GPS cu harti FULL EUROPE

Am observat ca pe DN1 limita de viteza in localitati pe harta e de 50km/h, desi e de cativa ani ridicata la 70. In dreptul camerelor de viteza raportarea e corecta -70km/h. Nu e o problema mare, banuiesc ca acuratetea hartilor pentru republica bananiera Ro nu e o prioritate.
 
În UK de exemplu se schimbă limita de viteză a GPSului în secunda în care trec de semnul rutier care indică limitarea. Pe de altă parte, tot ce ține de trafic pe aici este coerent, deși "ioropenii" strâmbă din nas pentru că volanul e pe dreapta :smile:

Nu cred că-i vorba de "bananieră" cât de faptul că în România drumurile sunt în paragină, și nu mă refer doar la asfalt. Semne de limitări puse aiurea sau uitate acolo după o lucrare (yay pentru 100-80-60-40 pe autostradă :hmm:), în general faptul că treci din sat în sat pe anumite drumuri național-europene și un sat are 50km/h și altul are 60 și altul are 40, totul efectiv bulversează până și un șofer uman, darămite un program GPS (sau programatorii acestuia). Eu în locul lor nici nu mi-aș pune mintea cu dobitocii care trasează linie întreruptă în curbe și pun "sfârșit de zonă cu depășirea interzisă" și un alt semn "depășirea interzisă" în <20 metri și să nu uităm de supervopseaua superreflectorizantă și supernisipul care o acoperă, în funcție de vreme și/sau prognoză (drumul pe defileul Oltului este sublim, dar mai bine-mi tai un c0i decât să mai trec pe-acolo vreodată după ora înserării, era să mor și să-mi bag și perechea-n mormânt pe-acolo iarna trecută).
 
DN1 Bucuresti Ploiesti e cu limita de 70km/h in toate localitatile (exceptie face un pod cu 50km/h). Nu e vorba de limitari temporare or shit. Si chestia asta e de ceva ani. iGO raporteaza corect.

Probabil Sygic nu investeste foarte mult in a actualiza detaliile infrastructurii rutiere din Romania, neavand o baza prea mare de clienti aici (cati turisti vin in Ro si folosesc navigatia de la ei? De cumparatori nu mai vorbesc, pirateria e in floare)
 
Pentru că DN1 este singurul drum național-european. Discutam la modul general, nu particular (DN1 este un exemplu fericit de drum marcat și semnalizat ok).
 
Touche. Stirea originala.

Partea proasta (pe care am observat-o si la mine): daca ai GPS, neam te mai uiti la indicatoarele de pe marginea drumului. De asemenea genereaza certi in familie de tipul "ti-am spus eu sa n-o luam pe aici". :biggrin:
 
Stire din pix: nu exista nici un GPS care sa arate autostrada acolo. O fi aratat un drum secundar, dar sigur nu autostrada. In caz ca nu stiati in Romania exista si DN neasfaltat (unul aproape, pe langa Comana, judetul Giurgiu), drumuri judetene sau comunale sunt garla.

Iar ca o contraoferta: atat Osmand, cat si Sygic in zona de vest din Budapesta se dau in barci invartindu-te pe stradute. Testat cu amandoua cu 2 adrese diferite setate ca destinatie si plecare din centru, asta acum vreo 3 saptamani si cu ultimele versiuni de harti. Recunosc ca nu aparea nici o autostrada acolo.
 
Touche. Stirea originala.

Partea proasta (pe care am observat-o si la mine): daca ai GPS, neam te mai uiti la indicatoarele de pe marginea drumului. De asemenea genereaza certi in familie de tipul "ti-am spus eu sa n-o luam pe aici". :biggrin:

Eu sincer consider GPSul (telefonul cu Sygic, de fapt) și alte indicatoare de bord ca fiind pe post de "augmented reality", niciodată nu ignor semnele de circulație, bornele sau alte panouri. Iar cu aia "în familie", am rezolvat-o de ani buni de zile cu "dacă vrei să conduci, te urci la volan; așa, discutăm orice altceva decât condusul meu/traseul; nu plecăm cu ora, ci doar cu destinația, ajungem când ajungem". So far, so good :smile:
 
@Neo, la tine e simplu ca nu ai multi de convins, cred ca pisica e de acord cu stilul tau de condus oricum ai merge.
 
Pana la urma cred ca e o dezinformare a nemtilor: prin zona Prahuda / Ghebari / Paltin (Vrancea) nu trece decat DJ205D care da in DN2D, niciunul neavand nicio legatura cu Bacaul. :biggrin: Deci manca rahat aia. :zbang:
 
Cu Osmand free poti descarca 10-16 harti (numarul se pare ca s-a schimbat de la o versiune la alta) fara nici un fel de limite de utilizare; daca vrei doar Romania si cate o alta tara unde mergi in weekend pentru un city break e suficient.

Pe ce device folosesti osmand? La mine navigatia face redraws la harta la fiecare 20 de secunde, foarte enervat.
 
Redraw la zona curentă sau la margini? Într-adevăr, redraw-ul e un pic cam lent uneori, dar ar trebui să se întâmple doar la marginea hărții, când ești în mișcare, nu la toată harta. Cu zoom prea mare nu se descurcă să facă redraw suficient de repede la >200 km/h nici pe Note 3.

Și cu o vagă legătură: densitatea datelor OpenStreetMaps.
 
Fără auto zoom face la margini, dar la o bucată destul de mare din margine cât să fie foarte enervant . La fel se comportă su pe harta cu roads only și pe harta normală încercat pe un nexus 5 și pe un galaxy nexus.
 
Pe ce device folosesti osmand? La mine navigatia face redraws la harta la fiecare 20 de secunde, foarte enervat.

Initial pe Galaxy S2, apoi pe S3. Pe S2 merge prost, pe S3 se misca mai bine, dar pe nici unul nu am avut probleme de genul asta. In ultima vreme l-am folosit pe moto dupa indicatii vocale, telefonul era in buzunar si habar nu am cat de des redesena harta, insa din ce imi amintesc de cand l-am folosit in masina nu aveam probleme cu asta.
 
Am folosit Sygic intr-o calatorie de ~1000km prin Romania (B-Sighisoara-Cluj-Arieseni-Deva-Sibiu-B). Aplicatia e foarte tare, modul HUD e foarte fain, mai ales noaptea. Pentru ca Romania e o tara din lumea a 3-a, este evident faptul ca harta da rateuri:
- in Sibiu sunt sensuri unice si giratorii lipsa, noroc ca recalcularea traseului se face destul de rapid
- segmentele din A1 de pe langa Sebes sunt mai scurte pe harta decat in realitate si are tendinta sa te scoata mai repede decat e cazul de pe autostrada
- cautarea adreselor la nivel de numar de strada da gres, am incercat 3 adrese diferite si destinatia a fost pusa in capatul strazii.

Mi-ar fi placut o integrare mai buna cu Android-ul - sa mearga paste-ul (coordonate sau adrese copiate din browser). Si o voce in romana feminina. Mihai e ok, dar parca ii simt dorul Ioanei din iGO.
 
Back
Top