Gmail evolueaza

chrisTian

Membru
Sunt neplacut surprins de miscarea celor de la Google. In mod sigur voi renunta la cele 6 conturi care le am pe gmail. Well, a fost frumos cat a durat si cu acest gmail. Acum Google incepe sa-si stranga ecosistemul in chingi si sa scoata bani din tot ce ii apartine. Deci lumea libera e libera, dar nu gratis.
As zice ca tinta lor este sa afle numerele de mobil ale utilizatorilor din US, pe care eventual sa ii spameze cu oferte de vorbit via internet, mai ieftine, si deci sa ia painea de la gura operatorilor mobili de telefonie. Evident ca acesti operatori nu o sa lasa asa usor din mana clientii, si situatia va evolua, cam intr-o directie nedorita de Google. Si aici imi amintesc de esecul reprezentat de GoogleTV - marile firme de cablu din State i-au interzis lui Google transmisia programelor lor via net, asa ca google box tv sets nu prea au avut vanzare.
 
La inceput, o sa poti opta sa nu te loghezi in doi pasi. Mai tarziu, va deveni obligatoriu. Atunci, o sa imi schimb semnatura in ceva foarte urat la adresa lui Adi.
 
De unde stii, esti cumva actionar majoritar la Google? La inceput o sa poti opta sa te loghezi in doi pasi, se pare ca nu e optiunea implicita.
 
chrisTian, la gmail oricum nu poți să-ți faci cont fără să le dai numărul de mobil. Iar dacă nu-ți place cu SMS-uri, poți lua aplicația mobile și gata. Trebuie să înțelegi că Google știe oricum mai mult despre tine decât tine, așa că nu prea mai contează dacă îți trimite încă un SMS.

Mie two-way auth mi se pare foarte ok. Trebuie să te gândești că gmail are și utilizatori business, care țin la mail-uri (ok, nu așa de mult încât să le țină pe propriul server, dar suficient de mult ca să aprecieze o modalitate de protecție.
 
Da miahi, am vazut ca asta e cerinta lor daca vrei sa faci un cont acum pe Gmail. Eu am prins perioada boom-ului Gmail, cand se mergea pe invitatii.
Si da, stiu ca ma are in buzunar, dar parca mai vreau sa imi amintesc cum era cu putina lumina deasupra capului.
Adi, eu prezic viitorul. Inca n-ai invatat ca astia mai putin scoliti nimeresc mai repede drumul cel drept ?
La ce relatie de prietenie / afaceri exista intre Guugle si armata SUdanezA, e clar ca mai degraba mai devreme decat mai tarziu o sa fie totul incapsulat cat mai strans, si nu neaparat in servere.
Acum o sa fiu stropit ca aberez. Poate ca asa suna. Dar peste xxx ani mai vedem, daca suntem inca in viata si ne dam liberi pe net.
 
Am avut in ultimele saptamani ocazia sa numar bug-uri din Gmail, atat web based cat si clientul nativ de Android, de m-am saturat. Nu e chiar la fel de prost decat Outlook, dar e jalnic oricum:
- ignora media query
- ignora o gramada din tagurile sau atributele HTML
- nu e in stare sa inteleaga corect parametrii mailto
- nu e in stare sa se comporte macar la fel pe desktop si pe clientul de Android - pe unel merg unele chestii, pe celalalt altele. De pilda pe desktop un mailto intelege destinatarul si body, nu si subiectul, pe clientul nativ doar destinatarul.
- clientul de Android nu e in stare sa afiseze mai multe mesaje primite de la acelasi expeditor decat ca discutie, iar cand vrei sa stergi nu poti sa stergi decat toata discutia, nu un singur mesaj
- si chiar daca stergi discutia cand iti vine un nou mesaj apare din nou "1 of 20" (leaga din nou mesajele din Deleted)

Daca nu vrei sa trimiti un mail chior in format e o munca titanica sa il faci sa fie afisat corect. Nu vorbesc de magarii gen campanii pe email cu linkuri ascunse, ci la un mail cu o semnatura cu un logo in ea si niste tabele chioare cu date. Or fi avand programatorii de la Google conditii bune de munca, dar poate 1000 din aia X zeci de mii sunt sclipitori, multi din ei sunt la numar.
 
Mie cel mai nasol mi se pare modul de afișare pentru threads. Cât am organizat excursia în Islanda am avut multe mail-uri de trimis, cu atașamente, Re și Fwd, iar după vreo 6-7 mail-uri deja era greu de urmărit care atașament e de unde și care e ultima versiune. Pe la 20 deja eram complet zăpăciți, eu nu mai găseam pe mail nici confirmările de la biletele de avion, nici ultima versiune a asigurărilor de călătorie. Iar când am cerut-o de la altcineva, tot o versiune veche a venit.

Pe Android am trecut contul de gmail în aplicația de mail și am abandonat aplicația specială gmail. Dar și aia are bubele ei: am înregistrat prima dată contul de gmail, după care l-am șters și am adăugat contul de exchange de la serviciu. Ei, ștergerea aia nu e chiar ștergere. Acum dacă trimit un mail de pe telefon, pe contul de serviciu, îmi pune în header reply-to către adresa de gmail. Și nu pot să scap de asta, setări nu există iar ce găsesc pe net sunt răspunsuri de 'tards care nici nu înțeleg problema. Partea faină e că am și resetat telefonul o dată și tot degeaba, și-a luat setările singur de pe undeva.

Mi-e cam lene, dar până la urmă o să instalez un client webmail mai bun ( = care funcționează și nu cere din 5 în 5 minute să-mi fac cont de G+) pe domeniul meu și gata.
 
Back
Top