Ghid SSD Raid 0

Se poate folosi un asemenea tool, dar nu la fel de eficient.
E mai bine decat nimic. Asta pana cand s-o implementa TRIM si pe matrici RAID.

Legat de progress bars, pana si pe harduri clasice mi s-a intamplat sa nu le vad, in functie de soft. Nu as exclude posibilitatea sa se poata si pe SSD de multe ori :smile:.
 
Când RAID 0 oe SSD e mai mult un moft, iar TRIM merge by default pe SSD nu cred că o să scrie Microsoft prea repede un asemenea driver pentru Windows 7. E la fel de util ca religia :lol:
 
Dupa ceva mai mult de o saptamana de utilizare

1. sistemul este la fel de snappy ca la instalare

2. windows experience index la hdd este 7.9

3. initial alocasem 200 mb de swap pe o partitie de pe volumul raid, dar a trebuit sa dezactivez acest swap si sa si mut directoarele temp din profil & windows pe un hdd mecanic, pentru ca afectau vizionarea live in windows media center (dupa aproximativ 5 minute de vizionare dvb-t, framerate-ul scadea vertiginos) voi investiga daca este legat de temp sau de swap pe ssd.

LE: 3 era cauzat de faptul ca ventul de pe placa video era oprit. totul merge perfect acum.
 
Last edited:
Problema e că TRIM funcționează doar în Windows 7 și doar cu discuri simple, nu RAID. Nu ține de disc, ci de driver. Se poate folosi un asemenea tool, dar nu la fel de eficient.

Si nu functioneaza pe placile de baza cu chipset NVIDIA. :smile:
 
Ba da, dacă implementezi asta în driver. Microsoft a făcut-o pentru driverul de chipseturi Intel, Intel încă nu a făcut-o pentru propriile chipseturi și nici nVidia. Dacă aștepți ca Microsoft să facă driveri pentru toate chipseturile de pe piață ai dreptate, nu merge pe nVidia, dacă nVidia nu își scrie driveri nu înseamnă cu nu funcționează și doar nu există încă driver care să o facă.
 
Afirmația ta lasă impresia că pe chipseturi nVidia nu poate funcționa, e ceva cu chipsetul. Dacă adăugai un "încă" sau "deocamdată" era un pic mai clar. Spartanii aveau avantajul de a trăi într-o lume mult mai simplă.
 
Misto, misto. Si pana la urma cum imi dau seama daca TRIM chiar e suportat si functioneaza?
 
Se zice că Crystal Disk Info arată TRIM doar când funcționează, nu doar dacă e suportat, dar nu e clarificat pe undeva.

Altă modalitate de verificare aici (post-ul 2). Nici aici nu mi-e clar cine trimite mai departe (dacă acele call-uri sunt din IDE driver sau doar Windows).
 
1. Deci nu se stie.

2. fsutil behavior query disabledeletenotify poate scuipa 0 si pentru HDD-uri. And what you said.

Nu-i asa ca-i tare? :biggrin:
 
Back
Top