Gigabit Ethernet acasă?

Da, aici ar fi util un test de plăci de reţea ca să vezi încărcarea procesorului vs throughput în funcţie de nivelul de procesare în drivere sau hardware.
 
Domnilor, m-ati inteles gresit (iar :tongue:). Probabil am eu o problema de exprimare. Nu a chestionat nimeni utilitatea jumbo frames in general. Voiam doar sa sugerez ca o retea Gigabit merge foarte bine si fara asa ceva, si ca poate ca pentru unii este indeajuns pentru acasa. Probabil ca pentru altii nu este indeajuns, e de inteles :smile:. Am spus o idee, nu am dat cu parul.
 
Plăcile ieftine se bazează pe drivere/procesor pentru majoritatea chestiilor de decizie; plăcile care nu fac întreruperi din orice (de obicei server class) au procesor pentru calculele astea şi au nevoie de CPU doar când chiar au primit ceva interesant.

Din păcate cam acelaşi lucru se întâmplă şi la switch-urile ieftine, degeaba are el porturi de 1Gbps dacă bus-ul intern poate transfera doar 2-300Mbps.

Eu aştept să-şi ia puterfixer switch şi văd pe urmă ce-mi iau şi eu :biggrin:.
 
Eu aştept să-şi ia puterfixer switch şi văd pe urmă ce-mi iau şi eu :biggrin:.

Idem :biggrin:. Am un hub firewire 800 (Adica 800Mbps) si mi-ar fi deajuns. Evident, TCP/IP merge pe Firewire in caz ca nu stiati dar in Vista au scos suportul pentru asa ceva :frown:.
 
You suck :biggrin:

Pentru userul obişnuit, nu văd justificare în a trece la Gigabit, cu sau fără jumbo frames. Fast Ethernet e arhisuficient. Pentru power user, în schimb, dacă tot trece la Gigabit, nu văd de ce ar lua un switch crippled. Switching fabric încă nu ajunge să te doară aşa rău la 5-8 porturi, de-abia de la 16 în sus şi nevoi foarte clare de trafic voluminos începi să măsori şi acest parametru.
 
Nu te doare rău dacă e totuşi ceva, acolo, dar din experienţa mea nici multe din alea de 100Mbps n-au "fabric" (am zis bus că sigur la astea ieftine îi zice fabric doar pentru că aşa s-au gândit unii acum mult timp că ar fi bine să fie) care să ţină 2-300Mbps.

Firele mele trase prin pereţi aşteaptă să te hotărăşti :smile:.
 
Dacă găsiți un Dlink DGS 220x în RO promit că fac eu teste :smile: Am fost la un pas de a comanda unul cu 5 porturi și unul cu 8 de pe Newegg, am citit despre ceva probleme și până m-am prins că era vorba de modelul din 2007 (cele curente sunt lansate în februarie 2008) s-a întors colegul care putea să mi le aducă. Mai bine riscam 80$ pentru ambele :frown:
 
La D-Link-ul ăla ajunsesem cu check-out-ul pe Amazon până la avertismentul că nu poate fi trimis în afara SUA :frown: Mai caut. Cine are contacte la ASBIS, să arunce o întrebare despre el?
 
A apărut prin oraș Dlink DGS-1008D. Din păcate există două modele cu același nume, cel vechi are carcasa gri și argintiu și e sub 140 RON, cel nou are carcasă albă, consumă maxim 4.5W și e 10 RON mai mult. Nimeni nu specifică ce vinde (online), iar în Cora e cel cu carcasă albă la 180 RON :frown: Nu am descoperit care sunt diferențele față de DES-2208, încă mai caut și cumpăr unul din ele.

LE. Modelul vechi se pare că are probleme cu alimentatorul, e extrem de sensibil la fluctuații de curent pe intrare și resetează switch-ul.
ELE. Aproape sigur nu suportă jumbo frames. Nu există nici o referire la asta pe nicăieri, dacă nu iese fum probabil nu e nici un foc.
 
Am eu DGS-1008D, suporta (cica) jumbo frames, baga un search cu modelul + jumbo frames. In rest ce sa spun, mi se pare normal sa mearga bine, nu se încalzeste nu nimic, nu am vreo chestie de semnalat. Si la cât costa, poti sa-ti iei doua, unul de rezerva. :biggrin:
 
Ai modelul alb, Green Ethernet?

Am căutat cu Google fix ceea ce ai sugerat înainte de a scrie mesajul precedent, nu am găsit nimic care să confirme că există suport pentru jumbo frames și că funcționează. Orice informație mai veche de 2008 este despre modelul anterior care neoficial suportă jf până la 9k, dar practic nu funcționează.

O să aflu pe viu în următoarele 2-3 zile, am o promisiune că primesc unul modelul nou.
 
Da, am modelul nou, alb, Green.

Daca îmi spui cum pot detecta JF concret, as putea face un test, dar tare mi-e ca e dificil de încropit un JF-metru.

Edit : cardul meu ethernet e NETGEAR GA311 Gigabit Adapter
 
Poți testa doar cu două computere conectate prin acel switch (nu și alte echipamente intermediare, dacă unul nu suportă jf pică tot testul). În proprietățile plăcii de rețea la Advanced ai opțiuni de configurare specifice plăcii și driverului respectiv. Properties în stânga, Values în dreapta, alegi "Frame size/jumbo frame/big frames/packet size" (denumirea poate fi diferită) și în Values vezi ce opțiuni ai, între 4k și vreo 15k, uzual 4, 7 și 9k. Driverii generici din OS pentru plăcile de rețea de obicei nu au opțiune de jumbo frames, cei de la producător au opțiunea dacă placa de rețea suportă acest feature.

Faci chestia asta la ambele computere și vezi dacă se mai văd în rețea. Eventual încerci o copiere de pe unul pe celălalt și observi viteza de copiere și ocuparea procesorului, în cazul jumbo frames viteza poate fi mai mare cu aceeași utilizare a procesorului sau egală cu utilizare mai mică.

Citisem pagina aia, nu am găsit mențiunea de jumbo frames. O fi ascunsă bine sau disimulată sub o denumire obscură?
 
E la tech specifications.

Din pacate nu am doua placi de retea (PC-uri) Gigabit, si presupun ca nu pot testa PC+PS3 sau PC+NAS.
 
PC + NAS? Sigur că da, dacă ai opțiunea la NAS. La cel pe care îl folosesc eu există opțiunea, nu e nici o diferență de performanță (NAS slab), dar măcar știu că tot lanțul suportă jf.

Yep, scos paiul din ochi și găsit 9k. Mă așteptam la o listă de valori, nu una singură care bănuiesc că e valoarea maximă.
 
Am dezactivat JF pe NAS si parca am o scadere de viteza de transfer de câtiva MB/s. Acum nu e cel mai fiabil test, ca mai sunt o gramada de alte optiuni care nu stiu ce fac si ce influenta au. Oricum, NAS-ul ca si placa de retea din PC suportau activarea JF fara probleme.
 
Mii de mulțumiri pentru confirmare. Sper să primesc și eu două bucăți în următoarele 2-3 zile.
 
Tocmai am luat un DGS-1005D (aceeași Mărie dar cu 5 porturi), 116 RON la eMAG (mai au o singură bucată în stoc). Pe segmentul la care am făcut upgrade la prima strigare am transfer (file copy în Windows) de pe laptop de desktop între 35 și 40 MB/sec. Când o să am timp fac și teste desktop-desktop (discuri mai rapide), eventual cu FTP sau Openfiler ca să văd care sunt limitele reale ale întregului setup.

Dacă știe cineva unde se găsește DGS-1008D în afară de Cora sunt încă interesat, mai am nevoie de minim o bucată.

Pentru cine e interesat: am găst patch panel compact, 12 porturi cat 5e la dimensiuni de 25.5x7x5 cm cu tot cu suportul de montare pe perete. www.patchpanel.ro, pagina a 3-a la 'Pasive', preț 100 RON. Scump, dar mai ieftine se găsesc doar rackmount, prea lungi.
 
Viteza switch-ului nu se testează cu transferuri de fişiere, ci cu TTCP.

La patchpanel.ro nu merge checkout-ul, singura opţiune e găsirea lu' nenea Ionel Rachita.
 
Back
Top