Gaming laptop

G105M e o gluma proasta. De fapt singurele placi mai slabe sunt cele Intel integrate. Si diferenta nu e chiar atat de mare.
 
A, crap, nu ma uitasem la topul cu placile, ci doar la tabelul cu comportamentul in jocuri. Jesus, I'm starting to hate Nvidia...
 
Acolo nu zice si cum (unde) s-a facut masurarea, asa ca faptul ca tine 30fps nu inseamna ca e si jucabil cand e ceva activitate. Asa am jucat WoW si pe Quadro NVS 110M, care e si mai proasta, cu totul la minim era utilizabila la grinding usor, dar in nici un caz la instante, iar in aglomeratie fps-ul era cam subunitar.

Neo mai avea experiente neplacute cu WoW pe laptop, dar nu mai stiu ce placa avea.
 
Right, in urma sfaturilor voastre am redus placile video doar la HD4570. Nvidia sucks (in afara de 220M), HD4650 si HD4670 sunt prea scumpe, iar celelalte prea slabe.
Soooo, ce procesoare imi recomandati si ce producatori de laptopuri ar trebui sa fie mai buni? :biggrin:
 
Procesor dual-core. Pentru multe jocuri încă frecvența are importanță mai mare ca numărul de nuclee, iar pentru un laptop unde bugetul energetic e limitat se face alegerea între dual-core la frecvență mai mare sau quad la frecvență mai mică. La producători nu mă bag, sunt biased: am avut experiențe bune cu Dell, proaste cu HP, medii cu Acer, slăbuțe cu Fujitsu, excelente cu Toshiba dar statistic sunt irelevante.
 
Yep, dual-core, dar cele AMD ma cam baga in ceata, la Intel e simplu. Bugetul energetic e aproape irelevant, o sa-l folosesc in locuri cu priza, pentru ca in restul timpului sunt la volan :biggrin:. Mai important ar fi sa nu ajunga la 80 de grade in full load :smile:
 
AMD e aproape irelevant in domeniul asta (pcgarage zice 330 de laptopuri cu Intel si 20 cu AMD), poate doar noile procesoare mobile triple core si procesele antitrust ale Intel-ului sa-i aduca pe mai multe laptopuri, insa s-ar putea sa nu aiba loc de i3 si i5 mobile.

Iar la intel e simplu: frecventa cat mai mare, cache cat mai mare, cu prioritate egala (personal as lua un procesor 1.8GHz cu 4 mega de cache in loc de unul la 2.2 cu 1 mega de cache).

Iar partea cu incalzirea e "problema" producatorului laptopului, depinde ce racire i-a pus.
 
Neo mai avea experiente neplacute cu WoW pe laptop, dar nu mai stiu ce placa avea.

Intel 945GM și apoi un Intel 4500HD sau ceva de genul, dar acolo era o problemă cu alocarea memoriei video și aberația era că în rezoluții x16bit mergea mai prost ca în rezoluții x32bit :biggrin:

WoW is not to be played on laptop, mai ales că grafica a ajuns destul de pretențioasă. La mine în momentul de față pe 6600GT se mișcă decent cu detaliile toate pe low în afară de spell detail (ca să nu mă trezesc că stau în zone de debuffs), dar în 25 e gore.

Dacă nu raidezi de pe lappie, nu văd de ce-ți trebe lappie de gaming. Imho, ia un lappie cu o placă video integrată Intel, care duce Aero foarte lejer. Dacă nu vrei WoW (care are cerințe de sistem jenante în era în care suntem momentan), altceva nici n-o să poți juca decent, decât poate Solitaire 3D :biggrin:

Și răcirea sux mereu pe lappies, eu prefer subvoltare din greu etc. Motiv pentru care nu mi-aș mai cumpăra ever laptop în adevăratul sens al cuvântului (decât doar să dau cu mâna de bani și să iau un Alienware :biggrin:), ci un netbook. Dat pe net + e-mail + IM + alte asemenea nu cer mare putere de procesare și ar fi arhisuficient.
 
N-o sa-mi iau niciodata ceva cu grafica integrata, piticelul de pe creier e prea puternic :biggrin:. In plus o sa vreau sa joc si EVE pe el. Iar faptul ca nu raidez de pe lappie e irelevant, eu n-am raidat de o luna de zile, dar de jucat ma joc in draci (loremaster pe hoarda...).
Anyway, trebuie sa ajung la o concluzie zilele astea, luni cred ca ma duc sa-l iau, sau macar sa fac o comanda daca nu-l au pe stoc.

Edit: Last call pentru Mr Asus.

Plusuri:
+ Procesor Intel, 2MB cache. Yey!
+ Cea mai buna placa grafica (daca ne luam dupa site-uri) din raza celor pe care mi le permit. In plus cred ca are 1GB memorie grafica.
+ Garantie 2 ani laptop, un an acumulator (!)
+ Cred ca are boxe altec lansing... nu ca ar conta
+ wireless cu N la standarde

Minusuri:
- 2 Gb memorie (e greu de schimbat RAM-ul la un laptop? :smile:)
- n-are win7, I'm sure I'll manage somehow :tongue:

Cam asta e. Lucreaza cineva la PCGarage de aici? Am doua intrebari :biggrin:.
 
Nu se schimbă greu RAMul, dar e posibil să ai o problemă, adică să aibă 2 stick-uri de 1GB, nu unul de 2GB, ceea ce ridică următoarele probleme:
- dacă schimbi unul de 1GB cu unul de 2GB vei avea un total de 3GB, ceea ce e okish pentru x86 OS, dar e aiurea puțin pentru un OS x64;
- chiar dacă le schimbi pe amândouă, scapi greu de stickuri de 1GB de RAM pentru lappie, pentru că nu se prea caută.
 
SCViper, am o veste importanta pentru tine. Se pare ca si garantia la baterie ar trebui sa fie tot de 2 ani. Adica ei pot sa scrie ce vor acolo, aia e garantia comerciala, dar in caz de reclamatie tu ai doi ani garantie la orice produs de uz indelungat. Asta inseamna si haine, si incaltaminte, si baterii. Legea nu face diferentieri, le incadreaza pe toate la uz indelungat.

Daca se defecteaza in primele 6 luni se presupune ca defectul era acolo de la cumparare si nu este vina ta, daca se defecteaza dupa primele 6 luni in principiu pot sa ceara dovezi ca l-ai folosit in conditiile prevazute de producator.

Dar ideea de baza e ca legal poti sa te certi cu ei pentru cei 2 ani de garantie. Depinde cat de mult valoreaza bateria aia pentru tine.
Deci bateria nu este considerat consumabil, ca nu e toner si hartie A4, e un produs facut sa te tina la uz indelungat.
Comerciantii se bazeaza pe necunoasterea legilor si pe faptul ca romanii nu sunt genul de oameni bataiosi, care sa traga pentru drepturile lor. Sunt bataiosi in alte sensuri.
 
dar in caz de reclamatie tu ai doi ani garantie la orice produs de uz indelungat. Asta inseamna si haine, si incaltaminte, si baterii. Legea nu face diferentieri, le incadreaza pe toate la uz indelungat.
Greșit. Hainele și încălțămintea sigur nu sunt produse de uz îndelungat și au garanția minimă de 30 de zile - caută cu Google și vei găsi răspunsul recent de la OPC (am citit într-un ziar). Bateriile sunt considerate consumabile, acumulatorii nu știu dacă sunt consumabile sau nu dar sigur nu sunt produse de uz îndelungat.
 
Ok... sa zicem, desi OPC-ul se pare ca functioneaza dupa alte standarde. Poti sa ma ajuti cu o trimitere la lege? Adica nu stiam ca undeva in lege sunt reglementate articolele vestimentare separat dar asa aflu cate ceva nou.
Pana la urma o haina este de uz indelungat. Nu iei alta la 2 saptamani, nu e produs alimentar sau consumabil. Dar nu stiu nici daca este incadrat la produs de folosinta curenta. Ideea e ca oricum garantia acopera doar defectele nu si uzura curenta, aia care apare la haine si incaltaminte.
Prin baterie ma refeream la cea de laptop, nu cele care nu se refolosesc dupa golire. Deci accu. Am folosit termenul in graba.

Eu stiu asa:
Capitolul III - Drepturile consumatorului
Art. 9
Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10
In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in functie de optiunea consumatorului, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acele produse, in conditiile art. 13 si 14.

Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanta lipsei de conformitate;
c) daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Art. 12
Termenul fara plata, prevazut la art. 10 si 11, se refera la costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, manopera si materialele.

Art. 13
Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
b) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
c) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 14
Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.
si asta:
Capitolul V - Termene

Art. 16
Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Art. 17
Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

Art. 18
Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Data viitoare inainte sa spui gresit din capul locului incearca sa dai o fuga la OPC si poate ai noroc. Eu azi mi-am schimbat acumulatorul unei camere care deja "iesise din garantie". Adica avea mai mult de 6 luni si totusi s-a dat dispozitie sa fie inlocuit. Mi s-a mai spus si ca nu prea se fac diferentieri intre produse pentru ca mai peste tot prin lege se foloseste chiar termenul asta: produse. Se bazeaza pe durata medie de utilizare ca sa ia o hotarare.
Art. 2
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
b) produs - bun material mobil a carui destinatie finala este consumul sau utilizarea individuala ori colectiva. Nu intra sub incidenta prevederilor prezentei legi bunurile vandute in urma confiscarilor, in cadrul procedurii de executare silita sau pe baza unui alt act emis de autoritatile judecatoresti, apa si gazele care nu sunt ambalate intr-un volum limitat sau intr-o cantitate fixa si energia electrica;

Si daca tot am postat atat sa mai dau o informatie importanta dar OT:
Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului
Asta e din OUG 174/2008 care modifica legea numarul 449/2003 republicata in 2008 (privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) din care am citat mai sus. Toti comerciantii te prostesc cu termenul ala stabilit "de comun acord" pentru ca stiu ca cei mai multi oameni nu au idee ca acel termen poate sa fie de maxim 15 zile.

Protectia consumatorului tocmai asta face: protejeaza consumatorul. Asa ca o lege care nu prevede explicit ceva va fi interpretata in favoarea consumatorului. Sunt curios daca exista o astfel de lege sau daca este definit clar "bunul de folosinta indelungata".

Postul asta poate fi pus in alta parte, la informatii utile eventual. Sunt cam cele mai importante chestii pe care trebuie sa le stie consumatorul despre drepturile lui.

L.E. Gata, am gasit si definitia (OG 21/1992):
produs de folosinta indelungata - produsul relativ complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat si construit pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere;
Si mai era si asta:
Daca produsul achizitionat nu este insotit de certificat de garantie, atunci acesta nu face parte din categoria bunurilor de folosinta indelungata asa cum aceasta definitie este prevazuta de O.G. nr. 21/1992
Vad ca toate definitiile sunt cam interpretabile dar un punct bun de plecare este durata medie de utilizare data de producator. Daca e un an sau doi este evident ca nu e considerat produs de folosinta curenta.
durata medie de utilizare: intervalul de timp, stabilit in documentele teh nice normative sau declarat de catre producator ori convenit intre parti, in cadrul caruia produsele, altele decit cele cu termen de valabilitate, trebuie sa-si mentina caracteristicile calitative prescrise, daca au fost respectate conditiile de transport, manipulare, depozitare si exploatare
Garantia nu prea ar trebui sa fie mai mica decat durata medie de utilizare. Sau cel putin nu mult mai mica. Gen 30 zile garantie vs. un an durata medie de utilizare.

Am postat cam mult dar poate ajuta pe cineva.
 
Sunt in graba:
1) Ati uitat sa-mi spuneti daca vi se pare ok laptopul, daca aveti vreo observatie
2) Intrebam de cineva de la PCGarage tocmai pentru upgrade-ul de memorie.
3) Garantia la baterie o vreau doar in caz de fail, pentru ca am incredere in faptul ca o pot intretine corect si ca ma va tine ani de zile daca nu pica ea pentru ca e proasta/defecta.
 
bausto, eu am spus ce a declarat nenea de la OPC, nu am verificat legislația ca să văd dacă e corect. Acumulatorul e un subansablu care nu poate fi reparat și a cărui durată de viață e garantată de producător la minim 6 luni, de aceea nu s-ar încadra ca produs de folosință îndelungată. În certificatul de conformitate se pot specifica parametrii de utilizare a produsului - respectiv durata de viață a produsului care poate fi 6 luni sau 1 an. Acumulatorul nici nu cred că e considerat produs electronic întrucât principiul primar de funcționare e chimic și rolul este stocarea chimică reversibilă a energiei electrice. Dar repet, reproduc ce am citit de la unii care teoretic știu mai bine ca noi legislația completă.
 
Acumulatorul e un subansamblu al laptopului, ca si LCD-ul de exemplu. Nu trebuie il iei ca atare din moment ce au venit impreuna ca un tot. Deci e vorba de un subansamblu defect al unui laptop. In plus are si parti electronice de management care uneori se strica mai repede ca celulele in sine. De fapt am langa mine un accu de laptop care tinea cate doua ore pana acum cateva zile cand a inceput sa nu mai fie detectat si incarcat. Nu are garantie dar arata ca un accumulator se poate strica, nu doar uza.

Si eu tot direct din gura unui OPC-ist am spus ce am spus. Probabil ca unii se ocupa de protectie mai mult ca altii, interpretand acea lege in favoarea consumatorului.

Nu spun decat ca merita incercat si la OPC cand aveti astfel de probleme. Daca agentul e binevoitor si chiar are chef de treaba s-ar putea sa fiti surprinsi. Evident mai sunt si agenti care nefiind motivati de salariul de 12mil pe luna o sa va dea cu flit inainte sa deschideti gura :biggrin:.

Celelalte date le-am dat ca fapt divers si ca informatie utila. Ideea nu e sa alergi cu bocancii la garantie dupa 2 ani ca sa iti dea unii netociti ci sa ai un minim de cunostinte atunci cand ai de-a face cu comercianti si cu garantii. Topicul nu e cel mai potrivit dar aici s-a nimerit discutia.
 
Mda, ati deviat, dar ma bag si eu.
Acumulatorul nu este consumabil in sensul real al cuvantului. Ea este facuta sa tina mai multi ani, cu deteriorare lenta si normala, daca tine putin este ori a) vina userului, ori b) vina laptopului, ori c) bateria defecta. Cum ei nu sunt in stare sa diferentieze intre astea, sau nu sunt in stare sa faca laptopul sa incarce cum trebuie bateria, au facut-o consumabila si cu asta basta. La telefoane acumulatorii nu sunt consumabili, desi e practic aceeasi chestie :smile:.
 
Back
Top