Gaming laptop

6 luni mai tarziu si eu inca nu mi-am luat laptop, dar ma gandesc din nou sa-mi iau :smile:.

Re-aduc topicul la viata, cu niste cerinte putin modificate:

- 2000-2500 RON
- placa video cu memorie dedicata, capabila sa ruleze WoW si EVE in mod foarte onorabil (adica nu la detalii minime)
- 3-4 GB ram
- sa aiba garantie 2 ani

Are cineva vreo sugestie?
 
Am găsit pe Internet ceva zvonuri despre laptopuri cu Ati Mobile 5650, rapide și nu costă un rinichi ci doar o cornee. Au memorie dedicată și sunt capabile să ruleze aproape orice pentru următorii 2 ani. RAM-ul se pune, nu prea e criteriu de achiziție, garanția în principiu se rezolvă, prețul ... încă nu am văzut acele laptopuri în magazin, abia peste câteva săptămâni se așteaptă lumea să apară.
 
Wow ce noroc, tocmai ma gandeam sa vand o cornee :tongue:.
Daca mai afli ceva posteaza si pe aici, nu strica informatia :smile:
 
Am vazut un singur Asus cu ceva din seria Radeon 5k si e modelul postat pe la noutati placi video. Dar de aparut cu siguranta apar.
Stai departe de Nvidia daca nu vrei sa dai bani multi pe vechile lor placi rebranduite.
 
Laptopul asta arata chiar bine, ce parere aveti de el? Singurul dezavantaj mi se pare garantia doar de un an. Ati vazut prin vreo oferta ceva mai bun?
 
G103M e cam ca un GeForce 3, chiar și cu juma' de giga de RAM, tot lentă e. Am jucat WoW pe GeForce 3 acum 5 ani, dar n-aș mai face-o acum (în față la AH și pe grifon era slideshow cu detalii mai mari de minim, iar pe vremea aia nu era așa înghesuială, și a mai avansat un pic și grafica), iar un laptop cu așa ceva nu l-aș considera gaming laptop.

Și ar fi bine să-l vezi real-life, nu prea îmi dau seama cum încape numpad-ul pe un laptop de 15", și dacă nu cumva restul tastaturii e un pic mai mic pentru asta.

Ăsta are procesorul ceva mai bun (mega ăla de cache în plus contează), HD4570 are performanță aproape dublă față de 103M, și n-are nici rezoluții tâmpite (1366 x 768 e cam prea wide, de gustibus). Dezavantajele sunt cam aceleași: 5400rpm, garanție 1 an, tastatură înghesuită ca să încapă numpad-ul.
 
Ew, nu ma uitasem bine la placa video, aveam impresia ca e mai buna. Bine ca mi-ai zis :biggrin:.
De asta ce ziceti? (da, stiu ca are windows 7 inclus).
 
Placa asta e ceva mai bună (detalii). Oare 1 giga de ram grafic "dedicat" (şi posibil DDR2, ca să fie mai ieftin) se pune pe chestii de-astea şi din alt motiv decât de a apărea în specificaţii "1GB"? Iar faptul că un chip nvidia poate fi găsit sub 2-3 nume complet diferite ajută consumatorii? :biggrin:

Ai aici o listă lungă de plăci şi jocuri pe care le suportă (20fps în WoW pe 1280x1024 high nu sună foarte bine la 9600M/220M, dar mai jos pare jucabil).
 
E acceptabil pe medium, avand in vedere bugetul meu personal foarte limitat. Daca ar fi alta situatia mi-as lua un alienware si as scapa de orice probleme :biggrin:.
Cat despre Nvidia nu stiu ce poate fi in capul lor cand dau nume diferite aceleiasi placi. Bine ca exista site-uri ca notebookcheck sa ma mai scoata din ceata :smile:.
 
Eu unul m-as feri de Nvidia in laptop acum. Au consumul mare si performante relativ mici daca e sa ne raportam la contracandidatii din tabara ATI.
 
Sunt idei chiar bune, dar nu sunt foarte incantat de Acer de cand si-a luat teapa prietena mea (garantie la baterie doar 6 luni, iar la ~ 6 luni si jumatate bateria era complet moarta...)
 
Las' sa vezi maretul Asus Lamborghini ce baterie de kko are, da-l in ma-sa, bine ca n-am dat bani pe el. Ala macar a avut garantie 1 an la baterie, insa garantia nu acopera scaderea autonomiei la un nivel penibil.
Ideea 2 de mai sus chiar e super-super-OK, si la Acer am auzit si de oameni foarte multumiti de ele, dupa 1-2 ani...
 
SCViper, am un HP DV7, cu un nVidia 9600GT, nu poti sa raidezi decent pe laptop-ul ala. Ai delay de la placa video, chiar si cu toate date pe minim, am incercat si cu rezolutii de 720x576. Se misca decent in raidurile de 10, unde nu-i asa de mare circul, dar pentru cele de 25 e chin.

Ah, si sa nu zic ca vara mai are putin si ia foc, ~85oC placa video, moment in care HP a decis sa-mi taie din performanta.

P.S. Am o banuiala ca pentru WoW il vrei, de vreme ce ai mai multe caractere nivelul 80 decat mine :wink:
 
Wtf, am tankat la vremea lui Flame of Azzinoth pe un Dell Vostro 1500 cu nvidia 8600M fara nici o problema, in 1440x900 cu detaliile undeva la mijloc.
 
Da, doar că la unele ţine mai mult de 6 luni :smile:.

Ține de modul de utilizare și de modul în care e implementat circuitul de încărcare mai mult decât de fabricantul bateriei.

Exemplu:
- Dell Latitude folosit 90% în birou și 10% pe baterie, după 3 ani bateria mai ținea doar 2 ore în loc de 3.5 inițial. După încă 2 ani mai ținea doar o oră ca a doua baterie pe un laptop mai nou și mai energofag.
- Același model de Dell și aceleași baterii folosite de colegii de la vânzări: după 6 luni bateria mai ținea sub o oră (era încărcată de 2 ori pe zi) și era înlocuită.

- HP folosit aproape exclusiv alimentat la priză, după 2 ani bateria mai ținea doar 5 minute. Circuitul de încărcare idiot, mergea pe baterie până la 95% apoi o încărca la loc la 100%, deci fâcea cicli de încărcare-descărcare chiar alimentat la priză. Dell-ul nu făcea așa ceva.

- Acer folosit puțin, dar cam 50% pe baterie: după vreo 2 ani bateria mai ține aproape o oră.

Deci, dacă e folosit pe baterie și face cicli de încărcare-descărcare orice baterie se duce. O fi portabil un laptop, ușor și puternic, dar bateria e punctul slab și tehnologia nu a evoluat prea mult în ultimii 10 ani.
 
Oricum ar fi, o baterie moarta la 6 luni de folosire foarte lejera (o ora pe zi, de la priza) mi se pare o tampenie.

@Dashu: cred ca o sa raidez de acasa, imi vine greu sa cred ca o sa trag raiduri serioase de pe laptop.
@Styr: au mai imbunatatit grafica de atunci :smile:.
 
Back
Top