Gaming laptop

Probabil SSD-ul e mSATA, gen OCZ Strata, miniPCI sau chiar format proprietar. Ar fi bine să găseşti mai multe date despre el, poate fi foarte lent sau neupgradabil. Nu mi-e clar ce faci cu el, eu am probleme destul de mari cu Windows 7 într-un SSD de 40GB.

Vezi şi să nu fie SSD de boot alternativ, adică să nu fie unul cu vreun Linux minimal bootabil separat de OS-ul normal (Dell mai avea aşa ceva).
 
Neo said:
Și dacă te întrebi dacă garanția la Alienware este necesară, îți spun eu că nu :biggrin:
Dafuq? Sunt facute din Kryptonite? Sau le-a binecuvantat Dumnezeu? Am avut si eu pe mana M11x (or smth), si nu-mi dau seama de ce n-as avea nevoie vreodata de garantie. E un laptop banal, ca oricare altul.
 
Eu mă mulțumesc cu Lenovo-ul pe care l-am găsit. WoT merge acceptabil și pe actualul Inspiron C2D E7300.

Dar de documentat...pauză...n-am unde. Pe site-ul producătorului nu apare nici o adresa de contact, nimic. Am găsit una dar cred că e pentru India, văd luni dacă-mi răspund ăia. Eventual o să încerc să sun și la noi, da pun pariu că n-a mai sunat nimeni să întrebe ce sesede e ăla :biggrin:
 
Dafuq? Sunt facute din Kryptonite? Sau le-a binecuvantat Dumnezeu? Am avut si eu pe mana M11x (or smth), si nu-mi dau seama de ce n-as avea nevoie vreodata de garantie. E un laptop banal, ca oricare altul.
L, stim cu totii prea bine ca tot ce cumpara Neo este t3h sh1t, cel mai bun, cel mai ieftin si cel mai perfect din toate punctele de vedere, garantie included. /troll off
 
L, la cât am abuzat m11x-ul sincer orice laptop trebuia să crape de 5 ori. Sunt construite foarte solid din materiale foarte bune. Am deschis și HP și Lenovo (non-business) și m-am îngrozit.

Și da, dreamer, ceea ce cumpăr eu este cel mai bun, cel mai ieftin și cel mai perfect din toate punctele de vedere. Comentezi? :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
http://www.manualowl.com/m/Lenovo/IdeaPad-Y570/Manual/192378?page=32

Poza:

ssd.jpg

Sa înțeleg că de fapt SSD-ul e cum spunea Miahi mai sus? Că am tot întrebat și în stânga și în dreapta și se pare că nu știe nimeni d'astea.
 
În http://www.lenovo.com/psref/pdf/ipbook.pdf există Y570 fără "A" şi zice aşa:
SATA disk 750GB (5400 rpm) / SATA 3.0Gb/s, 7mm or 9.5mm high
mSATA™ SSD Some: 64GB mSATA Solid State Drive (SSD), via PCIe Mini Card slot

Din câte înţeleg de acolo, SSD-ul ar fi mSATA, dar cu un adaptor MiniPCIe :smile:.

Pare să fie acelaşi lucru ca aici: http://shop.lenovo.com/ISS_Static/WW/wci/us/ww/pdf/Y570_TechSpecs_US.pdf

Nu găsesc varianta cu 32GB, iar la customizări nici nu apare HDD+SSD, ci "Hard Drive 814GB", iar SSD-ul nu este o opţiune de storage pentru cele care nu au built-in.
 
Umblă cu ciori vopsite. Renunț până la urmă la ideea SSD-ului și aștept să ajungă cele de 1TB la prețuri de 50$ și o să fac upgrade. :biggrin:
Așa că rămân cu varianta plăcii video integrate pe lângă cea dedicată și mă mulțumesc cu Lenovo, nu sunt abuzator de laptopuri ca să-mi trebuiască SF-uri (ce bine s-a potrivit asta cu alienware :tongue: ).
 
Am găsit un comentariu referitor la display:
The Y570 is a bad option because of the screen.
It's a 15.6" screen with 1366x768 resolution, which is the worst type of screen available in a 15.6" laptop. This kind of screen makes everything onscreen really big and makes it difficult to fit more than one window onscreen at a time, because it's the same resolution used in 12-inch laptops. And since it's a budget-grade screen, image quality is will be terrible because of the low contrast ratio and because of image griddiness.

The screen affects everything you do, and is the one main area in which laptops have not progressed forward in the past few years. For video editing or any sort of graphical work, you need a good quality screen, and multitasking in general is much more difficult on a cramped workspace.

Ce spune despre placa video parcă nu e adevărat, dar nu știu nimic despre display. A adevărat? Dacă da, ce rezoluție e recomandată?
 
Păi judecă și tu. M11x R2 are ecran de 11.6 inchi și 1366x768. Tu vrei să cumperi lappie cu display de aproape 16 inchi (deci aproape 6 inchi, ~13cm diferență), cu aceeași rezoluție => dotpitch imens.

Eu aș zice că la dimensiunea aia măcar un 1600x, problema nu este că nu găsești lappies cu rezoluții mari, ci că-s obscen de scumpe :smile:
 
Back
Top