pentru citeva ore Asus A636, mi s-a parut OK si nu cred ca vei avea probleme cu bateria (desi nu am facut un test in acest sens). Din punctul de vedere al calitatii receptiei semnalului GPS lucrurile stau bine pentru exterior, la interior mai ales daca esti inconjurat de niste pereti de beton nu prea vede nici un satelit.
Soft-uri ce cuprind harti ale Europei de est sunt destul de putine, pina la urma tot la iGO va trebui sa te rezumi.
iGO Europe 2006 include hărţile următoarelor ţări:
Andora, Austria, Belgia, Bosnia - Herzegovina, Croaţia, Cehia, Denmarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia (doar drumurile principale), Spania, Suedia, Ungaria

iGO Western Europe 2006 include hărţile următoarelor ţări, puse la dispoziţie de compania TeleAtlas: Andora, Austria, Belgia, Denmarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, San Marino, Spania, Suedia

iGO Eastern Europe 2006 include hărţile următoarelor ţări, puse la dispoziţie de companii naţionale din ţările respective: Bosnia - Herzegovina, Croaţia, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria, precum şi drumurile principale din Slovenia şi ţările incluse în iGO Western Europe 2006

LE La harti rutabile m-am referit, de data asta am uitat sa precizez. Oricum hartile pentru Romania si Europa de est de la TomTom, Route 66 etc sunt f.proaste si nu sunt rutabile.
 
Soft-uri ce cuprind harti ale Europei de est sunt destul de putine, pina la urma tot la iGO va trebui sa te rezumi.
Mai toate soft-urile cunoscute au harti pentru Europa de Est. Problema e ca, de exemplu, nu sint suficient de detaliate (la nivel de strada) - asa cum s-a mai spus in posturile anterioare. Recomandarea mea tot la iGO s-ar duce, asa cum am scris deja.
Dar, daca doar te intereseaza sa stii unde te afli ca pozitie pe harta generala (pentru alpinism, se zicem), majoritatea soft-urilor (chiar si cele free) sint suficiente.

In atentia posesorilor de auto mai vechi: un GPS + telefon/PDA + soft (posibil free) = computer de bord (km parcursi, km pina la destinatie, chiar si consum - bazat pe nomenclator).
 
Originally posted by Bico
Aha deci faza cu motociclistul gras si tatuat nu era in intregime neadevarata.:smile:
Vrei să fac poze cu tatuajele? :smile:

Receptorul şi softul iGO pot lucra şi cu un laptop cu Bluetooth sau doar cu un PDA? Lipsa hărţilor României nu m-ar deranja dacă aş putea seta manual pe laptop coordonatele pentru punctele care mă interesează - coordonatele le iau din GoogleEarth. Da, nu mi-ar indica drumuri între oraşe, dar pentru asta există Sony AutoRoute sau ceva echivalent.

La eMAG se spune că softul e iGO Romania, include şi alte ţări sau doar România? Şi dacă nu, cum se procedează, cumperi module SD şi le schmbi după nevoie?
 
Originally posted by Xllerator
Dar, daca doar te intereseaza sa stii unde te afli ca pozitie pe harta generala (pentru alpinism, se zicem), majoritatea soft-urilor (chiar si cele free) sint suficiente.

Pentru alpinism sau pur si simplu plimbari montane GPS Dash este poate mai potrivit decit iGO fiindca iti permite sa incarci propriile tale harti. Poti scana de exemplu harta masivului Piatra Craiului, poti introduce coordonatele (alpinet ofera pentru unele trasee turstice coordonatele geografice) si poti avea o harta GPS in detaliu.
 
Este exact ce am spus si eu: toate softurile sint ok pentru pozitionare. :smile:

Adrian, exista(u) mai multe pachete: Europa de Vest, Europa de Est, Romania etc. Vezi la link-urile respective mai multe detalii. Daca pachetul inclus pe SD nu acopera tara respectiva, schimbi SD-ul.
 
Si care din soft-urile astea este compatibil cu sistemul gps de pe un x3 ? Ca nu m-am lamurit deloc. Poate lamuresc si eu posesorul masinii ca ii functioneaza gps-ul in .ro. :rolleyes:
 
Back
Top