Garantie 5 ani pentru frigiderele BOSCH pana pe 15 iulie

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Pana recent aveam o dilema: merita sa dau o gramada de bani pe un frigider Liebherr cu 4 ani garantie? (am studiat un topic pe Softpedia si Liebherr sunt ok; insa sunt importati undeva in nordul Moldovei si nu mai au reprezentanta in Romania, asa ca ai garantie 4 ani si service ... mai greu)

Recent, mi s-a rezolvat problema: dau mai putini bani pe un frigider Bosch cu ... 5 ani garantie. Cred ca Garantie Bosch gasesc destul de usor.

Pretul a ramas acelasi la frigidere, garantia e brusc 5 ani. E o perioada promotionala, tine pana pe 15 iulie, adica mai aveti cam o saptamana sa va decideti.

Detalii aici: Comunicat.

Va sugerez sa cautati pe Internet modele Bosch si sa cereti in mod expres magazinului sa va zica daca au garantie 5 ani.

Uite niste magazine online cu garantie 5 ani la Bosch:
http://www.electroland.ro
http://www.pentruacasa.com
http://www.elanko.ro
http://www.emicom.ro

Multe dintre magazinele online nu au afisata reducerea pe site, si puteti sa sunati sa intrebati.

De exemplu, e un magazin in Unirea la etajul 3 - BizzNet parca, si ofera asemenea produse cu garantie 5 ani.

Restul ... depinde de noroc.

La Indesit (unde lucreaza dom' Mitica) mai puteti lua frigider cu garantie 2 ani + inca 2 ani daca platiti un milion si ceva. SAU luati direct Bosch la care probabil acel milion e oricum inclus in pret.:biggrin:

Pe forumul Softpedia am citit despre frigidere si Indesit nu sun chiar calitate de top. Pe cand Bosch ... viata. :wink:

Go Bosch!

Si niste produse care m-au atras pe mine:
http://www.electroland.ro/Combina-frigorif...*--c272--p19682
http://www.elanko.ro/models.php?model_id=5177&_t=
http://www.elanko.ro/models.php?model_id=8862&_t=
http://www.electroland.ro/cart.php?target=...roduct_id=19683
http://www.emicom.ro/combina-frigorifica-b...6v00-p-573.html


PS: N-am nici o legatura cu Bosch, dar mi se pare un event destul de Ok - garantie de 5 ani, mai mult decat Liebherr.
 
Sau de la www.domo.ro cu aceeasi garantie de 5 ani, transport gratuit si preturi mai mici decat in alte parti. :wink:

P.S. Nici eu nu lucrez la/cu domo dar am tot cumparat de la ei si imi place mai ales livrarea acasa pentru comenzi peste 250RON.
 
Ok, imi place Domo, vreau de la ei, dar pe site zice 2 ani, nu 5. Stii tu ca e 5 ani garantie?

Am contactat Domo prin email, n-au raspuns inca.
 
Mersi frumos. Am sunat la ei si mi-au confirmat ca are 5 ani. Super. Am facut comanda. Preturile sunt mult sub media pietei.
 
Din cate stiam eu (sper ca mai este si acum la fel) Bosch vine echipat cu compresor japonez (parca Mitsubishi), foarte fiabile.
 
Eu am citit vreo 1/2 din topicul de pe Softpedia cu atentie si restul de 1/2 cu mai putina atentie. Bosch e o firma de top.

Daca cauti la Google in engleza unele produse ale Bosch iti da rezultate din Rusia, Ucraina, rar Germania. Asta inseamna ca sunt produse pentru piata din zona asta. Nu ai rezultate de pe alte piete, si de cate ori cand cauti ceva la google in engleza primul rezultat e din Rusia? :biggrin: Local, ce sa-i faci.

Nu ma deranjeaza atat de mult acest aspect, nu stiu ce compresoare au, ce stiu e ca au in general review-uri foarte bune si la un pret (pentru o marca buna) nu mult peste media preturilor la aparate frigorifice. Si primesti si garantie 5 ani. 5 ani e asa ... gigantic. Indesit s-a chinuit sa scoata 4 ani pentru care trebuie sa platesti extra 2 ani. Bosch zice ... e moca, luati de la mine. :smile:

In concluzie, e posibil sa nu fie compresor japonez la unele din produsele asamblate pentru piata locala (Romania si vecinii). Dar asta e un aspect mai putin important.
 
Absolut de acord cu tine. Garantia asta spune ceva despre calitatea produsului.

Nu mai sunt prea multe firme care pun compresoare zdravene in produsele lor. Printre ultimii mohicani sunt astia de la Bosch si cei de la Gorenje, cel putin acum vreo 2 ani cand mi-am luat eu asa era.

Sa-l stapanesti sanatos.
 
Nu's de compresoare zdravene, da' eu am de 8 ani un Polar. E cehesc, 2 compresoare made in Germania si in afara de sters canalul de dezghetare si tavita unde se aduna apa nu i-am facut nimic altceva.
Merge ca-n prima zi.
 
Eu am un ARDO de fix 10 ani (plus-minus 2 luni) si nu am facut la el decat ce scrie in cartea tehnica, adica o dezghetare in fiecare primavara, dureaza cam o ora. Nu am nici cea mai vaga idee ce termostat are, a fost cumparat dupa criteriile "sa consume cat mai putin, clasa A cu felicitari si sa fie mare, cat un stat de om" iar din cate vad firma e italiana.

Dar revenind la topic, sigur, 5 ani garantie la frigider nu poate fi un lucru rau. :biggrin:
 
Garanţia mare nu e neapărat garanţia calităţii, poate să fie la fel de bine şi strategie de marketing (costurile de întreţinere în garanţie se acoperă cu vânzări mari, plus că după 3 ani nu mai ştie nimeni unde sunt actele). Pe piaţă sunt 100 de frigidere asemănătoare, cumpărătorului îi trebuie un factor de diferenţiere, iar factorul ăsta trebuie să se verifice uşor - cifrele-s cele mai bune, ce alegi între 1, 3 şi 5? Normal că 5, sună mai bine.

Între un produs care are garanţie 5 ani dar care se poate strica din jumătate în jumătate de an şi unul cu 1 an care se strică o dată la 3 ani (când nu mai e în garanţie), ce aţi alege? (sau altfel, dacă-s aşa de bune de ce le trebuie garanţie mare ca să se vândă?)
 
O luna si jumatate tine promotia cu garantia de 5 ani, dupa care revine la 2 ani.

Liebherr ar indeplini criteriul tau - rezistenta mai buna in timp. Dar totusi daca se strica, gasesti mai greu unde sa il repari.

Iar daca Bosch se strica din jumate in jumate de an (in medie), cred ca firma da in curand faliment. Si oricum, tu platesti transportul + costul si stresul cu faptul ca nu functioneaza frigiderul. Cam atat. Nu e un cost atat de mare daca ti se strica o data la 6 luni. :smile: La mine e al doilea frigider din casa. :biggrin:

Poate ca logica ta e buna, insa in afara de Bosch (gratis) si Indesit (contra cost) in prezent nu ofera nimeni asemenea garantie. De ce Arctic nu face o miscare asemanatoare?

PS: Eu am toate facturile din 2005 incoace de la orice produs IT cumparat. La unele si cutiile. :biggrin:
 
Last edited:
Acum vreo 3 ani arctic aducea frigidere din Turcia şi puneau emblema Arctic pe ele, mai mult nu. Nu cred că s-a schimbat ceva.

O lună jumate de promoţie = supraproducţie temporară, trebuie să scape de ele :smile:.

Pentru al doilea frigider nu mi-aş face atâtea probleme; primul frigider cât de des s-a stricat?
 
Primul nu s-a stricat. E vorba ca nu dau cine stie ce cati bani in plus pentru garantia aia, si am citit lucruri bune despre Bosch.

Uite un mesaj despre Arctic salvat de mine:
"Arctic a fost cumparat de turci, care-l conduc cu o mana de fier si cu concedieri din distractie 1-2/zi
E o atmosfera tensionata, cu ore peste program in draci - neplatite
Oamenii daca ii dau afara nu prea mai au alta solutie de angajare in zona.
Stiu toate acestea deoarece sunt de loc de la Gaesti si rubedeniile mele lucreaza acolo intr-un procent destul de mare."

Cred ca Arctic asambleaza frigiderele, iar compresoarele le importa. Au totusi o fabrica, care presupun ca face mai mult decat sa puna emblema. :biggrin:
 
Îmi pare rău că deturnez topicul, dar tocmai aseară mi s-a întâmplat un pocinog cu combina mea frigorifică Electrolux ENB35405S8. Am văzut apă pe podea, lângă frigider. M-am tot învârtit în jurul animalului dar nu am văzut nici o tăviţă sau alt recipient ce ar trebui golit, dar poate nu sunt eu destul de cunoscător. Dacă aveţi vreo idee, spuneţi-mi vă rog.
 
Deasupra cuvei pentru legume, in spatele geamului trebuie sa ai o scurgere care probabil e infundata si apa, neavand unde se scurge a luat-o in fata iesind in momentul in care ai deschis usa.

Trebuie desfundata acea scurgere. :smile:
 
Ori scurgerea, ori eu am un fel de tavita unde se aduna apa din scurgerea aia deasupra unui motor si se evapora de la caldura degajata de motor. Vezi si la tine ca ar trebui sa existe ceva asemanator si poate s-a umplut cu reziduuri.
 
Update: Garantia extinsa pe 5 ani s-a extins si ea. :biggrin: Pana pe 31 august.

Asta e un site unde puteti sa va inregistrati garantia extinsa de 5 ani:
http://www.bosch-electrocasnice.ro/5_ani/index.php?pid=3

Sunati la Bosch pentru detalii, dar cred ca in principiu puteti cumpara de oriunde electrocasnice Bosch, si folositi site-ul pentru garantia de 5 ani.
Nu stiam de chestia asta pana nu mi-a venit frigiderul acasa si am inteles ca pe factura scrie 2 ani, dar trebuie sa urmez o procedura cu cei de la Bosch ca sa am 5 ani. Asadar nu prea conteaza ce face magazinul de la care cumperi, tu ai treaba cu firma Bosch.

Mi-am cumparat pana la urma asta:
http://www.domo.ro/Electrocasnice/A...ice/Bosch/Combina_frigorifica_Bosch_KGV_36V00

Mi-au zis ca au garantie 5 ani in afara de lista initiala si companiile astea:
http://www.domo.ro [de aici am cumparat pana la urma; mi s-au parut preturi ok]
http://www.ecumparaturi.ro
http://www.andonet.ro
http://www.marketonline.ro

Nu prea mai e relevant acum, dar daca va intereseaza asta.

Desigur, acum apare o noua problema: garantia s-a extins, dar cei de la magazinele online, probabil, inca n-au aflat. :biggrin:
 
Back
Top