Gaming laptop

AdrianB1, da stiu ca un desktop va fi, INTOTDEAUNA, mai bun dpdv al raportului performanta/cost. Ca sa nu mai zic de posibilitatea unui upgrade serios.
Insa eu nu mai lucrez pe desktop demult.
Adica mai am un desktop acasa insa nu l-am mai folosit de (cred) 2 ani si mai bine.
In plus 5780 este, cel putin in momentul de fata, cea mai rapida solutie single-chip.

Intrebarea o pusesem pentru ca, tocmai din aces considerent, pare a fi o "investitie" mai mult decat rezonabila fata de orice alternativa de pe piata in momentul de fata.

Neo, intr-adevar, ATI nu dispune de suport PhysX si nici CUDA.
Singura splutie de la nVidia (in acest moment) care se apropie de acest ATI ar fi un nVidia FireGL5000, GeForce GTX 470/460 sau un 280.
Nu am gasit niciun model disponibil in RO cu vreunul din aceste chip-uri.
Ce vad ca s-ar gasi la noi ar fi modele cu "cel mult" un 335 ?

Si, daca ma gandesc ca o pot lua razna atat raportul RON/EUR cat si cota TVA, plus faptul ca toamna incepe sezonul de scumpiiri, poate ca, totusi, nu ar fi o investitie atat de rea?
 
335 cică se descurcă bine pe Alienware M11x, nu văd de ce nu s-ar descurca la fel de bine pe un Asus/Acer/Fujitsu, completată de un procesor okish :smile:

Oricum te gândești, un laptop de gaming nu e o investiție. O investiție este un laptop cu placă video din familia Quadro sau FireGL :tongue: Depinde și ce lucrezi exact, eu m-am împăcat cu faptul că nu pot să trăiesc fără puterea, flexibilitatea și posibilitățile de răcire a componentelor pe care le oferă un desktop. Laptop îmi vine curând un m11x, ce nu pot să lucrez pe el îl dau desktop-ului via remote connection (exemplu: lucrez la o animație pe lappie, dar în niciun caz nu o să o randez cap-coadă pe el. Via remote desktop, o copiez pe desktop, îi dau să randeze și când am ajuns acasă, am lucrul terminat :biggrin:).


Notă: nu există NVIDIA FireGL, ci ATi FireGL și NVIDIA Quadro, ambele familii de plăci video dedicate proiectării/animației 3D.
 
Meh, dimineata cand ma scol, trag o vodca de control!
De aici si confuziunea Fire cu Quadro.:biggrin:

Neo, nu zic ca un 335 nu se descurca.
Insa asta la modul general.
Cel putin teoretic, un 5870 cam matura cu el pe jos.
Model Codename PixelSpeed VertexSpeed CoreSpeed ShaderSpeed MemorySpeed DXver ProcessMfg
3DMark01 3DMark03 3DMark05 3DMark06
ATI Mobility Radeon HD 5870 Broadway-XT 800 700 700 1000 128 11 40
38466 38656 17932 12711
NVIDIA GeForce GT 335M N11P-GS1 72 450 1080 1066 128 10.1 40
18184 16834 12006 6446
NVIDIA GeForce GT 330M N11P-GE1 48 575 1265 1066 128 10.1 40
26338 18244 12626 6126

Si tu ce ai alege in aceasta situatie?
Acces la CUDA/PhysyX sau performanta pura?

Eu nu am nevoie nici de Quadro, nici de Fire.
Mi-s gamer entuziast, asadar caut the biggest bang for the buck.
Iar acele 2 solutii profi chiar ca nu ma coafeaza - is prea scumpe (chiar si pentru desktop) si nu am ce face cu acele feature-uri profi pe care le ofera.
 
Dacă ești gamer entuziast îți iei desktop, nu crecă umbli cu Func și mouse de competiții pe tren și zbieri la leptop că nu ți-a ieșit fragu` :biggrin: Plus gamer entuziast și bang for the buck n-au ce căuta în aceeași propoziție, pentru că se exclud reciproc :biggrin:

Depinde și în ce rezoluții joci, display-urile de la laptop au rezoluții în general mici (1366x768 fiind 90%, mai mari nicicum), iar în rezoluții de genul ăsta 335 se descurcă excelent. Nu văd de ce aș renunța la PhysX/CUDA pentru încă 100FPS la cele 30 deja existente pentru un consum mai mare de curent :smile:
 
Am zis Entuziast, nu Hardcore. :wink:

Si ma mai gandeam ca luand acum un craptop cu cel mai bun GPU in acrst moment ma va scuti de dureri de cap in viitor(ul mai apropiat sau indepartat) in comparatie ce ceva mai slab.
Apropos, CUDA/PhysyX vor fi trend-ul in urmatoarea perioada?
Sau se poate dezumfla trend-ul preum placile hardware PhysyX?
 
Plăcile hardware physx s-au răsuflat pentru că NVIDIA a cumpărat Ageia, deci și tehnologia, a aruncat plăcile PCI și a încorporat-o în GPU-uri. PhysX nu știu cât de trendy vor fi, dar CUDA sigur va fi :smile:
 
CUDA, adicatelea "NVIDIA® CUDA™ technology unlocks the power of the GPU’s processor cores to accelerate the most demanding system tasks - such as video transcoding – delivering incredible performance improvements over traditional CPUs." ?
Asadar accelerare video pentru filme si codate/transcodare de formate video ???
La asta te referi tu?
 
Neo, din pacate, o pasarica anonima de la NV mi-a soptit ca oamenii nu prea ar mai fi interesaţi de suportul consumer CUDA. Nasol pentru mine si pentru cei care o foloseau. Am un GTX460 si nu toate aplicaţiile sunt compatibile si nici nu prea văd grabă în actualizare

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Nu :biggrin:

Mi s-ar cam rupe de suportul consumer CUDA. Momentan îl folosesc doar pentru accelerarea de HD content, dar nu pentru asta țin să-l păstrez în continuare :biggrin:

Oricum, nicolin, forumul ăsta nu te-a învățat că până la urmă cea mai bună alegere e aia pe care o faci tu? :biggrin:
 
nicolin, link-ul pe care îl dai se referă la suportul PhysX atunci când vrei să rulezi jocul pe un ATI dar mai ai o placă nVidia în sistem, pe care să ruleze efectiv calculele PhysX. Probabil doar îi spune jocului să folosească a doua placă pentru fizică și atât.

Modul ăsta de lucru ar putea fi interesant dacă ar exista măcar o placă nVidia răcită pasiv care să fie cât de cât bună de ceva. Se pare că acum vârful de lance nVidia pasiv este GeForce 210, dacă nu luăm în calcul lichidările de stoc de 9500GT (care e cam de 2 ori mai rapid). Iar acel 210 e undeva între GeForce 3 și GeForce 4.
 
nicolin, link-ul pe care îl dai se referă la suportul PhysX atunci când vrei să rulezi jocul pe un ATI dar mai ai o placă nVidia în sistem, pe care să ruleze efectiv calculele PhysX. Probabil doar îi spune jocului să folosească a doua placă pentru fizică și atât.
Sorry mihai, my bad.
Ioite insa chestia asta: ATI Runs PhysX With Modified Drivers :smile:
Modul ăsta de lucru ar putea fi interesant dacă ar exista măcar o placă nVidia răcită pasiv care să fie cât de cât bună de ceva. Se pare că acum vârful de lance nVidia pasiv este GeForce 210, dacă nu luăm în calcul lichidările de stoc de 9500GT (care e cam de 2 ori mai rapid). Iar acel 210 e undeva între GeForce 3 și GeForce 4.
Vorbim aici de subsistemul grafic al unui laptop...
Oricum, nicolin, forumul ăsta nu te-a învățat că până la urmă cea mai bună alegere e aia pe care o faci tu? :biggrin:
De acord, insa o sugestie, un punct de vedere impotriva, tocmai ca sa nu ma amagesc, este oricand binevenit. :wink:
 
Au trecut 2 ani de la știrea aia, nothing really happened. Iar în comentariul despre a doua placă vroiam să arăt că nu e o soluție prea interesantă nici dacă ai un desktop.
 
M-am hotarat si l-am luat.
Bijuterie.
Si da, are si tastatura iluminata.
Subwofer-ul chiar produce ceva basi care aduc un pic de bine apropos de experienta audio.
Ercanul este super luminos.
Nu are ExpressCard slot si nici PCMCIA, insa asta chiar NU ma deranjeaza.
Pus pe el Win7 Ultimate - se misca brici.

Inca nu am facut test pentru baterie, insa indicatia de ma monitorul bateriei ndica aprox. 2,5 ore in regim max. battery - decent, zic eu, tinand cont de ce componente are sub capota.
 
E posibil să renunț la laptopul actual și să fiu nevoit să-mi iau altul (nu că-mi pare rău :biggrin: ) și mă uit și văd ceva interesant:
Lenovo IdeaPad Y570 59-316637 Core i7 2670QM 2.2GHz Black
Are ecran HD, placă video ok, ieșiri de toate tipurile, ram ok, hdd destul, procesor actual. Nu e chiar gaming laptop dar vreau să-mi meargă WoT fără probleme, nu neapărat pe maxim.
Prețul mi se pare bun, firma ar fi ok, dacă are cineva comentarii please speak now or forever hold your peace.
Nu serios, aș avea nevoie de ceva indicații. :smile:
 
Cred că toate, sau măcar majoritatea, au ecran glossy. N-ar fi o problemă prea mare fiindcă și actualul e la fel, dar dacă ai altă sugestie...link pls?
 
Dacă ai pe cineva în SUA, Alienware M14x (aceeași cifră la preț, numai că-s dolari, nu euro, thus preț ok). Dacă nu, erau niște Asus cică de gaming care cică sunt decente. Oricum o fi, pentru WoT cică îți trebuie procesor puternic și placă video so-so. Din nou, din auzite.


Și dacă te întrebi dacă garanția la Alienware este necesară, îți spun eu că nu :biggrin:
 
N-am pe nimeni în SUA. M-am uitat la modele după configurație și mai puțin după firmă, bineînțeles excluzând Acer & company. Cam ăsta l-am găsit cel mai bun la dotări vs. preț, procesorul cred că e ok (sau mă înșel?) iar placa video ar fi middle range din gama mobile. Modele cu placă video mai bună deja se duc spre 6000 lei și doar pentru asta parcă nu merită banii.
 
Același Lenovo dar cu ceva în plus: Lenovo IdeaPad Y570A 59-3166222Y, are în plus:
- video integrat Intel HD 3000, dedicat nVidia Geforce GT 555M 2GB DDR5 (cu comutare automata)
- SSD 32GB HDD 750GB 5400rpm

Aș fi curios dacă SSD-ul e integrat sau pe viitor îi pot face upgrade.
 
Back
Top